Δήμος Λευκωσίας: Νύχτες Καλοκαιριού 2021

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.7.2021

Οι Νύχτες Καλοκαιριού 2021 που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Λευκωσίας, θα μας συντροφεύουν και αυτό το καλοκαίρι με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με μουσική, θέατρο, εικαστικά και φωτογραφία.


Οι πλατείες της Λευκωσίας θα πλημμυρίσουν από καλλιτεχνικά δρώμενα, αυτές τις ξεχωριστές νύχτες, προσφέροντας στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες της μοναδικές στιγμές στην πρωτεύουσα.

H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 22 797693, 22 797694 (Δευτέρα - Παρασκευή,  9:00 - 14:00)
Διοργανωτής: Δήμος Λευκωσίας

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

29/07/21 - Πέμπτη

Ο Λαογραφικός Όμιλος Το Βήμα παρουσιάζει την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 στην Πλατεία Παλλουριώτισσας ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με ελληνικές επιτυχίες του περασμένου αιώνα, ταξιδεύοντάς μας σε μιαν άλλη εποχή.

Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.

02/08/21 - Δευτέρα

Το θέατρο Αντίλογος παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, στην κυπριακή διάλεκτο με αυτόματο υπερτιτλισμό στην ελληνική και την τουρκική. Η έντονη ανάγκη για επικοινωνία των δύο ηρώων, εξοστρακίζει κάθε εμπόδιο στην επικοινωνία τους, ακόμη και αυτό της γλώσσας.

Ώρα έναρξης: 8:00 μ.μ.

09/08/21 - Δευτέρα

Με μια παραδοσιακή συναυλία εμπνευσμένη από την Ελλάδα και την Κύπρο θα μας ταξιδέψει το μουσικό σχήμα Οι Μούσες, τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 στο Αμφιθέατρο της Πλατείας Ελευθερίας, υπενθυμίζοντάς μας πως η παραδοσιακή μουσική επιβιώνει γιατί αφορά παρελθόν και μέλλον.

Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.

19/08/21 - Πέμπτη

Το μουσικό σχήμα Ονειροδρομοι παρουσιάζει την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 στο Αμφιθέατρο της Πλατεία Ελευθερίας, ένα μουσικό ταξίδι με αγαπημένα ελαφρολαϊκά, λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.

Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.

Παράλληλα θα φιλοξενείται υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου.

23/08/21 - Δευτέρα

Με νοσταλγική διάθεση και έντονο το παριζιάνικο στυλ, οι Avant Tout μας ταξιδεύουν τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, στο δικό τους Μικρό Παρίσι της Λευκωσίας, προσφέροντας μια βραδιά καλοκαιρινής γαλλικής ρετρό μουσικής.

Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.

27/08/21 - Παρασκευή

Με μια μουσική νοητή γραμμή μας ταξιδεύει η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής ΛΑΛΙΑ, την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 στην Αγία Βαρβάρα, συστήνοντάς μας το τραγούδισμα της Θράκης, τους κωνσταντινοπολίτικους καρσιλαμάδες, τους νησιώτικους μπάλους και τα Κυπριακά τραγούδια.

Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.

02/09/21 - Πέμπτη

Οι Beats’ n’ Pieces, την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, επιβιβάζονται στο μουσικό βαγόνι τους στο Αμφιθέατρο της Πλατείας Ελευθερίας και με μικρές μουσικές στάσεις μας ταξιδεύουν σε Αργεντινή, Ισπανία, Βραζιλία, Ιταλία, Ελλάδα, Αγγλία και Γαλλία, ερμηνεύοντας τραγούδια με κύριο άξονα την αγάπη από swing σε bolevo ρυθμούς.

Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.

06/09/21 - Δευτέρα

Η Ναταλία Παναγιώτου και ο Μοχάμεντ Άουαντ μας παρουσιάζουν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας την παιδική θεατρική παράσταση «Οικογένεια Clown». Πρόκειται για ένα clown duo που χρησιμοποιεί τη μέθοδο του επινοημένου θεάτρου με έντονη σωματικότητα και φαντασία με στόχο να μας επανασυστήσει τον θεσμό της οικογένειας αλλά και τις διαφορετικότητες που παρουσιάζει κάθε οικογένεια ξεχωριστά.

Ώρα έναρξης: 7:00 μ.μ.

Παράλληλα θα φιλοξενείται υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής του επτάχρονου Πάρη Χατζηπαύλου με θέμα Ελληνική Επανάσταση 1821.

08/09/21 - Τετάρτη

Ένα μουσικό ανθολόγιο, εμπνευσμένο από παραδοσιακά μουσικά ακούσματα της Ελλάδας, της Κύπρου, της Πόλης και της Μικράς Ασίας μας προτείνει το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, προσκαλώντας μας σε μια συναυλία την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 στο προαύλιο του Ιερού Ναού των Αγίων Ομολογητών.

Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.

16/09/21 - Πέμπτη

Η θεατρική ομάδα Γιασεμιν μας παρουσιάζει την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 στην Πλατεία Φανερωμένης την παράσταση #Καζαντί, διευρύνοντας τις έννοιες του παιχνιδιού, της τύχης και της ταυτότητας με μια χιουμοριστική προσέγγιση. Κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών.

Ώρα έναρξης: 7:30 μ.μ.

23/09/21 - Πέμπτη

Η Χορωδία του Δήμου Λευκωσίας και ο Κούλης Θεοδώρου, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 στην Πλατεία Φανερωμένης μας παρουσιάζουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια κορυφαίων δημιουργών της ελληνικής δισκογραφίας όπως του Μίκυ Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Κουγιουμτζή, Σταύρου Ξαρχάκου και άλλων.

Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.



Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το τελευταίο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, ημερομηνίας 19 Ιουλίου 2021, θα επιτρέπεται η πρόσβαση στην εκδήλωση σε άτομα που:

1. Έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα ή έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες.
2. Νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες
3. Παρουσιάσουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Όλα τα πρόσωπα θα πρέπει να προσκομίσουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης εάν νόσησαν από την ασθένεια του COVID-19 με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης, είτε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Digital Covid Certificate), μόνο στις περιπτώσεις που το πιστοποιητικό αφορά σε εμβολιασμό για την ασθένεια του COVID-19 ή αποδέσμευσης για νόσηση από την ασθένεια του COVID-19.

Εξαιρούνται πρόσωπα ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Πρόσωπα ηλικίας 12 έως 15 ετών θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Πρόσωπα ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικού προβλήματος θα πρέπει να προσκομίσουν σχετική ιατρική βεβαίωση καθώς και αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Διευκρινίζεται ότι ο Δήμος Λευκωσίας τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διατάγματα και κατευθυντήριες οδηγίες στους χώρους όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις (χρήση μάσκας, αποστάσεις, κτλ).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Προκόπης και περί συναισθημάτων

Προκόπης και περί συναισθημάτων

Προκόπης και περί συναισθημάτων

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Στις 18 Απριλίου η εμφάνιση του Δημήτρη Μεσημέρη

Στις 18 Απριλίου η εμφάνιση του Δημήτρη Μεσημέρη

Στις 18 Απριλίου η εμφάνιση του Δημήτρη Μεσημέρη