Ίδρυμα Τεχνών Φάρος: Ρεσιτάλ για φαγκότο & πιάνο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 25.2.2022

Μέσα στο πλαίσιο της Σειράς Κυπρίων Καλλιτεχνών, που έχει ως στόχο την προώθηση σημαντικών Κυπρίων μουσικών, το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ με τον εξαιρετικά ταλαντούχο Κύπριο φαγκοτίστα Μαυρουδή Τρούλλο, ο οποίος θα ενώσει τις δυνάμεις του με την πιανίστα Lily Maisky.


Νικητής σε πλειάδα διαγωνισμών, μεταξύ άλλων, Πρώτα Βραβεία στους διεθνείς διαγωνισμούς Grand Prize Virtuoso σε Άμστερνταμ, Παρίσι και Λονδίνο το 2019, ο Μαυρουδής έχει εμφανισθεί σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ στην Ευρώπη όπως Φιλαρμονική του Παρισιού, Royal Albert Hall στο Λονδίνο, Κοντσερτγκεμπάου του Άμστερνταμ και Φεστιβάλ Γαλλικής Ραδιοφωνίας του Μονπελιέ, ενώ συχνά συνεργάζεται με διακεκριμένους μουσικούς, συμπεριλαμβανομένης της υπέροχης Lily Maisky.

Έχοντας περιγραφεί από το Περιοδικό BBC Music ως «εξαιρετική πιανίστρια», και έχοντας επευφημηθεί για τη χάρη, την ενεργητικότητα και την μειλιχιότητά της, η Lily έχει εμφανισθεί σε ρεσιτάλ σε πολλές από τις σπουδαιότερες αίθουσες συναυλιών ανά το παγκόσμιο – Musikverein και Konzerthaus της Βιέννης, Φιλαρμονική του Έλβα, Σουντόρι του Τόκυο, Κάρνεγκι Νέας Υόρκης και Θέατρο του Κολόμβου στην Αργεντινή – και υπό τη διεύθυνση θρυλικών μαέστρων, συμπεριλαμβανομένων των Λέοναρντ Σλάτκιν, Τόμας Σάντερλινγκ, Γερντ Άλμπρεχτ, και Ντανιέλ Ράισκιν.

Για το ρεσιτάλ τους στη Λευκωσία, την Πέμπτη 10 Μαρτίου στο The Shoe Factory / 8:30 μ.μ., οι Μαυρουδής και Lily θα παρουσιάσουν ένα συναρπαστικό και ποικίλο πρόγραμμα με έργα και μεταγραφές για φαγκότο και πιάνο των Σαιν - Σανς, Μπλοχ, Μπάρτοκ, Βερντάλ, Ερσάντ, Τσαϊκόφσκι, Σκριάμπιν, Ραχμάνινοφ και Πιατσόλα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Γκαμπριέλ Βερντάλ – Rêverie σε Σολ μείζονα, Έργο 24..
Καμίγ Σαιν-Σανς – Cantabile, από την όπερα Σαμψών και Δαλιδά
Ερνστ Μπλοχ – Τρεις Σκηνές από την Εβραϊκή Ζωή
Καμίγ Σαιν-Σανς – Σονάτα για Φαγκότο & Πιάνο

Διάλειμμα

Φιλίπ Ερσάντ – Αίας για σόλο φαγκότο (αφιερωμένο στον Μαυρουδή Τρούλλο)
Μπέλα Μπάρτοκ – Ρουμάνικοι Λαϊκοί Χοροί
Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι – None but the Lonely Heart, Έργο 6, Αρ.6.
Αλεξάντρ Σκριάμπιν – Ρομάντζα
Σεργκέι Ραχμάνινοφ – How fair this spot, Έργο 21, Αρ.7 / Vocalise, Έργο 34, Αρ.14.
Άστορ Πιατσόλα – Oblivion / Libertango

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΤΡΟΥΛΛΟΣ  / φαγκότο

Γεννημένος στην Κύπρο το 1992, σε οικογένεια μουσικών, ο Μαυρουδής Τρούλλος είναι ένας άρτια καταρτισμένος φαγκοτίστας, ο οποίος ξεχωρίζει για τη μουσική του ευαισθησία και ωριμότητα. Το 2019, ο Μαυρουδής κέρδισε τα Πρώτα Βραβεία στους διεθνείς διαγωνισμούς Grand Prize Virtuoso σε Άμστερνταμ, Παρίσι και Λονδίνο, ενώ έχει αποσπάσει το Δεύτερο Βραβείο στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό North στη Σουηδία (2018), το Βραβείο Horlait-Dapsens στο Βέλγιο (2018), και τον τίτλο του Πρέσβη για το Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών.

Ο Μαυρουδής Τρούλλος έχει δώσει ρεσιτάλ σε σημαντικές αίθουσες στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων, Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής του Παρισιού, Αίθουσα Έλγκαρ του Royal Albert Hall στο Λονδίνο και Kleine Zaal του Κοντσερτγκεμπάου του Άμστερνταμ, και έχει εμφανισθεί ως σολίστ σε περίφημα φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Γαλλικής Ραδιοφωνίας του Μονπελιέ, και με ορχήστρες όπως Βασιλική Συμφωνική Μπάντα του Βελγίου και Καμεράτα της Αμβέρσας, στην οποία διατελεί Καλλιτέχνης εν διαμονή για τη σαιζόν 2021/22.

Σε ηλικία 21 ετών, ο Μαυρουδής διορίστηκε Β’ Κορυφαίος Φαγκοτίστας στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ συνεργάστηκε με πολλές άλλες ορχήστρες όπως Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Φιλαρμονική των Βρυξελλών, Εθνική Ορχήστρα του Βελγίου, Βασιλικό Θέατρο της La Monnaie Βρυξελλών, και Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Στη μουσική δωματίου, ο Μαυρουδής ενώνει συχνά τις δυνάμεις του με την πιανίστρια Lily Maisky και την αρπίστρια Roberta Brambilla. Το πάθος του για τη σύγχρονη μουσική έχει εμπνεύσει αρκετούς σημαντικούς εν ζωή συνθέτες, όπως ο Φιλίπ Ερσάντ, να του αφιερώσουν έργα.

Η δισκογραφία του Μαυρουδή περιλαμβάνει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο σε Γερμανία, Βέλγιο και Κύπρο. Το πρόσφατο άλμπουμ του με την αρπίστρια Rachel Talitman, που περιλαμβάνει την πρεμιέρα των έργων για άρπα και φαγκότο του Concone Luigi (γ. 1800), κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2021 από την εταιρεία Harp & Company και έχει ήδη λάβει τις επευφημίες των μουσικοκριτικών διεθνώς.

Ο Μαυρουδής Τρούλλος έχει λάβει δίπλωμα στο φαγκότο από το Ωδείο Αθηνών (υπό τη διδασκαλία του Γεώργιου Φαρούγγια), πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου «Φέλιξ Μέντελσον Μπαρτόλντι» στη Λειψία (υπό τη διδασκαλία του JM Thome) και μεταπτυχιακό Master’s από το Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών (υπό τη διδασκαλία του Luc Loubry). Επί του παρόντος, είναι υποψήφιος για διδακτορικό τίτλο από την Σχολή Τεχνών LUCA σε συνεργασία με το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λέβεν. Από το 2018, είναι καθηγητής Φαγκότου και Μουσικής Δωματίου στην Ακαδημία Μουσικής De Woluwe Saint Pierre στο Βέλγιο.







LILY MAISKY / πιάνο

Η Lily Maisky γεννήθηκε στο Παρίσι και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες, όπου ακόμα διατηρεί ως βάση της. Έχει εμφανισθεί σε σημαντικές συναυλιακές αίθουσες όπως Royal Festival Hall του Λονδίνου, Musikverein και Konzerthaus της Βιέννης, Prinzregententheater Μονάχου, Φιλαρμονική του Έλβα και Μέγαρο Μουσικής του Αμβούργου, Λα Φενίτσε Βενετίας, Αίθουσα Μπετόβεν Βόννης, Σουντόρι του Τόκυο, Ολυμπιακό Θέατρο Ρώμης, Ωδείο της Μόσχας, Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, Κάρνεγκι Νέας Υόρκης, Κέντρο Παραστατικών Τεχνών της Σεούλ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μποζάρ Βρυξελλών, Ακαδημία Λιστ Βουδαπέστης, Φιλαρμονική της Έσσης, Αμφιθέατρο της Λυών και Θέατρο του Κολόμβου στην Αργεντινή, μεταξύ άλλων.

Έχει εμφανισθεί εκτενώς στην Ευρώπη και περιοδεύει τακτικά σε Άπω Ανατολή, Βόρεια και Νότια Αμερική. Η Lily έχει προσκληθεί σε διεθνούς φήμης φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων, Βερμπιέ, Προτζέτο Μάρτα Άργκεριχ στο Λουγκάνο, Μουσικός Μάης Φλωρεντίας, Σλέσβιγκ Χόλσταιν, Εδιμβούργου, Γκστάαντ, Μπέργκαμο Μπρέσια, Μιγιαζάκι, Rencontres Artistiques de Bel-Air στη Γαλλία, Τζούλιαν Ράχλιν και Φίλοι στο Ντουμπρόβνικ, Φεστιβάλ Φρανς Λιστ στην Αυστρία, Φεστιβάλ Πιάνου του Πεκίνου και Φεστιβάλ Βερολίνου.

H Lily Maisky είχε την τιμή να ερμηνεύσει κοντσέρτα υπό τη διεύθυνση μαέστρων όπως οι Λέοναρντ Σλάτκιν, Τόμας Σάντερλινγκ, Γερντ Άλμπρεχτ, Γκάμπορ Τάκατς - Νάγκι, Ντανιέλ Ράισκιν, Αλμπέρτο Βερονέζι, Τζακ Μάρτιν Χάντλερ, Γιόσεφ Καμπαγιέ Ντομενέκ, Ενρίκε Ντιεμέκε και Τσάρλς Ολιβιέρι - Μονρόε, μεταξύ άλλων.

Η Lily έχει ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική δωματίου και εμφανίζεται τακτικά ως ντούο με τον πατέρα της, Mischa Maisky, καθώς με τον αδερφό της στο Maisky Trio. Οι συμπράξεις της περιλαμβάνουν καλλιτέχνες όπως, μεταξύ άλλων, Μάρτα Άργκεριχ, Τζούλιαν Ράχλιν, Τζανίν Τζάνσεν, Σεργκέι Κριλόφ, Ρενό Καπουσόν, Ζεράρ Κοσέ, Νίκολας Άντζελιτς, Φρανκ Μπραλέ και Κουαρτέτο Εγχόρδων Σιμανόφσκι.

Η Lily Maisky έχει κυκλοφορήσει αρκετές ηχογραφήσεις για τη Deutsche Grammophon, την EMI και τη βελγική εταιρεία Avanti Classics, έχει εμφανισθεί σε διάφορα ντοκιμαντέρ και εκτελέσεις της έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ανά το παγκόσμιο. Τα πιο πρόσφατα άλμπουμ της από τη Deutsche Grammophon, Adagietto και Twentieth Century Classics, έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές και επί του παρόντος εργάζεται πάνω στα νέα της δισκογραφικά πρότζεκτ.

Η Lily Maisky ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 4 ετών υπό τους Lyl Tiempo, Hagit Kerbel, Ilana Davids και Alan Weiss. Φοίτησε στη Μουσική Σχολή Περσέλ από το 2001 μέχρι το 2005, όπου παράλληλα σπούδασε και τζαζ πιάνο. Έλαβε την καθοδήγηση και συμμετείχε σε εργαστήρια πιάνου από περίφημους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων, Μάρτα Άργκεριχ, Ντμίτρι Μπασκίροφ, Τζόσεφ Καλισστάιν, Πάβελ Τζιλίλοφ και Βιτάλι Μαργκούλις. Είναι Καλλιτέχνις Στάινγουεϊ και έχει στην ιδιοκτησία της το τελευταίο πιάνο του θρυλικού Αρτούρο Μπενεντέτι Μικελάντζελι.







ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & BOX OFFICE

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 / The Shoe Factory, Λευκωσία / 8:30 μ.μ.

Ίδρυμα Τεχνών Φάρος: www.pharosartsfoundation.org & 22 663871 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.)

Εισιτήρια: €20 / €15 Μαθητές, Συνταξιούχοι & Μέλη του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Αλκίνοος Ιωαννίδης | Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia λόγω κινητοποιήσεων φοιτητών για τη Γάζα

Αλκίνοος Ιωαννίδης | Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia λόγω κινητοποιήσεων φοιτητών για τη Γάζα

Αλκίνοος Ιωαννίδης | Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia λόγω κινητοποιήσεων φοιτητών για τη Γάζα

Ο Τραμπ έμπνευση των Pearl Jam για το νέο τραγούδι «Wreckage»

Ο Τραμπ έμπνευση των Pearl Jam για το νέο τραγούδι «Wreckage»

Ο Τραμπ έμπνευση των Pearl Jam για το νέο τραγούδι «Wreckage»

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Ωδείο Σόλωνα Μιχαηλίδη | Προχωρεί στην κήρυξή του σε διατηρητέο ο Δήμος Λεμεσού μετά τις δημοσιεύσεις

Ωδείο Σόλωνα Μιχαηλίδη | Προχωρεί στην κήρυξή του σε διατηρητέο ο Δήμος Λεμεσού μετά τις δημοσιεύσεις

Ωδείο Σόλωνα Μιχαηλίδη | Προχωρεί στην κήρυξή του σε διατηρητέο ο Δήμος Λεμεσού μετά τις δημοσιεύσεις