«Παίζω, τραγουδώ και αυτοσχεδιάζω!» |Παιδικό εργαστήρι με την Ελεονώρα Ρούσου

Δημοσιεύθηκε 12.7.2022
Ο πετυχημένος θεσμός του Rialto Residency παραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του Cyprus Rialto World Music Festival.

O θεσμός ξεκίνησε με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου και δεξιοτήτων ανάμεσα στους μουσικούς και τη διαρκή εκπαίδευση και εξέλιξη της Κυπριακής μουσικής κοινότητας. Έχοντας ως καθοδηγητές σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης, ο Ross Daly και ο Μιχάλης Χολέβας το Rialto Residency πραγματοποιήθηκε για αρκετά χρόνια σε ορεινές κοινότητες της Λεμεσού, συνεργαζόμενο με τα Κοινοτικά Συμβούλια Ομόδους, Πλατρών και Λόφου με το τελικό αποτέλεσμα της συνεργασίας των μουσικών να παρουσιάζεται σε συναυλίες στις κοινότητες.

To 8o Rialto Residency με καθοδηγητή τον Γιώργο Κρασίδη, πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας στη Λεμεσό, ενώ από πέρσι ο θεσμός διαφοροποιήθηκε στοχεύοντας κυρίως στη μουσική εκπαίδευση των παιδιών. Στο περσινό Rialto Residency ο Ρόδος Παναγιώτου καθοδήγησε μαζί με μέλη της ομάδας Batukinio ένα εργαστήρι κρουστών για παιδιά.

Στο φετινό, 10ο Rialto Residency, η Ελεονώρα Ρούσου προσκαλεί παιδιά ηλικίας 8 με 14 χρόνων να εξερευνήσουν μαζί της τον κόσμο της μουσικής δημιουργίας σε ένα δίωρο γεμάτο τραγούδι, ρυθμική και μελωδική παντομίμα και βεβαίως παιχνίδι! Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν μουσική, να τραγουδήσουν και να αυτοσχεδιάσουν! Απαραίτητα εφόδια ένα όργανο (πνευστό ή κρουστό), η φωνή και η καλή διάθεση!

4268746262667700 23.7 eleonora 1

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 @ Θέατρο Ριάλτο – 10.00 – 12.00

Δωρεάν συμμετοχή- Κράτηση θέσεων www.rialto.com.cy

Πληροφορίες / Ταμείο: 77 77 77 45

Το Φεστιβάλ τιμάται με το EFFE label 2022 -2023 (Europe for Festivals, Festivals for Europe)

Χορηγοί: Κυπριακή Δημοκρατία, ΟΠΑΠ, ΣΕΚ, Medochemie, Fameline Holding Group, Trust

Insurance Cyprus, KPMG, In Prima.

Συνεργασία: Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων – Γραφείο

Δημιουργική Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου