Πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό η παγκόσμια πρεμιέρα του ορατορίου «Πονεμένες Παναγίες»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.7.2022
Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης εκφωνεί ομιλία, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην εκδήλωση μνήμης για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.
Θύμησες από τον πικρό Ιούλιο του 1974 αναβίωσαν το βράδυ της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ανήμερα της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα του ορατορίου «Πονεμένες Παναγίες» του Κύπριου συνθέτη, Μάριου Ιωάννου Ηλία.

Συγκεκρμένα σε τρία σημεία του ορατορίου τυφεκιστές της Εθνικής Φρουράς, κατόπν άδειας από το Υπουργείο Αμυνας, έριξαν άσφαιρες βολές στο πλαίσιο του ορατορίου που είναι αφιερωμένο στις μητέρες των αγνοουμένων, στον ποθό και τον καημό για επιστροφή των παιδιών τους.

Ο κ. Ηλία εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το υψηλό επίπεδο ερμηνείας όλων των συντελεστών ενώ ευχαρίστησε την Προεδρία της Δημοκρατίας που του ανάθεσε την σύνθεση του συγκεκριμένου έργου.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία λόγω ασθενειας και απουσίας του Νίκου Αναστασιάδη, ανέγνωσε ο Υπουργός Οικονομκών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Πρόεδρος της Βουλής, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη του διπλματικού Σώματος, της Ιεράς Συνόδου και εκπρόσωποι της Εθνικης Φρουράς. Παρέστησαν επίσης υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας.

Βασικοί συντελεστές του ορατορίου η Μυρσίνη Μαργαρίτη – Σοπράνο, ο Γιάννης Διονυσίου – Τραγούδι, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, ο Γιώργος Δημητρίου – Μπουζούκι, η Έλενα Μιτέλλα Βιολάρη – Πιάνο, ο Νικόλας Μελής – Αναλογικό συνθεσάιζερ και ο Νικόλας Ηλία – Παραγωγή ηλεκτρονικών ήχων.

Στους συντελεστές περιλαμβάνονταν και η Χορωδία Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας, ο Χορός Ιεροψαλτών Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και η Βυζαντινή Χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος «Άγιος Σπυρίδων»

Μαέστρος ο Γιώργος Κουντούρης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Μάριος Ιωάννου Ηλία. Το ΚΥΠΕ ήταν ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΑΓΚ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου