ΠΑΛΜΟΣ | Συλλογή ψηφιακών έργων τέχνης του Παντελή Διαμαντίδη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.10.2022
Η καρδιά ως απεικόνιση έκφρασης συναισθημάτων, καθώς και την ιδέα του ‘παλμού’ ως συνδετικού στοιχείου μεταξύ της φυσικής, βιολογικής και κοινωνικής δραστηριότητας

Κυκλοφόρησε πρόσφατα η συλλογή ψηφιακών έργων τέχνης του Παντελή Διαμαντίδη Παλμός. Τη συλλογή επιμελείται και φιλοξενεί η πρωτοποριακή πλατφόρμα σύγχρονης ψηφιακής τέχνης Sedition Art.

Τα έργα της συλλογής διερευνούν μέσω υπολογιστικής επεξεργασίας δεδομένων την διαδεδομένη και αποδεκτή διαχρονικά και διαπολιτισμικά αντίληψη της "καρδιάς" ως απεικόνιση έκφρασης συναισθημάτων, καθώς και την ιδέα του "παλμού" ως συνδετικού στοιχείου μεταξύ της φυσικής, βιολογικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Για τη δημιουργία των έργων, Παλμός α' / A vibration, Παλμός β' / A heartbeat και Παλμοί / Pulses, χρησιμοποιήθηκαν αντίστοιχα, δεδομένα από μία μεμονωμένη δόνηση, μια καρδιά που χτυπά και το μέγεθος της κίνησης του πλήθους γύρω από ένα κοινωνικό σημείο ενδιαφέροντος. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν χρησιμοποιήθηκαν ως υλικό για την δημιουργία των έργων. Η επεξεργασία των δεδομένων έγινε με λογισμικό ειδικά σχεδιασμένο για την συγκεκριμένη καλλιτεχνική συλλογή. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά ψηφιακών οπτικοακουστικών έργων, μια ερμηνεία την καρδιακής δραστηριότητας ως αντανάκλαση της ανθρώπινης σκέψης, δραστηριότητας και συναισθήματος.

“Ως στρατηγική αντιμετώπισης του άγχους της κοινωνικής απομόνωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, ο καλλιτέχνης παρατήρησε και μέτρησε τον δικό του καρδιακό παλμό και τον ρυθμό της αναπνοής του σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παρατηρώντας τις αντιδράσεις του σώματός του, αποκτώντας έτσι επίγνωση της σύνδεσης μεταξύ του δικού του παλμού και του παλμού του κόσμου που τον περιβάλλει, (ο καλλιτέχνης) διατήρησε ένα αίσθημα συνύπαρξης κατά τη διάρκεια του συνεχούς κατ΄οίκον περιορισμού.”

Συνέντευξη Παντελή Διαμαντίδη στο Sedition Art: www.seditionart.com/magazine/interview-pandelis-diamantides

4341348421156612 pandelisdiamantides

Ο Παντελής Διαμαντίδης είναι καλλιτέχνης ήχου και εικόνας που ζει και εργάζεται μεταξύ Λευκωσίας, Αθήνας και Άμστερνταμ. Στις μουσικές του παραγωγές και οπτικοακουστικές παραστάσεις, χρησιμοποιεί αυτοσχέδια ψηφιακή τεχνολογία για να δημιουργήσει πολύπλοκα ψηφιακά τοπία, όπου αλλόκοτοι ηλεκτρονικοί ρυθμοί και ταχέως εναλλασσόμενες αφηρημένες ακολουθίες εικόνων προσφέρουν μια πραγματική εμπειρία εμβάθυνσης. Η δουλειά του υπό τη μορφή οπτικοακουστικών παραστάσεων, διαδραστικών εγκαταστάσεων, σύνθεσης ήχου και μουσικών παραγωγών έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης και πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία, Η.Π.Α και Νότια Αμερική.

Επίσημη ιστοσελίδα / Κοινωνικά δίκτυα:

www.pandelisdiamantides.com

www.seditionart.com/pandelis-diamantides

www.instagram.com/pandelisdiamantides

www.facebook.com/pandelisdiamantides

www.facebook.com/studiopandelisdiamantides

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Έκθεση και συναυλία αφιέρωμα στον Σεργκέι Ραχμάνινοφ στην Πάφο

Έκθεση και συναυλία αφιέρωμα στον Σεργκέι Ραχμάνινοφ στην Πάφο

Έκθεση και συναυλία αφιέρωμα στον Σεργκέι Ραχμάνινοφ στην Πάφο

«Yesterday» | Η άγνωστη ιστορία των στίχων του τραγουδιού των Beatles

«Yesterday» | Η άγνωστη ιστορία των στίχων του τραγουδιού των Beatles

«Yesterday» | Η άγνωστη ιστορία των στίχων του τραγουδιού των Beatles

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου