Το πρόγραμμα του Διεθνoύς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2022

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.10.2022

Η ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας το πρόγραμμα της τρίτης έκδοσης του φεστιβάλ, μιας γιορτής των παραστατικών τεχνών για την πόλη της Λευκωσίας με σειρά παραστάσεων θεάτρου, μουσικής και σύγχρονου χορού αλλά και και παράλληλες δράσεις. Το φετινό πρόγραμμα παραστάσεων ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου με 19 παραγωγές και 26 παραστάσεις.

4358424078924861 NIF22 POSTER v5 page-0001 1.width-800 (1)

Ο Πρόεδρος της Nicosia For Art (εταιρείας που συνδιοργανώνει το Φεστιβάλ με τον Δήμο Λευκωσίας) Γιώργος Παμπορίδης, αναφέρθηκε στην επιλογή των διοργανωτών να θέσουν ως υπότιτλο του φετινού φεστιβάλ τους στίχους του κορυφαίου ποιητή της Λευκωσίας και της Κύπρου, Μιχάλη Πασιαρδή: «Μα τούτα μας εσώσασιν, οι τραουδκιές τζ’ οι μύθοι». Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Παμπορίδης, «συνεχίζουμε με την απόλυτη πεποίθηση ότι ο πολιτισμός είναι το οξυγόνο μας. Είναι ζωογόνος, είναι ανάγκη και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα όλων των πολιτών. Είναι όμως και κλάδος της οικονομίας του τόπου που στηρίζεται, δυστυχώς, ανεπαρκώς από την πολιτεία. Χαιρετίζουμε την ίδρυση του νέου Υφυπουργείου Πολιτισμού για να μπορέσει επιτέλους να αποδώσει μέρισμα στον τόπο, αυτό το τόσο σημαντικό κεφάλαιο του πολιτισμού». Ο κ. Παμπορίδης αναφέρθηκε και στην οικονομική στήριξη του Φεστιβάλ από την πολιτεία, που μειώθηκε κάθετα από τις €150.000 το 2019, στις €50.000 το 2021 και μηδενίστηκε το 2022.

Για φέτος το Φεστιβάλ οραματίζεται ένα καλύτερο κόσμο αποδοχής και συμπερίληψης του συνανθρώπου ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού και δυνατοτήτων. Ο συγκεκριμένος στόχος του Φεστιβάλ διαπερνά και την φετινή ταυτότητα του που έχει σχεδιάσει ο Κύπριος εικαστικός, αρχιτέκτων και πανεπιστημιακός Aργύρης Aγγελή. Στο έργο του γκρεμίζονται τα τείχη της διαφορετικότητας και τα τείχη της Λευκωσίας γίνονται παράθυρα στο αύριο.

4358424278063581 cache 980x637 Crop medium 540512 100258 22 10 21 171513

*ΘΕΑΤΡΟ*

Εθνικό Θέατρο του Ισραήλ (Habima)

ΑΥΤΟΝ ΑΓΑΠΑ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ

Itai Segal

Σκηνοθεσία: Moshe Kepten

28 Οκτωβρίου 2022

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου σκηνοθετεί το τελευταίο έργο του Itai Segal που βασίζεται στη τρομοκρατική ενέργεια στο "Bar Noar" της κοινότητας ΛΟΑΤΙ+ τον Αύγουστο του 2009 στο Τελ Αβίβ. Ο Amit Rahab (“Unorthodox” (Netflix)) πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Jonathan, του ομοφυλόφιλου γιου μιας καθημερινής οικογένειας που φαντάζει αγαπημένη. Μιας οικογένειας, όμως, με μυστικά και πληγές από το παρελθόν, αγωνίες και καταστροφικές προκαταλήψεις. Χορηγός: Πρεσβεία του Ισραήλ.

Η ΜΙΚΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΑΣΟΣ

Philippe Minyana

Σκηνοθεσία: Περική Δεντάκη

2 Νοεμβρίου 2022

Πρόκειται για μία καλλιτεχνική σύνθεση θεάτρου, μικρογλυπτικής, video art , κινηματογράφου και μουσικής που έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ της Αβινιόν 2021. Πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή του μύθου «Πρόκνη και Φιλομήλα» από τις Μεταμορφώσεις του Οβίδιου, ο οποίος συναντάται και στη χαμένη τραγωδία του Σοφοκλή «Τηρεύς». Πρόκειται για τη μυθική ιστορία του βασιλιά της Θράκης, Τηρέα, ο οποίος παντρεύτηκε την Πρόκνη, κόρη του βασιλιά της Αθήνας. Η Πρόκνη, ζώντας μετά το γάμο της στη μακρινή Θράκη, νοσταλγεί την αδελφή της Φιλομήλα και ο Τηρέας αποφασίζει να τη φέρει για λίγο κοντά της. Στον ταξίδι για τη Θράκη όμως παρασύρεται από την ομορφιά της Φιλομήλας και τη βιάζει, εγκαταλείποντάς την σε μια καλύβα στο δάσος. Για να μην μαρτυρήσει σε κανέναν το έγκλημά του, της κόβει τη γλώσσα.

ROUTES λ2

Ελλάδας Ευαγγέλου

Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου

12, 13 Νοεμβρίου 2021

Ένα θεατρικό δρώμενο, που αποτελεί συνέχεια του “Routes” που οι ίδιοι δημιουργοί έπλασαν το 2019 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Perform to Reform”, σε συνεργασία με την ACCEPT ΛΟΑΤΙ+ Κύπρου. Στόχος του δρώμενου, που θα πραγματοποιηθεί σε ένα λεωφορείο που θα κινείται στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας, είναι να προβληθούν τα βιώματα ατόμων της ΛΟΑΤΙ+ κοινότητας μέσα από ιστορίες που συχνά παραμένουν στο περιθώριο.

Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ

Αύγουστου Στρίντμπεργκ

Σκηνοθεσία: Nehir Demirel

22 Νοεμβρίου 2022

Τα θέματα που βασάνιζαν τον συγγραφέα το 1887, όπως η πατρότητα, οι σχέσεις των δύο φύλων και οι συγκρούσεις ανάμεσα στον πατέρα και την μητέρα για το μέλλον του παιδιού τους, αφορούν και προβληματίζουν ακόμη. Στο σαλόνι της οικογένειας που μας παρουσιάζει ο Στρίντμπεργκ μαίνεται ένας πόλεμος υπόγειος, που ξεσπά μπροστά στα μάτια των θεατών.

STILL – ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σταύρου Σταύρου και Θοδωρή Οικονόμου

Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος

27, 28 Δεκεμβρίου 2022

Έχοντας ενθουσιάσει 6000 μικρούς και μεγάλους, η επιτυχημένη παραγωγή του περυσινού Φεστιβάλ, κλείνει το 2022 με δύο ακόμα παραστάσεις. Θέμα του έργου η φιλία ανάμεσα σε ένα κυνηγημένο από τον πόλεμο κορίτσι και σε ένα άγαλμα-στρατιώτη. Το έργο υμνεί την ειρήνη, την αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και τη δύναμη της πραγματικής αγάπης. Ο σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος και ο χορογράφος Παναγιώτης Τοφή συνθέτουν από κοινού την παράσταση παρασυρόμενοι από την ιστορία που επινόησε ο στιχουργός Σταύρος Σταύρου και την πρωτότυπη μουσική του Έλληνα πιανίστα και συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου.

4358424547054061 still 1

*ΜΟΥΣΙΚΗ*

ΠΑΤΡΙΔΑ ΛΕΩ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ - ΣΜΥΡΝΗ 1922-2022

Ελένη Τσαλιγοπούλου – Ελένη Κοκκίδου

30 Οκτωβρίου 2022

Η Σμύρνη με τη θρυλική ομορφιά και την τραγική της κατάληξη, θα είναι για πάντα η πιο αγαπημένη «χαμένη πατρίδα» των Ελλήνων. Εκατό χρόνια μετά τη θλιβερή επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου αποδίδει διαχρονικά τραγούδια της Σμύρνης και δημιουργίες συνθετών της εποχής και η Ελένη Κοκκίδου αφηγείται μαρτυρίες του ξεριζωμού και αποσπάσματα από σχετικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας.

Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΔΡΑΚΟΣ

Του Γιώργου Χατζιηπιερή

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος

5, 6 Νοεμβρίου 2022

Τα τραγούδια του Γιώργου Χατζιηπιερή, που μεγάλωσαν και ακόμα μεγαλώνουν γενιές ολόκληρες παιδιών, θα αποτελέσουν το υλικό της πρώτης μουσικής παράστασης του Τεμπέλη Δράκου, που θα έχει την πανελλήνια πρεμιέρα της στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Ρήγος και συμμετέχουν οι Ρένα Μόρφη, Γιάννης Διονυσίου, Σοφία Παπάζογλου, Δώρος Δημοσθένους και η Παιδική / Νεανική χορωδία «Μουσικοί Ορίζοντες» της Ανθής Παπαφιλίππου, με κλιμάκιο της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Λευκωσίας.

ΜΑΡΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥ

12 Νοεμβρίου 2022

Η 20χρονη Μαρίνα Σπανού, παίρνει την κιθάρα της και μας καλεί σε μια μουσική περιπλάνηση στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας με χαρά παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την κυπριακής καταγωγής νεαρή τραγουδοποιό, η οποία τον Ιούνιο του 2020, έστησε το ηχείο της κάτω από την Ακρόπολη, και ξεκίνησε να τραγουδά για πρώτη φορά δημόσια. Δυο χρόνια μετά πλημμυρίζει μουσικές σκηνές και θέατρα και θεωρείται η ανερχόμενη δύναμη της ελληνικής δισκογραφίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

19 Νοεμβρίου 2022

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παρουσιάζει για πρώτη φορά μία αντιπροσωπευτική επιλογή από τα τραγούδια του, σε ένα πρόγραμμα που απαρτίζεται όχι μόνο από τις μεγάλες επιτυχίες του, αλλά και από κρυμμένα τραγούδια διαμάντια από το σύνολο του έργου του. Μαζί του οι Κώστας Μακεδόνας, Βερόνικα Δαβάκη και ένα 10μελές σύνολο εξαιρετικών μουσικών, που αποκαλύπτουν δεξιοτεχνικά τις λεπτές διαβαθμίσεις της μουσικής του και τα πλούσια, καλειδοσκοπικά ηχοχρώματά του. Μια ξεχωριστή συναυλία υψηλής αισθητικής, με ανεξίτηλες μελωδίες, ποιητικό λόγο, υπέροχες ερμηνείες και το κύρος ενός από τους κορυφαίους συνθέτες μας.

SEPTETO SANTIAGUERO

20 Νοεμβρίου 2022

Το Φεστιβάλ, με την πολύτιμη συνεργασία της Πρεσβείας της Κούβας, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο το δυο φορές βραβευμένο με Latin Grammy (2015, 2018) Κουβανέζικο συγκρότημα. Αποτελούμενο από οκτώ μουσικούς, οι Septeto Santiaguero αναζωογονούν τους παραδοσιακούς κουβανέζικους ήχους για τα αυτιά της νέας γενιά, φέρνοντας το κουβανέζικο groove στην Κύπρο.

GIRL POWER

Sarah Milne & Σοφία Πατσαλίδου

30 Νοεμβρίου 2022

Οι δύο ερμηνεύτριες, συνοδευόμενες από το γυναικείο συγκρότημα Vixen Girl, παρουσιάζουν ένα υψηλής ενέργειας πρόγραμμα με τραγούδια που έγιναν γνωστά από παγκοσμίου φήμης ποπ ντίβες, όπως η Beyonce, η Lady Gaga, η Rihanna, η Joy Crookes, η Celeste και η Alicia Keys, μαζί με αγαπημένα τραγούδια μουσικού θεάτρου.

ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΦΩΣ

Αλκίνοος Ιωαννίδης

2 Δεκεμβρίου 2022

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας προσκαλεί να βιώσουμε πώς είναι να ζεις με τυφλότητα, σε μια συναυλία στο σκοτάδι, για την υποστήριξη του έργου της Σχολής Τυφλών. Μία πρόσκληση για ενσυναίσθηση και κατανόηση του πως είναι να ζεις με οπτική αναπηρία.

4358426495669376 59001-sitesdefaultfiles15369084 1.2e16d0ba.fill-1375x729

*ΧΟΡΟΣ*

BODY OF MINE

Έρευνα, σκηνοθεσία, χορογραφία: Παναγιώτης Τοφή

15 Νοεμβρίου 2022

Παγκύπρια πρεμιέρα του νέου έργου του Παναγιώτη Τοφή με θέμα του το σώμα, το πιο αυθεντικό, προσωπικό και ατόφιο εργαλείο στο καλλιτεχνικό φάσμα και κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ ερμηνευτών και κοινού. Το έργο, έχοντας στο επίκεντρο του τέσσερεις γυναίκες δημιουργούς, τρεις χορεύτριες και μια ηθοποιό, προβληματίζεται ως προς την αυτονομία και την ιδιοκτησία των σωμάτων μας σε μία αναπόφευκτα καπιταλιστική πραγματικότητα.

Onassis Stegi

16 Νοεμβρίου 2022

17 Νοεμβρίου 2022 (μαθητική παράσταση)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, συνεχίζει τη συνεργασία του με την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με ένα δίπτυχο σύγχρονου χορού που αποτελείται από τα ακόλουθα έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Europe Beyond Access, που αποσκοπεί στο να φέρει στο προσκήνιο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής σκηνής καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών με αναπηρία.

RE-CALL

Χορογραφία: Βενετσιάνα Καλαμπαλίκη

Με αφετηρία τις προσωπικές τους ιστορίες δύο περφόρμερ, μία αρτιμελής και μία σε τροχοκάθισμα, ανακαλούν μνήμες από το παρελθόν και χαράζουν διαδρομές στο παρόν, δημιουργώντας τη δική τους πορεία στον χρόνο, που διαρκώς μεταβάλλεται, αλλάζει ρυθμούς και κατευθύνσεις.

ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ;

Ιδέα, χορογραφία: Μανώλης Σαριδάκης

Ντεμπούτο χορογραφίας, που δημιουργήθηκε από τον χορογράφο με μαθησιακές δυσκολίες Μανώλη Σαριδάκη. Η sci-fi περιπέτεια μας μεταφέρει σε ένα σύμπαν όπου τεχνητή και συναισθηματική νοημοσύνη αναμετρώνται. Τα «ρομπότ» επί σκηνής εκτελούν το καθένα και όλα μαζί από έναν προσωπικό χορό και στη συνέχεια μεταφέρονται σε ένα εικονικό bar/club, όπου τους δίνονται νέες εντολές για συναισθήματα on demand!

4358426849434231 Landscape.width-800

LANDSCAPE

Σύλληψη, χορογραφία, ερμηνεία: Έλενα Αντωνίου

23 Νοεμβρίου 2022

Το τρίτο κατά σειρά έργο της Αντωνίου, στο οποίο συνεχίζει να παρατηρεί, ως γυναίκα, την αλληλεπίδρασή της με τις πατριαρχικές κουλτούρες του 21ου αιώνα. Υπερεκθέτει το θηλυκό σώμα και εξαντλεί το όριο της θεαματικότητας προσκαλώντας το βλέμμα των θεατών. Δημιουργεί τον χώρο στο σώμα να υπάρξει ως βαθιά τραυματισμένο αλλά και ελεύθερα σεξουαλικό.

O DARK, DARK, DARK

Σύλληψη – χορογραφία: Φώτη Νικολάου

28 Νοεμβρίου 2022

Το νέο έργο του Φώτη Νικολάου, δίνει σώμα σε αυτά που δεν τολμάμε να πούμε ή να κάνουμε, να ρίξει φως σε αυτά που κρύβουμε και οχυρώνουμε πίσω από προστατευτικές ασπίδες. Στόχος να μας ωθήσει να δοκιμάσουμε να σταθούμε με θάρρος, ευάλωτοι όπως είμαστε απέναντι στη πραγματική ζωή και το τώρα, να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα των άλλων και τη δική μας που δεν ορίζεται ως ιδιαιτερότητα αλλά χάρισμα.

Onassis Stegi

6 Δεκεμβρίου 2022

Το δεύτερο δίπτυχο σύγχρονου χορού από την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, αντιπαραβάλει τον γυναικείο ψυχισμό με τα στερεότυπα της ανδροκρατούμενη.

ΤΙΣ ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΦΟΡΑΜΕ ΡΟΖ

Χορογραφία: Αλέξανδρου Σταυρόπουλου

Πώς ζει μια γυναίκα σε έναν ροζ κόσμο; Πέντε γυναίκες μοιράζονται μια επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα και το όνειρο της απόδρασης, σαν ζωντανές κούκλες σε μια βιτρίνα που αναζητούν την έξοδο. Στο επιχρυσωμένο κλουβί, ενός ονειρικού, παραμυθένιου καταφυγίου, οι ερμηνεύτριες επιδίδονται σε μια σειρά από μεταμορφώσεις: συνειδητοποιημένες φεμινίστριες, παρεξηγημένες Barbies, πριγκίπισσες της Disney και αμαζόνες που αναζητούν ικανοποίηση και χειραφέτηση.

A BOUNCE 4 MEN

Χορογραφία: Ηλία Χατζηγεωργίου»

Πίσω από τα στερεότυπα της ανδροκρατούμενος hip hop κουλτούρας, που ζητά αποδείξεις δύναμης,επικράτησης και εξουσίας, τέσσερις άνδρες, νέοι, ωραίοι, δυνατοί, βίαιοι αλλά και ανώριμοι, παγιδευμένοι στην ταυτότητα που τους δόθηκε, μάχονται για να βρουν τον παλμό τους και να οδηγηθούν σε κάτι πιο βαθύ, ουσιώδες και αρχέγονο. Άλλοτε με χιούμορ και αυτοσαρκασμό και άλλοτε με σκληρότητα, βία και φόβο.

*ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ*

Έκθεση φωτογραφίας Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών

ΕLLE – CYPRUS IN THE FEMININE

26 Οκτωβρίου – 13 Νοεμβρίου 2022

Μέσα από τη φωτογραφική ματιά του Στέφανου Κουρατζή αποκαλύπτονται με μοναδικό τρόπο οι θεότητες της γονιμότητας, τα αναθηματικά ειδώλια της Κυπρο-Αρχαϊκής περιόδου αλλά και οι θρυλικές Ελληνίδες και Αιγύπτιες θεές της Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου. Έρευνα – επιμέλεια: Κατερίνα Λουί Νικήτα.

Έκθεση Μιχάλη Χαραλάμπους

ANIMA

15 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2022

Ο Μιχάλης Χαραλάμπους με την καινοτόμα εγκατάσταση εικονικής (virtual reality) και επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) ΑΝΙΜΑ (η ψυχή στα λατινικά), εξερευνά τη δυνατότητα υπέρβασης στεγανοποιημένων αντιλήψεων αναφορικά με τα όρια της ανθρώπινης συνθήκης, ερευνώντας εις βάθος και αναπροσαρμόζοντας αρχαίες κυπριακές αναπαραστάσεις του «μετα-ανθρώπου», οι οποίες βρίσκονται στο Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία και στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο. Η εγκατάσταση πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2022 στην Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, με επιχορήγηση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών και τη στήριξη του Τμήματος Αρχαιοτήτων, του CYENS Centre of Excellence και του Βρετανικού Μουσείου. Επιμέλεια: Μάριος Ψαράς.

Συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου

Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2022

Θεατροπαιδαγωγικά παιχνίδια για παιδιά από συγγραφείς μέλη του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου. Θέμα τους, παραμύθια που αντλούν την θεματολογία τους από την Φιλοσοφία του Φεστιβάλ. Ταυτόχρονα με τα παιδιά, οι γονείς θα λαμβάνουν μέρος σε εργαστήρι για γονείς από ειδικό ψυχολόγο, με την ίδια θεματολογία.

Εισιτίρια από το https://www.soldoutticketbox.com/

Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art

Χορηγοί: Onassis Stegi, Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

«Les Fleurs du mal – Τα άνθη του κακού» με έργα του Γιώργου Παπαγεωργίου

«Les Fleurs du mal – Τα άνθη του κακού» με έργα του Γιώργου Παπαγεωργίου

«Les Fleurs du mal – Τα άνθη του κακού» με έργα του Γιώργου Παπαγεωργίου

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου | Παρουσιάστηκε το τραγούδι «Υπερήρωας Γίνε» εις μνήμη Αλκίνοου Αρτεμίου

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου | Παρουσιάστηκε το τραγούδι «Υπερήρωας Γίνε» εις μνήμη Αλκίνοου Αρτεμίου

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου | Παρουσιάστηκε το τραγούδι «Υπερήρωας Γίνε» εις μνήμη Αλκίνοου Αρτεμίου