Ρεσιτάλ για πιάνο από τον Dmitry Ishkhanov

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.11.2022
Την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022 στο The Shoe Factory, Λευκωσία στις 8.30μμ

Ο 17-χρονος Dmitry Ishkhanov είναι ένας εξαίρετος ερμηνευτής της κλασικής μουσικής, ο οποίος πέρα από την εκπληκτική δυναμική του, επιδεικνύει απαράμιλλα ώριμες καλλιτεχνικές ικανότητες. Μεταξύ των μεγαλύτερων επιτευγμάτων του ήταν το ντεμπούτο του, σε ηλικία 14 ετών, στο Κάρνεγκι Χολ, όπου ερμήνευσε το Κοντσέρτο για Πιάνο Αρ.2 του Μπετόβεν. Έχει ήδη εμφανισθεί με πολλές από τις κορυφαίες ορχήστρες στις πιο φημισμένες συναυλιακές αίθουσες ανά το παγκόσμιο, και έχει αποσπάσει πληθώρα βραβείων σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς. Η αδιαμφισβήτητη μεγαλοφυία του Ishkhanov αντανακλάται άψογα στην φράση που έγραψε ένας μουσικοκριτικός της εφημερίδας Luzerner Zeitung: «Εβγκένι Κίσιν, Γκριγκόρι Σοκόλοφ – ο διάδοχός σας έρχεται!» Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ με αυτόν τον θαυμάσιο νεαρό πιανίστα, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 / στο The ShoeFactory, Λευκωσία / 8:30μμ, σε ένα φανταστικό πρόγραμμα με έργα των Μότσαρτ, Μπετόβεν και Σοπέν. Τη συναυλία στηρίζει η PWC.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791)

Παραλλαγές στο "Salve tu domine" K.398

Λούντβιχ βαν Μπεττόβεν (1770-1827)

Σονάτα Αρ.23 σε Φα ελάσσονα, Έργο 57 «Appassionata»

Διάλειμμα

Φρεντερίκ Σοπέν (1810-1849)

Μπαλάντα Αρ.2 σε Φα μείζονα, Έργο 38

Φρεντερίκ Σοπέν (1810-1849)

Μαζούρκες, Έργο 17

Φρεντερίκ Σοπέν (1810-1849)

Σπουδές Έργο 25, Αρ.1-10

DMITRY ISHKHANOV πιάνο

Γεννημένος το 2005 στη Μόσχα, ο Dmitry Ishkhanov είναι ένας εξαίρετος ερμηνευτής της κλασικής μουσικής, ο οποίος πέρα από την εκπληκτική δυναμική του, επιδεικνύει απαράμιλλα ώριμες καλλιτεχνικές ικανότητες. Μεταξύ των μεγαλύτερων επιτευγμάτων του ήταν το ντεμπούτο του, σε ηλικία 14 ετών, στην Αίθουσα Στερν του Κάρνεγκι Χολ, όπου ερμήνευσε το Κοντσέρτο για Πιάνο Αρ.2 του Μπετόβεν με την Ορχήστρα DCINY Νέας Υόρκης υπό τη διεύθυνση του Μιράν Βάουποτιτς. Επιπλέον, το 2016, σε ηλικία 11 ετών, ο Dmitry είχε εκπροσωπήσει τη Μάλτα στη Eurovision Νέων Μουσικών που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία, και έγινε ο νεαρότερος φιναλίστ στην ιστορία της Eurovision. Το 2021, κυκλοφόρησε το πρώτο του CD, Virtuoso, με έργα Σοπέν, από τη δισκογραφική εταιρεία Parma Recordings.

Ο Dmitry Ishkhanov έχει εμφανισθεί με κορυφαίες ορχήστρες, μεταξύ άλλων, Συμφωνική Ορχήστρα Κολωνίας στη Φιλαρμονική της Κολωνίας, Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Αρμενίας, Ορχήστρα Δωματίου του Πότσδαμ, Φιλαρμονική της Μάλτας, Συμφωνική Ορχήστρα της Προύσας (Τουρκία), Ευρασιατική Συμφωνική Ορχήστρα (Καζακστάν), Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα του Ταταρστάν (Ρωσία), Συμφωνική της Βουδαπέστης, Συμφωνική του Ρότερνταμ, και Συμφωνική Σαβαρίας (Ουγγαρία). Οι συναυλίες του τον έχουν μεταφέρει σε ορισμένες από τις σημαντικότερες συναυλιακές αίθουσες ανά το παγκόσμιο, συμπεριλαμβανομένων, Κένεντι Σέντερ (Ουάσιγκτον), Φιλαρμονική Κολωνίας, Αίθουσα Σμέτανα (Πράγα), Σπίτι Μπετόβεν (Βόννη), Μουζίκφεραϊν Βιέννης, Κοντσερτγκεμπάου Άμστερνταμ, Μοτσαρτέουμ Σάλτσμπουργκ, Κάρνεγκι Χολ (Αίθουσες Στερν και Βάιλ) Νέας Υόρκης.

Επί του παρόντος, ο Dmitry φοιτά στο Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ υπό τον Καθηγητή Pavel Gililov. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει αποσπάσει πληθώρα βραβείων σε διεθνείς διαγωνισμούς, μεταξύ άλλων, «Χρυσό Κλειδί» (Γερμανία), Klavierpodium Μονάχου (Γερμανία), Πρώτο Βραβείο στον Jugend Musiziert (Γερμανία), Πρώτο Βραβείο στον 25ο Διεθνή Διαγωνισμό Νεαρών Μουσικών FLAME (Γαλλία), το Βραβείο Euregio στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου (Γερμανία), Διεθνή Διαγωνισμό Σεζάρ Φρανκ (Βέλγιο), και 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Νεαρών Μουσικών Pozzolino (Ιταλία), στον οποίο κέρδισε το Πρώτο Βραβείο και το Γκραν Πρι στην κατηγορία κάτω των 19 ετών.

Ο Dmitry επέδειξε το ενδιαφέρον του στη μουσική από την ηλικία των 4, όταν άρχισε να μαθαίνει πιάνο από την γκουβερνάντα του. Από την πρώτη του δασκάλα πιάνου, τη Lolita Poghosyan, μέχρι σήμερα, δεν σταματά να βελτιώνεται και πορεύεται σταθερά προς το μεγάλο του όνειρο. Από το 2014 μέχρι το 2020, φοιτούσε στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Χορού της Κολωνίας υπό τις Nina Tichman και Gesa Lücker. Παράλληλα με τις μουσικές του ασχολίες, αποφοίτησε από το λύκειο, ολοκληρώνοντας το Διεθνές Πρόγραμμα Baccalaureate, και μιλά άπταιστα τέσσερις γλώσσες – αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και ρωσικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ & BOX OFFICE:

Ίδρυμα Τεχνών Φάρος

www.pharosartsfoundation.org & Τηλ. 22-663871 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00πμ-2:00μμ)

Εισιτήρια: €20 / €15 Μαθητές, Συνταξιούχοι & Μέλη του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου