Παράθυρο logo
Ο Μπίλι Άιντολ θα τιμηθεί με αστέρι στο Hollywood Walk of Fame
Δημοσιεύθηκε 05.01.2023 11:00
Ο Μπίλι Άιντολ θα τιμηθεί με αστέρι στο Hollywood Walk of Fame

Ο Μπίλι Άιντολ (Billy Idol) ξεκινά δυναμικά τη χρονιά καθώς πρόκειται να λάβει αστέρι στο «Hollywood Walk of Fame».

Ο Βρετανός ρόκερ, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Γουίλιαμ Μπροντ, επρόκειτο να τιμηθεί στις 5 Ιανουαρίου, ωστόσο οι κακές καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τον επαναπρογραμματισμό της εκδήλωσης για την επόμενη μέρα.

Ο Άιντολ ξεκίνησε τη λαμπερή του μουσική καριέρα τη δεκαετία του 1970 ως κιθαρίστας στο πανκ ροκ συγκρότημα Chelsea. Δεν έμεινε εκεί για πολύ και στη συνέχεια δημιούργησε το δικό του συγκρότημα, το Generation X.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε συνολικά τρία άλμπουμ. Το «Generation X» το 1978, το «Valley of the Dolls» το 1979 και το 1981 κυκλοφόρησαν το «Kiss Me Deadly», ενώ στη συνέχεια διαλύθηκε και ο Άιντολ ξεκίνησε την σόλο καριέρα του.

(ΚΥΠΕ- ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΚΧΡ/ΗΦ)

 

Tags