Ρεσιτάλ για πιάνο από τον Victor Maslov

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 25.1.2023
Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος συνεχίζει τη μακρόχρονη συνεργασία του με το Keyboard Charitable Trust του Λονδίνου, παρουσιάζοντας τον εντυπωσιακό 25χρονο Ρώσο πιανίστα Victor Maslov.

Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του σε ηλικία 9 ετών με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας, ο Maslov έχει αποσπάσει βραβεία σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένων, Πρώτου Βραβείου στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου της Αμβέρσας (2020) και Πρώτου Βραβείου στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Ραχμάνινοφ στη Μόσχα (2000), και έχει εμφανισθεί ως σολίστ σε σημαντικές συναυλιακές αίθουσες και φεστιβάλ, μεταξύ άλλων, Ρόγιαλ Φέστιβαλ Χολ, Κουίν Ελίζαμπεθ Χολ, τη Μεγάλη Αίθουσα του Ωδείου της Μόσχας, Αίθουσα Σμέτανα, Ρουντολφίνουμ, και Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, όπου επαινέθηκε από το New York Concert Review ως «κάποιος που προσεγγίζει την απόλυτη αριστοτεχνία του ρεπερτορίου του». Για το ντεμπούτο του στην Κύπρο, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 στον συναυλιακό χώρο του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος, TheShoe Factory στη Λευκωσία / 8:30μμ, ο Victor Maslov θα ερμηνεύσει ένα μοναδικά δεξιοτεχνικό πρόγραμμα με έργα των Ραχμάνινοφ, Γιάνατσεκ, Μέντνερ και Στραβίνσκι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Νικολάι Μέντνερ (1880-1951)

Σονάτα Reminiscenza, Έργο 38 Αρ.1

Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873-1943)

Οκτώ Etudes Tableaux, Έργο 33

Λέος Γιάνατσεκ (1854-1928)

Σε ένα κατάφυτο μονοπάτι – Κύκλος 1 (Αρ. 1-10)

Ιγκόρ Στραβίνσκι (1882-1971)

Το Πουλί της Φωτιάς (διασκευή Γκουίντο Αγκόστι)

VICTOR MASLOV πιάνο

Κατόπιν του ρεσιτάλ του στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, ο 25χρονος Ρώσος πιανίστας Victor Maslov επαινέθηκε από το New York Concert Review ως «κάποιος που προσεγγίζει την απόλυτη αριστοτεχνία του ρεπερτορίου του». Ο Maslov έχει εμφανισθεί ως σολίστ σε σημαντικές συναυλιακές αίθουσες και φεστιβάλ, μεταξύ άλλων, Ρόγιαλ Φέστιβαλ Χολ, Κουίν Ελίζαμπεθ Χολ, Βάιλ Χολ του Κάρνεγκι Χολ, Κάντογκαν Χολ, τη Μεγάλη Αίθουσα του Ωδείου της Μόσχας, Αίθουσα Σμέτανα και Ρουντολφίνουμ. Έκανε το ντεμπούτο του ερμηνεύοντας κοντσέρτο σε ηλικία 9 ετών με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας, και έκτοτε έχει εμφανισθεί με πολλές ορχήστρες, μεταξύ άλλων, Συμφωνική Ορχήστρα του Ραδιοφώνου της Πράγας, Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Νέας Ρωσίας, Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Αστάνα.

Ο Maslov έχει αποσπάσει βραβεία σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένων, Πρώτου Βραβείου στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου της Αμβέρσας (2020), Πρώτου Βραβείου στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Ραχμάνινοφ στη Μόσχα (2000), και Δεύτερου Βραβείου στον Διεθνή Διαγωνισμό Κλασικού Πιάνου στο Ντουμπάι (2021). Άλλες επιτυχίες του περιλαμβάνουν το Συνολικό Βραβείο στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό Ραδιοφωνίας Αντονίν Ντβόρζακ – Κοντσερτίνο Πράγας (2013), το Τέταρτο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Νεαρών Πιανιστών Βλαντίμιρ Χόροβιτς (Κίεβο / 2012), το Πρώτο Βραβείο στον διαγωνισμό πιάνου «Musicale dell’ Adriatico» (Ανκόνα / 2007), και το Πρώτο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Νικολάι Ρουμπινστάιν (Παρίσι / 2004).

Ο Victor Maslov ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ειδική Μουσική Σχολή Γκνέσιν της Μόσχας. Αργότερα έγινε υπότροφος του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Βλαντίμιρ Σπιβάκοφ. Συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου, όπου σπούδασε πιάνο και διεύθυνση ορχήστρας, αποσπώντας Μεταπτυχιακό (Masters) στην Ερμηνεία με Άριστα, και εν συνεχεία ολοκληρώνοντας το Δίπλωμα Καλλιτέχνη. Στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής, ο Victor ήταν για δύο χρονιές ο νικητής του Διαγωνισμού για Κοντσέρτο (2015, 2018), και δεύτερος νικητής του Βραβείου Σούμαν – Joan Chissell (2019). Με την αποφοίτησή του, απέσπασε για τα επιτεύγματα του στο Κολλέγιο το τρόπαιο (rosebowl) της βασίλισσας Ελισάβετ της βασιλομήτορος. Ο Victor είναι Καλλιτέχνης του Keyboard Charitable Trust και του Ιδρύματος Munster.

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

The Shoe Factory, Λευκωσία / 8:30μμ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ & BOX OFFICE:

Ίδρυμα Τεχνών Φάρος

www.pharosartsfoundation.org & Τηλ. 22-663871 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00πμ-2:00μμ)

Εισιτήρια: €20 / €15 Μαθητές, Συνταξιούχοι & Μέλη του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το AfroBanana επιστρέφει στα Λεύκαρα - Το line up

Το AfroBanana επιστρέφει στα Λεύκαρα - Το line up

Το AfroBanana επιστρέφει στα Λεύκαρα - Το line up

GRis Festival: Η Ελλάδα του Σήμερα στη Λευκωσία

GRis Festival: Η Ελλάδα του Σήμερα στη Λευκωσία

GRis Festival: Η Ελλάδα του Σήμερα στη Λευκωσία

Στην Επιτροπή Παιδείας τα ζητήματα Συμφωνικής και θεάτρου «Παλλάς»

Στην Επιτροπή Παιδείας τα ζητήματα Συμφωνικής και θεάτρου «Παλλάς»

Στην Επιτροπή Παιδείας τα ζητήματα Συμφωνικής και θεάτρου «Παλλάς»