Σε δημοπρασία σπάνια αντικείμενα και χειρόγραφα του Φρέντι Μέρκιουρι

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.8.2023
Οι τιμές κυμαίνονται από 40 λίρες μέχρι εκατομμύρια

Οι θαυμαστές του Φρέντι Μέρκιουρι θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο σχεδόν πανομοιότυπο αντίγραφο του σπιτιού του, όπου θα εκτίθενται χιλιάδες αντικείμενα του τραγουδιστή.

Πρόκειται για σπάνια αντικείμενα, όπως χειρόγραφα με στίχους των τραγουδιών του, έργα τέχνης και συλλεκτικά είδη από το σπίτι του θρυλικού τραγουδιστή ων Queen, Φρέντι Μέρκιουρι στο Λονδίνο, το Γκάρντεν Λοτζ, τα οποία φυλάσσονταν από τη στενή φίλη του, τη Μαίρη Όστιν, μετά τον θάνατό του. Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής των Queen πέθανε το 1991 από πνευμονία σχετιζόμενη με το AIDS από το οποίο έπασχε.

Σε δημοπρασία τα αντικείμενα του Φρέντι Μέρκιουρι

Τα αντικείμενα θα εκτεθούν για πρώτη φορά, επί έναν μήνα, στον οίκο Sotheby’s και μετά θα δημοπρατηθούν, σε τιμές που κυμαίνονται από 40 λίρες μέχρι εκατομμύρια.

«Μετατρέψαμε τον χώρο ώστε να δώσουμε μια αίσθηση του πώς ήταν να ζεις στο σπίτι αυτό με τον Φρέντι», είπε ο Ντέιβιντ ΜακΝτόναλντ, ο επικεφαλής πωλήσεων του οίκου στο Λονδίνο. Και πρόσθεσε πως «αν έμπαινε εκείνος μέσα, θα αναγνώριζε αμέσως κάποιους από τους χώρους που δημιουργήσαμε».

Άλλα αντικείμενα που θα πουληθούν είναι το στέμμα και ο μανδύας που φόρεσε ο Φρέντι Μέρκιουρι στο φινάλε της τελευταίας περιοδείας των Queen, το 1986, η τιμή των οποίων υπολογίζεται στις 60-80.000 λίρες. Υπάρχουν επίσης μια ασημένια χτένα μουστακιού του κοσμηματοπωλείου Tiffany στις 400-600 λίρες και χειρόγραφοι στίχοι των τραγουδιών «We are the champions» στις 200-300.000 λίρες και «Killer Queen» στις 50-70.000 λίρες.

Το πιάνο ήταν το «όχημα» της δημιουργικότητας του Φρεντι Μέρκιουρι

Στο επίκεντρο της δημοπρασίας είναι το αγαπημένο, μαύρο πιάνο Yamaha του Φρέντι Μέρκιουρι, στο οποίο συνέθεσε το επικό τραγούδι «Bohemian Rhapsody» το 1975. Εκτιμάται ότι η τιμή του θα κυμανθεί στα 2-3 εκατομμύρια λίρες. «Ήταν προέκταση του εαυτού του, το όχημα δημιουργικότητάς του», είπε η Μαίρη Όστιν για το πιάνο. «Δεν κάπνιζε ποτέ στο πιάνο, ούτε ακουμπούσε ποτήρια επάνω του και φρόντιζε να μην το κάνει και κανείς άλλος. Το πιάνο ήταν πάντα πεντακάθαρο», πρόσθεσε.

4603831830705081 Screenshot 2023-08-04 121226

Πηγή: lifo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Οι Coldplay εμπλέκουν το κοινό στο νέο τους video clip που γυρίστηκε στο Ηρώδειο

Οι Coldplay εμπλέκουν το κοινό στο νέο τους video clip που γυρίστηκε στο Ηρώδειο

Οι Coldplay εμπλέκουν το κοινό στο νέο τους video clip που γυρίστηκε στο Ηρώδειο