Γιώργος Δημητρίου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.9.2023
«Η αγάπη μου για το μπουζούκι και τη μουσική θέλω να μεταδίδεται στους ανθρώπους άμεσα χωρίς φραγμούς και στερεότυπα»

Ποιος είσαι;

Είμαι δεξιοτέχνης του μπουζουκιού εδώ και 20 χρόνια. Αυτοδίδακτος μουσικός. Στα 16 μου πήρα πτυχίο μπουζουκιού μέσω του Σύγχρονου Ωδείου Κύπρου, στo οποίο πήρα άριστα. Κατέχω επίσης πτυχίο αρμονίας. Στη συνέχεια, σπούδασα Μηχανολόγος Μηχανικός και Κατασκευαστικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αλλά η μεγάλη μου αγάπη για τη μουσική και το μπουζούκι, μου έδειξαν τον δρόμο που έπρεπε να πάρω. Ένα δρόμο που μόνο εύκολο δε μπορείς να τον χαρακτηρίσεις. Αμέτρητες ώρες μελέτης και εξέλιξης της αντίληψης και της τεχνικής. Μεθοδικότητα, πειθαρχία, αγάπη και αξιοπιστία μερικές λέξεις που με χαρακτηρίζουν. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με αρκετούς ανθρώπους του χώρου. Μερικοί από αυτούς ήταν οι Διονύσης Σαββόπουλος, Γλυκερία, Στέφανος Κορκολής, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Μίλτος Πασχαλίδης, Στέλιος Διονυσίου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κωνσταντίνα και πολλοί άλλοι ανάμεσα τους φυσικά και Κύπριοι εξαιρετικοί τραγουδιστές. Ευλογημένος με όσα έζησα παρέα με το μπουζούκι μου, το οποίο ταξιδέψαμε μαζί συμμετέχοντας σε φεστιβάλ στην Αμερική, στο Βέλγιο, στη Σκωτία, στο Ισραήλ, στη Γαλλία, στην Ελλάδα και στη Σλοβενία.

Τι κάνεις;

Αυτή τη στιγμή και συγκεκριμένα την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, θα παίξω στο Ηρώδειο, κάτι που ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα. Θα είμαι σολίστ σε δύο υπέροχες συνθέσεις του αγαπημένου βιρτουόζου και συνθέτη Στέφανου Κορκολή. Γενικότερα, ασχολούμαι κυρίως με την εκτέλεση τραγουδιών σε συναυλίες και με την διδασκαλία μπουζουκιού, την οποία θεωρώ μεγάλο κεφάλαιο, αφού με αυτήν συνεχίζεται και μεταδίδεται η παράδοση σε νεότερους μουσικούς. Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό για μένα που τρέχω αυτή την περίοδο είναι ο πρώτος μου προσωπικός δίσκος, ο οποίος θα έχει τα δικά μου τραγούδια, ορχηστρικά κομμάτια για μπουζούκι αλλά και τραγούδια λαϊκά που στίχους θα έχουν από διάφορους εξαιρετικούς στιχουργούς.

Τι θέλεις;

Κάτι το οποίο ίσως να είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Η αγάπη μου για το μπουζούκι και τη μουσική θέλω να μεταδίδεται στους ανθρώπους άμεσα χωρίς φραγμούς και στερεότυπα. Για παράδειγμα, να ακούνε την πενιά μου και να τους κάνει εντύπωση ο ήχος και το ύφος μου. Να αγαπήσουν, έστω και σε ένα μικρό ποσοστό, το μπουζούκι. Η μουσική μου να γίνει το μέσο μέσα από το οποίο το μπουζούκι θα αποκτήσει ξανά τον σεβασμό και την καθολική αναγνώριση και αγάπη που κατείχε παλαιότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Οι Coldplay εμπλέκουν το κοινό στο νέο τους video clip που γυρίστηκε στο Ηρώδειο

Οι Coldplay εμπλέκουν το κοινό στο νέο τους video clip που γυρίστηκε στο Ηρώδειο

Οι Coldplay εμπλέκουν το κοινό στο νέο τους video clip που γυρίστηκε στο Ηρώδειο