Εξερευνούμε τον Αρχαιολογικό Χώρο Κάτω Πάφου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.3.2018

Εξερευνήστε τον Αρχαιολογικό Χώρο Κάτω Πάφου την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στις 09:30πμ και βιώστε τη φύση με διαφορετικό τρόπο, λαμβάνοντας μέρος στο εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης της φύσης!


Εργαστήρι ‘Wild for nature’: 

Ο Αρχαιολογικός Χώρος Κάτω Πάφου είναι μια περιοχή εξαίρετης πολιτιστικής και φυσικής αξίας. Στην περιοχή, που είναι Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά (ΣΠΠ) και ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, έχουν καταγραφεί 195 διαφορετικά είδη πουλιών, ένας μεγάλος αριθμός αν αναλογιστεί κανείς ότι σε ολόκληρη την Κύπρο έχουν καταγραφεί συνολικά γύρω στα 400 διαφορετικά είδη. Ο Φάρος και η ευρύτερη περιοχή είναι σημαντική για την πολιτιστική κληρονομιά της Πάφου, αλλά και της Κύπρου γενικότερα, αφού αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το εργαστήρι είναι μια ιδιαίτερη ευκαιρία για να εξερευνήσετε και να βιώσετε αυτή την ιστορικά συναρπαστική και προικισμένη με πλούσια πτηνοπανίδα περιοχή, με διαφορετικό τρόπο. Συμμετέχοντας στο εργαστήρι, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για τη σημασία του χώρου που φιλοξενεί το εργαστήρι, τόσο σε ότι αφορά τον πολιτισμό όσο και τη φύση και πώς αυτά συνυπάρχουν, αλλά και να την εξερευνήσετε ενεργοποιώντας τις αισθήσεις σας για να φτιάξετε τον δικό σου δημιουργικό χάρτη εμπνευσμένο από την εμπειρία σας. Τι μορφή θα πάρει άραγε ο δικός σας χάρτης;

Διαγωνισμός ‘Wild for nature’: 

Αφού τελειώσεις το έργο σου, μπορείς να το υποβάλεις στον διαγωνισμό ‘Γουάιλντ φορ νέιτσουρ’, για την ευκαιρία να κερδίσεις βραβεία συνολικής αξίας πέραν των 1500 ευρώ και να συμμετάσχεις σε έκθεση με τις νικητήριες και πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές! Αν δεν ολοκληρώσεις το έργο σου στο εργαστήρι, μην ανησυχείς – μπορείς να τον τελειοποιήσεις πριν μας τον παραδώσεις (η προθεσμία υποβολής συμμετοχής είναι στις 30/3/18). Στο εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή ατομικά ή ως ομάδα. Με το που τελειώσουμε με τη χαρτογράφηση θα κάνουμε πικνίκ απολαμβάνοντας το υπέροχο φυσικό τοπίο της περιοχής!

Όλες οι πληροφορίες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες εδώ: wildfornature.birdlifecyprus.org

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και η συμμετοχή δωρεάν

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική.

Για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο 22455072 ή natalie.stylianou@birdlifecyprus.org.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;