Κλιματική Δράση για την Ειρήνη στο Σπίτι για Συνεργασίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.9.2019

Το Σπίτι της Συνεργασίας και ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας γιορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης με θέμα «Κλιματική Δράση για την Ειρήνη», στις 21 Σεπτεμβρίου, με μια ποδηλασία στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσία.  Η ποδηλασία θα καταλήξει στο Σπίτι της Συνεργασίας και η εκδήλωση θα συνεχίσει με μουσική.


unnamed


Το φετινό θέμα «Κλιματική Δράση για την Ειρήνη» δίνει έμφαση στην ανάγκη καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, για την προστασία και προώθηση της ειρήνης ανά τον κόσμο.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών λέει ξεκάθαρα: «Αυτή είναι μια μάχη για τη ζωή μας, και ένας αγώνας δρόμου. Μπορούμε να κερδίσουμε – και πρέπει. Η λύση βρίσκεται στα χέρια μας: να φορολογήσουμε τη ρύπανση, όχι τους ανθρώπους, να σταματήσουμε τις επιδοτήσεις καυσίμων, να σταματήσουμε την κατασκευή εργοστασίων άνθρακα μέχρι το 2020, να επικεντρωθούμε σε μια πράσινη, όχι γκρίζα, οικονομία.»

Τα λόγια αυτά έχουν ακόμα περισσότερη απήχηση στο νησί μας, όπου τα θέματα περιβαλλοντικής σημασίας συρρικνώνονται για να κάνουν χώρο για ξενοδοχεία και κτίρια, και τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής είναι πιο προφανή από ποτέ στις εναλλαγές της θερμοκρασίας.

Η ποδηλασία διοργανώνεται σε συνεργασία με την ομάδα Youth for Climate Cyprus, και θα επικεντρωθεί σε διάφορες πτυχές της κλιματικής αλλαγής σε κάθε στάση. Η ποδηλασία θα ξεκινήσει από το Σπίτι της Συνεργασίας στις 18:00 και θα τερματίσει στις 20:00 και η εκδήλωση θα συνεχίσει με εορτασμούς.

Παρακαλούμε όπως στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο admin@home4cooperation.info για να εγγραφείτε στην ποδηλασία.

Οι εορτασμοί θα συνεχιστούν μέχρι τις 23:00 στο Σπίτι της Συνεργασίας με τον Dj Nikoulla Katsikoronou  και η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν. Αν θέλετε να ενοικιάσετε ποδήλατο από το Σπίτι της Συνεργασίας, μπορείτε να το κάνετε με το κόστος των 5€.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, επισκεφτείτε τη σελίδα του Σπιτιού της Συνεργασίας στο Facebook.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

«Free Palestine, Stop the genocide» φώναξε πλήθος κόσμου έξω από το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (βίντεο)

«Free Palestine, Stop the genocide» φώναξε πλήθος κόσμου έξω από το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (βίντεο)

«Free Palestine, Stop the genocide» φώναξε πλήθος κόσμου έξω από το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (βίντεο)