Βραβευμένες ταινίες μέχρι τον Σεπτέμβριο στον Μαραθώνιο Θερινών Προβολών

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.8.2020

Βραβευμένες ξένες και ελληνικές παραγωγές μπορούν ακόμα να απολαύσουν οι φίλοι της μεγάλης οθόνης μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του «Μαραθωνίου Θερινών Προβολών» που συνεχίζεται, στον θερινό κινηματογράφο «Κωνστάντια», στη Λευκωσία.


“With Open Arms” - «Βρε Καλώς τους!» είναι η γαλλική κωμωδία η οποία θα προβληθεί την Τετάρτη 19 Αυγούστου και την Πέμπτη 27 Αυγούστου, σε σκηνοθεσία Φιλίπ ντε Σοβερόν και σενάριο Γκι Λορέν και Μαρκ Ντε Σοβερόν.

Η δραματική κωμωδία “The Truth” - «Η Αλήθεια» με την Κατρίν Ντενέβ, την Ζιλιέτ Μπινός και τον Ίθαν Χοκ, σε σκηνοθεσία και σενάριο Χιροκάζου Κόρε-Έντα, του οποίου η πρεμιέρα ήταν στο Φεστιβάλ Βενετίας, προβάλλεται την Πέμπτη 20 Αυγούστου και την Τετάρτη 26 Αυγούστου.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου και την Κυριακή 30 Αυγούστου είναι η προβολή της ταινίας “Yuli” - «Ο Χορός της Ζωής μου» σε σκηνοθεσία Ιθίαρ Μπογιαΐν και σενάριο Πολ Λάβερτι, που απέσπασε βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν καθώς και 5 υποψηφιότητες Goya της Ισπανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Το “The Nile Hilton Incident” - «Κάιρο Εμπιστευτικό» σε σκηνοθεσία και σενάριο Ταρίκ Σαλέχ, το οποίο βραβεύτηκε με το Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής στο Sundance και με το Μεγάλο Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Αστυνομικών Ταινιών Beaume, προβάλλεται στις 22 και στις 28 Αυγούστου.

Στις 23 και 29 Αυγούστου προβάλλεται η αστυνομική κωμωδία “Lady Winsley” – «Ποιος Σκότωσε τη Λαίδη Γουίνσλεϊ» σε σκηνοθεσία Χινέρ Σαλίμ και σενάριο Βερονίκ Βούτρικ και Χινέρ Σαλίμ.


(Φωτογραφία Αρχείου)


Τον Σεπτέμβριο θα προβληθούν οι ακόλουθες ταινίες:

“God Exists, her Name is Petrunya” - «Υπάρχει Θεός, το όνομά της Είναι Πετρούνια» στις 2 και 11 Σεπτεμβρίου. Η ταινία απέσπασε το βραβείο Guild Film και το βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

«Μικρά Λευκά Φακελάκια» στις 3 και 13 Σεπτεμβρίου. Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία και σενάριο Σωτήρη Χρίστου ενώ πρωταγωνιστούν οι Πόπη Αβραάμ, Ανδρούλλα Ηρακλέους, Αντώνης Κατσαρής και Νίνο Λύρας.

Η κοινωνική ταινία «Ευτυχία» (βασισμένη στη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου) σε σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή και σενάριο Κατερίνας Μπέη με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την Κάτια Γκουλιώνη και τον Πυγμαλίων Δαδακαρίδη, θα προβληθεί στις 4 και 12 Σεπτεμβρίου.

“Judy” - «Τζούντι» σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γκουλντ και σενάριο Τομ Εντζ στις 5 και 10 Σεπτεμβρίου. Η ταινία βραβεύτηκε με Όσκαρ, Golden Globe και Bafta καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Ρενέ Ζελβέγκερ.

Η δραματική κωμωδία “Blinded by the Light” σε σκηνοθεσία και σενάριο Γκούρντερ Τσάντα προβάλλεται ξανά στις 9 Σεπτεμβρίου. Η ταινία πήρε το βραβείο “Truly Moving Picture” στο φεστιβάλ Heartland Film.

Οι προβολές γίνονται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00.

Για τα άτομα με αναπηρίες, η είσοδος είναι δωρεάν.

Προπώληση εισιτηρίων από το ταμείο του Θεάτρου Ένα (Λεωφόρος Αθηνάς 4, 1016 Λευκωσία) κάθε Τρίτη με Κυριακή από 09:00-13:30 (τηλ. 22-348203) προς 5 ευρώ και διαδικτυακή αγορά από την tickethour.com.cy προς 6 ευρώ (τηλ. 77777040).

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΓΒΑ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;