Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη επιστρέφει στο «Μια Ζωή Γερμανική»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.8.2020

Μετά την Πανελλήνια Πρώτη (και δύο ακόμα παραστάσεις που δόθηκαν τον Μάρτιο) η Δέσποινα Μπεμπεδέλη επιστρέφει στην παράσταση «Μια Ζωή Γερμανική» του Κρίστοφερ Χάμπτον, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου.


Έχοντας δώσει την Πανελλήνια Πρώτη στις 6 Μαρτίου, και συνολικά μόνο τρεις παραστάσεις πριν τα κυβερνητικά μέτρα ασφαλείας για την πανδημία, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη επιστρέφει για πέντε παραστάσεις τον Σεπτέμβριο στην Λευκωσία, μία στην Λεμεσό και μία στην Πάφο.





Το έργο «Μια Ζωή Γερμανική» είναι βασισμένο στη ζωή και την μαρτυρία της Brunhilde Pomsel – μια ζωή που καλύπτει τον εικοστό αιώνα. Πέρασε δύσκολους καιρούς για να τα βγάλει πέρα ως γραμματέας τη δεκαετία του 1930 στο Βερολίνο, με τελευταίο της εργοδότη τον Τζόζεφ Γκέμπελς, Υπουργό Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας και εκ των στενότερων συνεργατών του Χίτλερ.

Το έργο του πολυβραβευμένου Κρίστοφερ Χάμπτον βασίζεται στην μαρτυρία που έδωσε η Pomsel όταν επιτέλους έλυσε τη σιωπή της σε μια ομάδα Αυστριακών κινηματογραφιστών το 2016, λίγο πριν πεθάνει, στην ηλικία των 106. «Δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε. Ή πολύ λίγο. Τίποτα περισσότερο απ’ ότι όλοι οι άλλοι. Άρα δεν μπορείτε να μου προκαλέσετε ενοχές.»





Σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, σε μια πρώτη σύμπραξη μεταξύ του Σατιρικού Θεάτρου και της Alpha Square, η παράσταση «Μια Ζωή Γερμανική» ανεβαίνει σε μετάφραση Ανθής Ζαχαριάδου και σκηνικά-κοστούμια Λάκη Γενεθλή.



ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ
Του Christopher Hampton

Με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη στο ρόλο της Brunhilde Pomsel

Μετάφραση: Ανθή Ζαχαριάδου
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος
Σκηνικά-Κοστούμι: Λάκης Γενεθλής
Προβολές/Φωτογραφίες/Τρέιλερ: Νίκος Μυλωνάς
Σχεδιασμός φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης, Ανδρέας Αραούζος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριαλένα Παπαδοπούλου
Κατασκευή σκηνικού/τεχνικός σκηνής: Γιώργος Χριστιανόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας και προγράμματος: Λέανδρος Ταλιώτης

Εμφανίζεται ο Σταύρος Χατζατριάν. Ευχαριστίες για τους ήχους στον Σωτήρη Μάρο.

Κεντρική Σκηνή, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία: 4, 5, 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2020, στις 8:30 μμ

Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, στις 8:30 μμ

Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, Πάφος: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020, στις 8:00 μμ

Γενική είσοδος: €12 (λόγω του περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων θέσεων είναι απαραίτητη η προκράτηση ή η προαγορά εισιτηρίου)

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

Πληροφορίες/Προκρατήσεις από Τρίτη 25/08/2020: στα τηλέφωνα 22312940, 22421609  και στο email: satiriko.tameio@cytanet.com.cy

Στις παραστάσεις θα τηρούνται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο. Παρακαλείται το κοινό όπως προσέλθει έγκαιρα στο θέατρο για αποφυγή τυχόν συνωστισμού.

Η Εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα από το πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ 2020.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...