«2 μέτρα μακριά» - Μία εναλλακτική θεατρική περιήγηση στην παλιά πόλη της Λευκωσίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.5.2021

H δράση «2 μέτρα μακριά» που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Θεατρικού Καταφυγίου τον Δεκέμβριο του 2020, αλλά αναβλήθηκε λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με παρουσίαση στις 22, 23, 29 & 30 Μαΐου 2021.


Πενήντα-πέντε χρόνια μετά και χρειάζεται να είμαστε ακόμη δύο μέτρα μακριά.

Ο χώρος γύρω μας επηρεάζει τις κινήσεις μας, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και περιεργαζόμαστε τον κόσμο. Κάθε βήμα αποτελεί και μία εμπειρία στη ζωή των ανθρώπων και στο πως αλληλοεπιδράμε μεταξύ μας. Τι συμβαίνει όμως όταν μία πανδημία, αλλάζει τη σημασία της κίνησης μας στον κόσμο και την ντύνει με ένα ολότελα διαφορετικό νόημα; Πως θα ήταν μία βόλτα στην παλιά πόλη της Λευκωσίας κάτω από τις συνθήκες ενός φανταστικού μέλλοντος όπου όλα έχουν αλλάξει;

Το «2 μέτρα μακριά», στα πλαίσια των Δράσεων 2020 του Θεατρικού Καταφυγίου του ΘΟΚ, θέτει την εξής υποθετική συνθήκη: Βρισκόμαστε στο 2075 και ο κόσμος μπορεί επιτέλους να βγει έξω, κρατώντας πάντα αποστάσεις. Δύο μέτρα μακριά λοιπόν! Ο δημόσιος χώρος, δεν είναι όπως τον ξέραμε. Η πόλη και οι άνθρωποι έχουν αλλάξει. Τρεις χαρακτήρες εξερευνούν για πρώτη φορά την πόλη, ο καθένας με τις δικές του σκέψεις, τις δικές του ανησυχίες. Το κοινό, μέσω της χρήσης ακουστικών, τους ακολουθεί και βλέπει την πόλη μέσα από τα δικά τους μάτια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Αρίστη Παύλου
Σκηνοθεσία: Αρίστη Παύλου
Κοστούμια: Αρίστη Παύλου και Ορέστης Σακκάς
Οπτική Επικοινωνία: Αρίστη Παύλου και Δάφνη Καρλέττη
Συντονιστής Παραγωγής: Ισιδώρα Αβραάμ
Ηθοποιοί (ηχητικό): Μαρία Κωνσταντίνου, Μιχάλης Καζάκας, Φρίξος Μασούρας, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Αρίστη Παύλου και Έφη Χαραλάμπους.
Ηθοποιοί (φυσική παρουσία): Αντρέας Γεωργίου, Μαρία Κωνσταντίνου, Μιχάλης Καζάκας, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Έμιλυ Μιχαήλ και Ανθή Χρυσανθοπούλου.







Ημερομηνίες: 22 - 23 και 29 - 30 Μαΐου
Ώρες παρουσίασης: 18:30 και 20:00 (δύο παρουσιάσεις κάθε μέρα)
Διάρκεια: 1 ώρα
Εισιτήριο: 10 ευρώ / Περιορισμένος αριθμός θεατών (15 σε κάθε παρουσίαση)
Σημείο έναρξης: Πλατεία Παλιάς Δημοτικής Αγοράς, Λευκωσία.

Το κοινό προτρέπεται να φορέσει άνετα ρούχα και παπούτσια.

Οι θεατές μπορούν να κλείσουν τα εισιτήρια τους μέσω του SoldOut Tickets από τον πιο κάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/33lkIBw

*Ανταποκρινόμενοι στην απήχηση που είχε η αρχική προβολή, και με τη συγκατάθεση των δημιουργών τους, παραμένουν ενεργές και στη διάθεση του κοινού δωρεάν, στην στην ιστοσελίδα ΘΟΚ www.thoc.org.cy, μέχρι και το τέλος του 2021 οι πιο κάτω δράσεις του Θεατρικού Καταφυγίου:

  • ancient beats του Δημήτρη Σπύρου

  • Λέϊλα και Συνεργάτες - Western Wind του Γιάννη Κουτή

  • Όμηρος - ένα μίνι μιούζικαλ των Σταύρου Σταύρου και Άλεξ Παναγή

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...