23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Το νέο τμήμα αφιερωμένο στα podcast

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.6.2021

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο στην Ευρώπη που εγκαινιάζει, στο πλαίσιο της 23ης διοργάνωσής του από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021, ένα νέο τμήμα αφιερωμένο στα podcast, διερευνώντας τις εκλεκτικές συγγένειες αυτού του νέου είδους με τον κινηματογράφο.


Podcast μυθοπλασίας, ποιητικά, αφηγηματικά, podcast κωμικά, θρίλερ, προσωπικά και τρυφερά παρουσιάζει το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο νέο τμήμα podcast.

Το νέο τμήμα podcast περιλαμβάνει:

  • Διαγωνιστικό τμήμα με 23 ελληνόφωνα και αγγλόφωνα podcast.

  • Εκτός Συναγωνισμού τμήμα με 13 ελληνόφωνα podcast.

  • Special Podcasting με δύο ξεχωριστά podcast από τις ΗΠΑ και τη Δανία, καθώς και ειδικά podcast του Φεστιβάλ αποκλειστικά για την 23η διοργάνωση.




Από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου, χρήστες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μπορούν να ακούσουν δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας filmfestival.gr τα podcast, τα οποία πραγματοποιούν παγκόσμια πρεμιέρα, ενώ το φεστιβάλ θα παρουσιάζει καθημερινά ολιγόλεπτα podcast που θα ενημερώνουν το κοινό για τις ταινίες, τις θεματικές και άλλα πολλά.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι από τα πρώτα Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον κόσμο και το πρώτο στην Ευρώπη που εντάσσει στο πρόγραμμά του τα ηχητικά αρχεία που έχουν κατακτήσει τον πλανήτη. Τον Μάρτιο, το online 23ο ΦΝΘ διοργάνωσε μια σειρά εργαστηρίων και μία ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών του podcast από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα εργαστήρια και η ανοιχτή συζήτηση είναι διαθέσιμα στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube.





Διαγωνιστικό Τμήμα Podcast:



Cult δημιουργίες, ιστορίες μυστηρίου, ένα ταξίδι στο διάστημα, συζητήσεις για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα, συναρπαστικές προσωπικότητες αποκαλύπτονται στα podcast του διαγωνιστικού τμήματος, το οποίο αποτελείται από 20 ελληνόφωνα και τρία αγγλόφωνα podcast που πρωτοπορούν σε μορφή και ύφος.

Τα podcast του διαγωνιστικού τμήματος διεκδικούν ένα βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 2.000 ευρώ.

Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

  • Καλλιόπη Αλπίτση, διευθύντρια του elculture.gr

  • Νάντια Δρακούλα, συγγραφέας, παραγωγός ντοκιμαντέρ, ραδιοφωνική παραγωγός του Best Radio.

  • Λευτέρης Χαρίτος, σκηνοθέτης, συνεργάτης του pod.gr


elculture.gr


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;