Αμφίδρομο Χοροθέατρο: Σύθαμπο / Nightfall

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.8.2021

Πέντε άνθρωποι της νέας Κυπριακής χορευτικής γενιάς και ένας αφηγητής. Υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Έλενας Χριστοδουλίδου (Αμφίδρομο Χοροθέατρο).


Σε μια απελευθερωτική διαδικασία συμμέτοχοι, εντοπισμού και ανάδειξης σημείων οικουμενικού πολιτιστικού ενδιαφέροντος, στις παρυφές των Κυπριακών βουνών. Το (νοητό) τρίγωνο με κορυφές την Κοίλη Πάφου, τις Τρεις Ελιές Λεμεσού, και τα Πέρα Ορεινής Λευκωσίας ορίζει το κοινό τόπο μιας πολιτιστικής αναζήτησης που διεκδικεί να αναδείξει όχι μόνον όλα όσα ενώνουν τις τρεις επιλεγείσες κοινότητες μεταξύ τους αλλά και καθεμιά από αυτές ξεχωριστά με ολόκληρο τον κόσμο!

Στην Κοίλη Πάφου ιχνηλάτες είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι – κάτοικοι, προσκαλώντας μας για μια υπέροχη διαδρομή στα ίχνη των οικουμενικών προσδοκιών που έχει γεννήσει η πολύ πρόσφατη δημιουργία του καταπληκτικού κέντρου γεωργικής ανάπτυξης. Ιχνηλάτης μας στις Τρεις Ελιές είναι ο διάσημος αμερικάνος ταξιδιώτης Ethan Hubbard που μέσα από το ομότιτλο (Τρεις Ελιές) υπέροχο φωτογραφικό άλμπουμ-βιβλίο του μας οδηγεί σε φανερούς και αφανέρωτους δρόμους και πόθους, ταυτισμένους με την ύπαρξη μέσα στους αιώνες του πανέμορφου μικρού χωριού. Στα Πέρα Ορεινής, τέλος, η προβεβλημένη σε διεθνή και εγχώρια
φεστιβάλ χορευτική ταινία μικρού μηκους OUT OF TIME (Παραγωγή: Αμφίδρομο Χοροθέατρο, 2019), μας ξεναγεί σε κάποιες από τις πλέον μαγικές (κινησιολογικά και όχι μόνο) όψεις της ζωής του χωριού και της φύσης της.

Οι χορευτές – συνεργάτες του Αμφίδρομου χοροθέατρου κι ο ηθοποιός – performer κτίζουν τρεις καταπληκτικές χοροθεατρικές αφηγήσεις / παραστάσεις site specific, στα ίχνη της πολιτισμικής οικουμενικότητας των τριών μικρών Κυπριακών χωριών το καθένα από τα οποία και όλα μαζί αποτελούν ολοζώντανα αποδεικτικά μιας χώρας (της Κύπρου μας) που πάντα ήταν, είναι και θα είναι – αυτή είναι η οικουμενική της ταυτότητα – ένα παγκόσμιο σταυροδρόμι πολιτισμών.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟI ΣΥΝΤΕΛΕΣΤEΣ

Ιδέα / Χορογραφία: Έλενα Χριστοδουλίδου

Συμμετέχουν: Νικόλ Γιάννακα, Ιωάννα Σάββα, Αλίκη Ευγενίου, Κυριάκος Ιεροδιακόνου και Μάριος Λύρας.

Αφηγητής / Συγγραφή Κειμένων: Αντώνης Σκορδίλης

Κοστούμια: Νάταλη Κυρμίζη

Μουσική Eπιμέλεια: Χάρης Σοφοκλέους

Οπτικό Yλικό: Πέτρος Γιάννακας

Εικαστικές Παρεμβάσεις: Ιωάννα Σινκλαίρ

ΚΟIΛΗ 28.8.21
Περιφερειακό Εκπαιδευτικό Κέντρο Αγροτικών Επαγγελμάτων

ΤΡΕΙΣ ΕΛΙEΣ 29.08.21
Σημείο χωριού Τρεις Ελιές

ΠEΡΑ ΟΡΕΙΝHΣ 5.09.21
Κοινοτικό Πολιτιστικό Κέντρο

Ώρα: 18:30

Είσοδος Ελεύθερη - Κατάλληλο για όλους

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...