«Χαϊκού – Η Ποίηση στους Δρόμους της Πόλης»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.3.2022

Την έναρξη του πρότζεκτ «Χαϊκού – Η Ποίηση στους Δρόμους της Πόλης», ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Room for Art».


Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις δράσεις του πρότζεκτ περιλαμβάνονται εκδηλώσεις, δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συγγραφής Χαϊκού, ανοικτή πρόσκληση για υποβολή ποιημάτων Χαϊκού και δημοσίευση των ποιημάτων που θα διακριθούν μετά από αξιολόγηση.

Τα εργαστήρια, με συντονιστές τους λογοτέχνες Ερατώ Ιωάννου (www.eratoioannou.com) και Χρίστο Ρ. Τσιαήλη (www.tsiailisworld.blogspot.com) θα ξεκινήσουν στις 20 Μαρτίου 2022 και θα έχουν διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων.

Σύμφωνα με το δημιουργικό σκεπτικό, η αξία της τέχνης στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου είναι αδιαμφισβήτητη.

Την αρχιτεκτονική, τη γλυπτική, τη ζωγραφική, τη μουσική, ακόμα και τις τέχνες του θεάματος μπορεί να τις συναντήσει κανείς στην καθημερινότητά του χωρίς να τις αποζητήσει συνειδητά με την επίσκεψή του σε ένα μουσείο, σε μια γκαλερί, ή σε ένα θέατρο. Έτσι, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στη χαρά και ικανοποίηση που προσφέρει η τέχνη στο αστικό περιβάλλον, όπου αναπόφευκτα θα απολαύσουν ένα μεγαλοπρεπές αρχιτεκτόνημα, ένα εντυπωσιακό γλυπτό, τη ζωγραφική, τη μουσική.

Για να διαβάσει κανείς λογοτεχνία, όμως, θα πρέπει να το επιδιώξει με την ανάγνωση ενός βιβλίου ή ενός λογοτεχνικού περιοδικού, παραδείγματος χάριν, ή να την αναζητήσει στο διαδίκτυο. Απαιτείται δηλαδή η λήψη πρωτοβουλίας από μέρους του ιδίου του ατόμου για να έρθει σε επαφή με τη λογοτεχνία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος του πρότζεκτ «Χαϊκού – η Ποίηση στους Δρόμους της Πόλης» είναι να ανατρέψει αυτό το δεδομένο, τοποθετώντας κυριολεκτικά τη λογοτεχνία και πιο συγκεκριμένα την ποίηση στο αστικό περιβάλλον της Λευκωσίας.
Η ποίηση, θα διεισδύσει στην καθημερινότητα των πολιτών και θα βρεθεί εκεί που δεν περιμένει κανείς ότι θα τη διαβάσει - στον δρόμο, έξω από καφέ και εστιατόρια, έξω από παντοπωλεία ή στη στάση του λεωφορείου.

Πληροφορίες για τις δράσεις του πρότζεκτ βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του «Room for Art» www.roomforart.eu, ενώ για συνεχείς ενημερώσεις και συμμετοχή σε αυτές, το κοινό μπορεί να ακολουθήσει το «Room for Art» στο facebook (https://www.facebook.com/RoomforArtFoundation).

Το έργο, καταλήγει η ανακοίνωση, υλοποιείται με την ευγενή χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Κύπρο και του Δήμου Λευκωσίας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;