Τρία Open Calls του Απρίλη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.4.2022

MAKERsHOUSE Πρόγραμμα φιλοξενίας 2022


Το πρόγραμμα φιλοξενίας MAKERSHOUSE του Youth Makerspace Larnaka, επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά, με στόχο την ενδυνάμωση της δημιουργικής κοινότητας, την υποστήριξη της καλλιτεχνικής παραγωγής αλλά και την προώθηση της έρευνας και καινοτομίας σε όλη τη Κύπρο!

Το ανοικτό κάλεσμα απευθύνεται σε νέους δημιουργούς οι οποίοι προέρχονται από τους τομείς του σχεδιασμού, της μηχανικής, της κατασκευής, της τέχνης, της διαδραστικής τεχνολογίας, της εκπαίδευσης αλλά και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, και οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και προώθηση πρωτότυπων ιδεών, προϊόντων και εργαστηρίων, μέσω της χρήσης σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού. Οι residents που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εργαστήρια και τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας του Youth Makerspace. Ταυτόχρονα, όπου υπάρξει ανάγκη, οι residents θα τύχουν βασικής εκπαίδευσης για τη χρήση του εν λόγω τεχνολογικού εξοπλισμού, με στόχο την επιτυχή υλοποίηση των προτάσεων τους.

Ο κάθε resident θα έχει τη δυνατότητα χρήσης του χώρου, του εξοπλισμού και των υπηρεσιών μας, όπως και υποστήριξη από εξειδικευμένους μέντορες, οι οποίοι θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές για την ανάπτυξη της ιδέας τους. Με την ολοκλήρωση της περιόδου residency του κάθε δημιουργού το Youth Makerspace θα διοργανώσει την τελική παρουσίαση του residency ανοιχτή προς το κοινό. Οι επιλεγμένοι δημιουργοί θα φιλοξενούνται στο χώρο για τη χρονική περίοδο που θα καθοριστεί σε συμφωνία με το Youth Makerspace, η διάρκεια της οποίας θα είναι δύο μήνες. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν με βάση τον σκοπό, το πλάνο υλοποίησης, την καινοτομία και τα αναμενόμενα αποτελέσματα της κάθε πρότασης με ιδιαίτερη έμφαση στις μεθόδους κατασκευής και παρουσίασης.

Καταληκτική προθεσμία: 10.04.2022



Buffer Fringe Performing Arts Festival 2022

Για 9η συνεχή χρονιά, το Buffer Fringe Performing Arts Festival προσκαλεί κυπριακούς και διεθνείς καλλιτέχνες από τις παραστατικές τέχνες και όλες τις μορφές πειραματικής παράστασης, που μπορεί να περιέχει (αλλά δεν περιορίζεται σε) θέατρο, μουσική, χορό, ακροβατικά, εγκαταστάσεις/εικαστική τέχνη και άλλα διεπιστημονικά στοιχεία. Δεχόμαστε προτάσεις για συμμετοχικές, διαρκείς μορφές ή/και μορφές συγκεκριμένης τοποθεσίας. Καλωσορίζει νέες εργασίες, έργα σε εξέλιξη και έργα που έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Καταληκτική προθεσμία: 24.04.2022



Φεστιβάλ Ξαρκής & Πρόγραμμα Πολλαπλής Φιλοξενίας Καλλιτεχνών

Το 9ο Φεστιβάλ Xarkis θα πραγματοποιηθεί στον Αγρό (επαρχία Λεμεσού), από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου 2022 και θα περιλαμβάνει πρόγραμμα Artists’ Residency από τις 4 έως τις 14 Ιουλίου. Σε διάστημα 10 ημερών, μια ομάδα επιλεγμένων καλλιτεχνών καλείται να συνεργαστεί με την ομάδα του φεστιβάλ και με την τοπική κοινότητα, για να ετοιμάσει δημιουργικές εργασίες που θα συμβάλουν στο πρόγραμμα του τριήμερου Φεστιβάλ.

Καταληκτική ημερομηνία: 25.04.2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Στιγμιότυπο από το Φεστιβάλ Ξαρκής 2019 / ©Έμμα Λουίζ Χαραλάμπους

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...