Lockdown (και) στα μουσεία της Αυστρίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.11.2021

Κλειστά από την περασμένη Δευτέρα τα μουσεία και άλλοι χώροι πολιτισμού στην Αυστρία καθώς η χώρα μπαίνει ξανά σε καθολικό lockdown.


Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο Alexander Schallenberg, το lockdown θα διαρκέσει 20 περίπου ημέρες, ενώ πριν από αυτό είχε ανακοινωθεί lockdown για τους μη εμβολιασμένους, το οποίο προφανώς δεν θεωρήθηκε αρκετό καθώς τα ποσοστά μόλυνσης από τον Covid είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Η υφυπουργός Τέχνης και Πολιτισμού, Andrea Mayer δήλωσε ότι «η οικονομική βοήθεια για τον τομέα του πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένων των μη κερδοσκοπικών οργανισμών και καλλιτεχνών, θα επεκταθεί και θα αυξηθεί», μια χρηματοδότηση που για τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς θα πάρει αύξηση 125 εκατομμυρίων ευρώ και θα επεκταθεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η οικονομική βοήθεια στους καλλιτέχνες θα ισχύσει επίσης μέχρι περίπου τον Μάρτιο με το συνολικό ποσό στήριξης να ανέρχεται σε 170 εκατομμύρια ευρώ.

Προκειμένου να αποφευχθεί το 5ο κύμα της πανδημίας, η Αυστρία θα είναι επίσης η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα κάνει από τον Φεβρουάριο υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, ανακοίνωσαν οι αρχές την Παρασκευή, με κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφωθούν, καθώς η χώρα αυτή τη στιγμή έχει ένα ποσοστό 65% πλήρων εμβολιασμένων, από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη.

Φωτογραφία: Kunsthistorisches Museum Vienna (www.khm.at)

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...