Φεστιβάλ «Πάμε Καϊμακλί» 2022 : URBAN PLAYGROUND

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.5.2022

Οι Urban Gorillas ανακοινώνουν το «Urban Playground» την θεματική του φετινού φεστιβάλ «Πάμε Καϊμακλί». Μέσα από το παιχνίδι, παιδιά και ενήλικες επαναπροσδιορίζουν την σχέση τους στο πλαίσιο του αστικού χώρου, ανακαλύπτοντας ξανά την χαμένη τους σχέση με την πόλη, την φύση και τους συνανθρώπους τους.


Το Urban Playground διερευνά την ιδέα του παιχνιδιού σε δημόσιους χώρους ως εργαλείο κοινωνικών και χωρικών αλληλεπιδράσεων, κοινωνικότητας, συνδημιουργίας και συνύπαρξης με το φυσικό περιβάλλον.


Καθώς η τρέχουσα παγκόσμια πανδημία επιμένει να μεταμορφώνει τον τρόπο που ζούμε, η φετινή θεματική του φεστιβάλ υπογραμμίζει τη σημασία των δημόσιων χώρων για την διατήρηση των ανθρώπινων επαφών καθώς και την ανάγκη δημιουργίας συσχετισμών μεταξύ ανθρώπων, πόλης και φύσης.


Το Urban Playground κόντρα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, όπου ο ελεύθερος χρόνος αρχίζει να μοιάζει με καταπιεσμένο ανθρώπινο δικαίωμα, προτείνει μια παύση αλλά και την επανεξέταση των αστικών χώρων ως έδαφος παιχνιδιού, χαράς και ανεμελιάς, όπου πολίτες όλων των τάξεων, εθνικοτήτων, ηλικιών, φύλων και ικανοτήτων συναντώνται.


Μέσω προγραμματισμένων εκδηλώσεων και ανοιχτών προσκλήσεων, το φεστιβάλ επιδιώκει να πραγματοποιήσει εξερευνήσεις της γειτονιάς, της ιστορίας της και ενός φανταστικού κόσμου μέσα από το παιχνίδι ενώ τονίζει τις αξίες της ενσυναίσθησης, της συναδελφικότητας και της σύνδεσης με την τοπική κοινωνία.


Κάτοικοι και επισκέπτες καλούνται να εξερευνήσουν το αστικό τους περιβάλλον μέσα από παιχνιδιάρικα εργαλεία και παρεμβάσεις αλλά και να αγκαλιάσουν μια νέα ανάγνωση των αστικών ανοιχτών χώρων ως κοινό τόπο συνάντησης μας.


* 8 -12 Ιουλίου 2022

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;