Το πρώτο Limassol Book Fair έρχεται τον Νοέμβριο στη Λεμεσό

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.5.2022

Το Limassol Book Fair, η πρώτη μεγάλη έκθεση βιβλίου στη Λεμεσό, θα διεξαχθεί -υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού- στις 25-27 Νοεμβρίου 2022 στις αίθουσες του Χαρουπόμυλου, δίπλα από τον περίβολο του μεσαιωνικού κάστρου της πόλης. 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η οργανωτική ομάδα του Limassol Book Fair, η έκθεση, έχοντας ως κεντρικό θεματικό άξονα τις Γέφυρες, απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου, εκδότες, βιβλιοπωλεία, δήμους, πολιτιστικούς φορείς και ιδρύματα, συγγραφείς, καλλιτέχνες, παιδιά, ενήλικες, γονείς και όλους τους λάτρεις του βιβλίου. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.


Αναφέρεται ότι το Limassol Book Fair αποτελείται από μια πολυσύνθετη ομάδα ατόμων, με πολύχρονη εμπειρία και κατάρτιση στον χώρο του βιβλίου, της επικοινωνίας, των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και του πολιτισμού. Κοινός στόχος και όραμα της ομάδας είναι η διεξαγωγή μιας ετήσιας έκθεσης βιβλίου που θα καθιερωθεί σε βάθος χρόνου και θα λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων εμπλεκομένων του χώρου του βιβλίου στην Κύπρο αλλά και την ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο, σημειώνεται.


Για τη Λεμεσό, μια πόλη με σημαντική πολιτιστική παράδοση, η διοργάνωση μιας έκθεσης βιβλίου με διεθνή χαρακτήρα αποτελεί γεγονός με ιδιαίτερη βαρύτητα και ευκαιρία για ουσιαστική αναβάθμιση της πολιτιστικής της ταυτότητας, τονίζει το δελτίο Τύπου, προσθέτοντας ότι το Limassol Book Fair μπορεί δυνητικά να επιφέρει σημαντική προστιθέμενη αξία τόσο στην πόλη όσο και στη βιομηχανία, ικανή να τονώσει το ειδικό βάρος και των δύο σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.


Επισημαίνεται ότι την Έκθεση θα απαρτίζουν εμπλεκόμενοι από τον χώρο του βιβλίου, των εκδόσεων, του πολιτισμού και των γραμμάτων: εκδοτικοί οίκοι, βιβλιοπωλεία, επαγγελματίες και ομιλητές από το εξωτερικό, πολιτιστικά και ερευνητικά ιδρύματα, κρατικοί φορείς, πρεσβείες, δήμοι, πανεπιστήμια, ενώσεις λογοτεχνών, καλλιτέχνες και άλλοι οργανωμένοι φορείς του πολιτισμού, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους, να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές, και να συνενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την προώθηση των κυπριακών γραμμάτων και της σύγχρονης κυπριακής εκδοτικής δραστηριότητας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.


Ακόμη, η έκθεση θα αποτελείται από πέραν των 50 εκθεσιακών περιπτέρων και 10 περιπτέρων χορηγών και συνεργατών. Θα διεξαχθούν πάνω από 20 παρουσιάσεις και συζητήσεις πάνελ στην κεντρική σκηνή της έκθεσης, 1 industry event, 1 VIP cocktail event, 1 poetry slam και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ θα παρευρεθούν πάνω από 30 ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό.


Περισσότερες πληροφορίες ακολουθούν σύντομα στην κεντρική ιστοσελίδα του Limassol Book Fair.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;