21ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 12.5.2022

Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος διοργανώνεται μεταξύ 24 Μαΐου και 4 Ιουνίου 2022, και καλωσορίζει στην Κύπρο 15 εκπληκτικούς σολίστες για 8 συναυλίες, σε τρεις διαφορετικούς χώρους.


Το Φεστιβάλ θα σηκώσει αυλαία την Τρίτη 24 Μαΐου 2022, στο The Shoe Factory στη Λευκωσία, για ένα ρεσιτάλ για βιολοντσέλο και πιάνο από τον συναρπαστικό τσελίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Alexander Chaushian και τον πιανίστα Alessio Bax, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί από τον διεθνή τύπο ως «αναμφίβολα ένας από τους πιο αξιοθαύμαστους πιανίστες στον κόσμο.»

Με τις διεισδυτικές ερμηνείες τους και την εκθαμβωτική δεξιοτεχνία τους, οι δύο καλλιτέχνες θα προσφέρουν στο κοινό μια καθηλωτική ακουστική εμπειρία σε έργα των Μέντελσον, Μπετόβεν, Σοπέν και Τζορτζ Κραμπ.

Ακολουθεί μια θαυμάσια εβδομάδα μουσικής πανδαισίας στη Μεσαιωνική Έπαυλη των Κουκλιών, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο επιβλητικά διασωθέντα μνημεία Φράγκικης αρχιτεκτονικής στην Κύπρο, και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Εκεί, θα φιλοξενηθούν έξι συναυλίες μουσικής δωματίου, στις 27, 28, 29, 31 Μαΐου και 1 & 2 Ιουνίου, με 15 διεθνούς φήμης σολίστες να ενώνουν τις δυνάμεις σε ένα εντυπωσιακό εύρος ρεπερτορίου.

Μαζί με τους Alexander Chaushian και Alessio Bax, το Φεστιβάλ παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του συγκλονιστικού βιολονίστα Daishin Kashimoto – πρώτου Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, και την πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ, της εξαίσιας βιολονίστριας Viviane Hagner – μιας μουσικού που έχει εκθειαστεί για τη μεγαλοφυή μουσικότητά και τη γεμάτη πάθος καλλιτεχνία της.

Καλλιτέχνες

Για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ επίσης εμφανίζονται:

Η εντυπωσιακά χαρισματική νεαρή βιολονίστρια Alexandra Tirsu, πρόσφατη νικήτρια του Βραβείου του Κοινού στον περίφημο Διαγωνισμό ARD του Μονάχου

Ο Razvan Popovici, ένας από τους πιο καταξιωμένους και πολυτάλαντους βιολίστες της γενιάς του

Ο τσελίστας Kyril Zlotnikov, ιδρυτικό μέλος του διεθνούς φήμης Jerusalem Quartet

Η 22-χρονη υπερταλαντούχα πιανίστρια Marie Sophie Hauzel, η οποία έχει γραφτεί στην ιστορία ως η νεαρότερη σπουδάστρια που έγινε δεχτή ποτέ στο Πανεπιστήμιο Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ σε ηλικία 15 ετών

Η «εξωπραγματική» με «αψεγάδιαστη τεχνική» και «θεσπέσια σκηνική παρουσία», Γαλλο-Κύπρια σοπράνο Σάρα Αριστείδου

Το Φεστιβάλ θα καλωσορίσει επίσης την επιστροφή του Freddy Kempf, ενός από τους πιο επιφανείς πιανίστες της εποχής μας, ο οποίος έχει κερδίσει τη φήμη του εκρηκτικού και αυθόρμητου ερμηνευτή που δεν διστάζει να ρισκάρει, και όπως κάθε χρόνο. Επιπλέον, τους εξαίρετους σολίστες που αποτελούν τον πυρήνα του φεστιβάλ, τους βιολονίστες Boris Brovtsyn και Levon Chilingirian και τους βιολίστες Diemut Poppen και David Abrahamyan, και τον κοντραμπασίστα Nabil Shehata.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, η μουσική δωματίου ταξιδεύει από το αρχαίο χωριό των Κουκλιών σε έναν αρχαίο ελαιώνα – τον ειδυλλιακό, υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος, The Olive Grove, για το φινάλε του 21ο Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος, σε ένα υπέροχο πρόγραμμα με έργα των Μέντελσον, Μπραμς και Φρανκ που θα μας χαρίσουν οι Boris Brovtsyn, Levon Chilingirian, Razvan Popovici, Alexander Chaushian και Marie Sophie Hauzel.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;