Η Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Majestic γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 18.5.2022

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται και φέτος στις 18 Μαΐου 2022, υπό τον γενικό τίτλο «Η Δύναμη των Μουσείων». Η Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – Majestic συμμετέχει στους φετινούς εορτασμούς με διάφορες εκδηλώσεις, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια για παιδιά και οικογένειες, χορευτικές/αλληλεπιδραστικές περφόρμανς και Μουσική Συναυλία με το Κλιμάκιο Χάλκινων Πνευστών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου.


Την Παρασκευή 20 Μαΐου οι εορτασμοί ξεκινούν με το εργαστήριο «Χειρός Νήματα: Εργαστήριο Δημιουργικής Κίνησης για Παιδιά με Συνοδεία Ζωντανής Μουσικής» (17:00-19:00), το οποίο είναι site-specific και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας  6 μέχρι 12 ετών. Πιο συγκεκριμένα, αφορά σε μια διαδρομή μέσα στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης, κατά την οποία οι συμμετέχοντες συνομιλούν και αλληλεπιδρούν με πίνακες που έχουν επιλεγεί και τους οποίους συναντούν στο διάβα τους. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (15), ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις απαραίτητες στο τηλ. 22458228.


Θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με το Κλιμάκιο Χάλκινων Πνευστών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου (25 μέλη) στον κήπο της Κρατικής Πινακοθήκης (19:15-19:45). Θα ακολουθήσει κοκτέιλ.


Το Σάββατο 21 Μαΐου, οι εορτασμοί συνεχίζονται με την εκπαιδευτική δράση «Μελισσόκηποι Παντού στην Πόλη!», η οποία απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 3-8 ετών και επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει παιδιά και ενήλικες για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι μέλισσες και τις οικολογικές προεκτάσεις που επιφέρει και να γνωρίσουν πρακτικούς τρόπους, με τους οποίους μπορούν να γίνουν σύμμαχοί τους και να τις προστατέψουν.


Η δράση θα υλοποιηθεί στον κήπο της Κρατικής Πινακοθήκης και θα περιλαμβάνει γνωριμία με έργα Κυπρίων καλλιτεχνών, διαδραστικά παιγνίδια, δημιουργία και φύτευση «σποροβομβών» (seed bombs), με σπόρους μελισσοκομικών φυτών και ακολούθως μηνιαία παρακολούθηση από τους συμμετέχοντες, της εξέλιξης του «μελισσόκηπου» που θα αναπτυχθεί. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (μέχρι 10 οικογένειες), ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις απαραίτητες στο τηλ. 22458228.


Θα ακολουθήσει το μουσικοκινητικό εργαστήρι «Άνθισε Άνοιξη: Εκπαιδευτική δράση για οικογένειες με παιδιά 3-5 ετών» (16:30-17:30 στα Ελληνικά, 17:30-18:30 στα Αγγλικά), όπου τα παιδιά και οι ενήλικες συνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία καλέσουν τα στοιχεία της φύσης σε έναν ξέφρενο ανοιξιάτικο χορό μουσικής και παιχνιδιού μέσα στον χώρο της Κρατικής Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης. Τα παιδιά θα πειραματιστούν µε τον ρυθμό, την κίνηση και διάφορα μουσικά όργανα και θα φτιάξουν µε την σειρά τους τα δικά τους ανοιξιάτικα έργα, με έμπνευση το έργο του Στας Παράσκου «Παγανιστική Άνοιξη». Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (10 παιδιά και 10 ενήλικες συνοδοί), ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις απαραίτητες στο τηλ. 22458228.


(ΚΥΠΕ/ΠΧ/ΓΒΑ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;