Γιορτή του κεραζιού στις Τρεις Ελιές

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.6.2022


Το κεράσι έχει στηρίξει τις Τρεις Ελιές και έχει καθορίσει το τοπίο του. Γι'αυτό κι αξίζει να γιορταστεί!

Γιορτάζοντας βοηθούμε στο ζωντάνεμα του τόπου μας, στηρίζουμε τους τοπικούς καλλιεργητές, ενώ ταυτόχρονα τιμούμε τους παππούδες και (κυρίως) τις γιαγιάδες μας και την ιστορία της καλλιέργειας του κερασιού στην περιοχή μας.





 

Γιορτάστε μαζί με τους κατοίκους του χωριού με δημιουργικά εργαστήρια, θέατρο σκιών, βιβλιανάγνωση, έκθεση φωτογραφίας, παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και γλέντι!



 

Γνωρίστε στην Υπαίθρια Αγορά καλλιεργητές, οικοτέχνες, χειροτέχνες, δημιουργούς και ρωτήστε τους για την τέχνη τους.




Βάλτε στο πρόγραμμα σας και μια βόλτα στο μονοπάτι με τα γεφύρια. Περπατήστε κατά μήκος του Κρυού ποταμού και του Δράκοντα και δείτε τα περβόλια με τις κερασιές, τις ξηρολιθικές δόμες, την παραποτάμια βλάστηση, τα ερείπια της μικρής εκκλησίας του Αγίου Ανδρονίκου και...



🌼Αν θα έρθετε από το πρωί και θέλετε να συμμετάσχετε στο εργαστήριο με τα 'χρώματα από τη φύση', κρατήστε τη θέση σας στο Rhus&parus.



 

Για πρωινό και μέχρι το μεσημέρι θα λειτουργεί το παραδοσιακό καφενείο 'Μέσ'την Στράτα', ενώ το βράδυ μαζί με 'Το Φουρνί του Δράκοντα' θα διαθέτουν 'οφτόν' στο κέντρο του χωριού. Το βράδυ θα διατίθενται επισης, στο χώρο του σχολείου, κι άλλα εκλεκτά φαγητά.



 

Σεβόμαστε το περιβάλλον και στηριζόμαστε στη δική σας συνεργασία για να μπορούμε να το κάνουμε κατά τη διάρκεια της γιορτής. Ελάτε με την παρέα σας παρέα (λιγότερα αυτοκίνητα, λιγότερους ρύπους), παρκάρετε μακρυά, χρησιμοποιείτε τους κάδους ανακύκλωσης, προτιμήστε το τρεχούμενο δροσερό νερό της βρύσης που 'ανοίγει με το πάτημα της πέτρας'...



 

Αν το βράδυ είστε πολύ κουρασμένοι και δεν βρήκατε δωμάτιο σε ένα από τα καταλύματα του χωριού, (και συγχωρέστε μας που τα σπίτια μας θα είναι γεμάτα με τους συγγενείς μας που θα έχουν έρθει για τη γιορτή), στήστε μια σκηνούλα στο χώρο που ετοιμάσαμε για σας δίπλα στο σχολείο. Αν τ'αηδόνια δεν σας αφήσουν να κοιμηθείτε, απολαύστε το!

 



Συμμετέχουν: Αντρέας Κυριάκου, @Rhus&parus και Μαρία Πιθαρά, Karolina Book Series και Πενέλοπε Βάσκεζ Χατζηλύρα, Ο Κούκος και τ' αηδόνι, Cuckoo and the nightigale, Το Μαύρο Πρόβατο/The Black Sheep, Χορωδία Αποδήμων Πεδουλά, Πολιτιστικος Όμιλος "Νέοι Ορίζοντες" Κάτω Πολεμιδιών, ο Λευτέρης Μοσχοβίας και η παρέα του.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;