InsideOut:Δράση στη Λευκωσία εμπνευσμένη από το έργο του Γάλλου εικαστικού JR

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.6.2022

Ο βραβευμένος με το βραβείο TED Prize Γάλλος εικαστικός JR, εγκαινίασε το έργο Inside Out, στην πρώτη του ομιλία TED το 2011. Χρησιμοποιώντας τη δική του καλλιτεχνική πρακτική ως πηγή έμπνευσης, αυτή η συμμετοχική πλατφόρμα βοηθά άτομα και κοινότητες να κάνουν μια δήλωση παρουσιάζοντας μεγάλης κλίμακας ασπρόμαυρα πορτρέτα σε δημόσιους χώρους. Μέσω των «Δράσεών» τους, κοινότητες σε όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει το έναυσμα για συνεργασίες και διάλογο.


Κατά την τελευταία δεκαετία, περισσότερα από 400.000 άτομα σε 138 χώρες συμμετείχαν στο Έργο Inside Out. Το έργο έχει φτάσει σε όλες τις ηπείρους, με τη δημιουργία περισσότερων από 2.000 δράσεων. Οι δράσεις περιστράφηκαν γύρω από διάφορα θέματα: πολυμορφία, κοινότητα, φεμινισμός, ρατσισμός, κλιματική αλλαγή, εκπαίδευση, δικαιώματα των παιδιών και τέχνη είναι μόνο μερικά από αυτά. Οι αφίσες αναρτώνται σε εξωτερικούς χώρους που είναι ορατοί στο κοινό. Οι εν λόγω εγκαταστάσεις Ομαδικής Δράσης καταγράφονται και κοινοποιούνται διαδικτυακά.


*Προηγούμενες δράσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο.





ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ «ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΕΣΕΩΝ».


Το Σάββατο 11 Ιουνίου, η δράση της Ομάδας Κύπρου με τίτλο «Άνθρωποι που ονειρεύονται την ειρήνη και τη δημιουργία σχέσεων» σας καλεί να συμμετάσχετε σε εκδήλωση επικόλλησης στους δρόμους της διαιρεμένης πρωτεύουσας, στην εντός των τειχών παλιά πόλη της Λευκωσίας.  Θα έχετε την ευκαιρία να επικολλήσετε μαζί μας αφίσες και να ακούσετε ορισμένες από τις ιστορίες όσων φωτογραφήθηκαν, να συμμετάσχετε στη διαδικασία εγκατάστασης και να δημιουργήσετε εσείς οι ίδιοι νέες σχέσεις! Η δράση της κοινότητάς μας επιδιώκει να φέρει σε επαφή αυτά τα πρόσωπα, που είναι χωρισμένα από τα συρματοπλέγματα, και τα οποία επιθυμούν να αμφισβητήσουν τα αφηγήματα συγκρούσεων και την ξενοφοβία στην Κύπρο, και να μεταδώσουν ένα μήνυμα ειρήνης και δημιουργίας σχέσεων για ένα λαμπρότερο μέλλον. Θέλουμε αυτά τα αφηγήματα συγκρούσεων να ανατραπούν και να εξαφανιστούν. Θέλουμε την αλλαγή που θα βγει από μέσα να σκορπίσει την ειρήνη. Μαζί μπορούμε να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα! 


Τοποθεσίες: Οδός Λιδίνης, πίσω από τον νέο μέγαρο του Δημαρχείου Λευκωσίας/και πίσω από το καφέ Swimming Birds και στο Agah Efendi Sokak αριθ. 8, μπροστά από το David’s People


Ημερομηνία: 11 Ιουνίου 2022
Ώρα: 4.30 - 7 μ.μ. οδός Λιδίνης 6.30 – 9.00 μ.μ. Agah Efendi sokak


Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν!  Ελπίζουμε να σας δούμε όλους στους δρόμους! 


Μην ξεχάσετε να φορέσετε άνετα και πρόχειρα ρούχα (υπάρχει περίπτωση να λερωθούν λίγο). 


Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα προσφέρονται σνακ.


Για περισσότερες πληροφορίες: contact@visual-voices.org / https://www.facebook.com/events/419370369786599

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ