«Ιστορία και Αρχαιολογία για όλους!»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.6.2022

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κύπρου και τον Σύνδεσμο Κυπρίων Αρχαιολόγων διοργανώνουν τη δράση «Ιστορία και Αρχαιολογία για όλους!». Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Αρχαιολογίας (17-19 Ιουνίου 2022), θεσμός ο οποίος τελείται για πρώτη φορά στην Κύπρο και συντονίζεται από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO.


Bank of Cyprus Cultural Foundation - BOCCF - Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου3


Η δράση «Ιστορία και Αρχαιολογία για όλους!» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 1:00 μ.μ., στο κτήριο και την αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου (Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία). Η δράση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Οι επιμέρους δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί ως σταθμοί εντός του κτηρίου και εξωτερικά στο θεατράκι του Ιδρύματος και θα περιλαμβάνουν:



    1. Ξεναγήσεις στις μουσειακές συλλογές του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου και στην έκθεση «Το ’21 Αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL»

    2. Διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά «Επιτρέψτε μου να συστηθώ: αρχαιολόγος»

    3. Αρχαία κεραμική τεχνολογία: κατασκευές με πηλό, για μικρούς και μεγάλους

    4. Βιοαρχαιολογία: Ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα από αρχαία οστά και σπόρους, για μικρούς και μεγάλους.




Bank of Cyprus Cultural Foundation - BOCCF - Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου4


Όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.boccf.org και τις επίσημες σελίδες του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό  δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.

Bank of Cyprus Cultural Foundation - BOCCF - Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...