Ανακοινώθηκε η λειτουργία του δικοινοτικού Europe Direct

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.9.2022
Στόχος του είναι να απαντά στις ερωτήσεις των πολιτών περί ευρωπαϊκών θεμάτων, να παρέχει υλικό και δημοσιεύσεις από την ΕΕ, όπως επίσης να φιλοξενεί εκδηλώσεις και συναντήσεις, μεταμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο το Κέντρο σε σημείο αναφοράς.

Το Σπίτι της Συνεργασίας ανακοίνωσε τη λειτουργία του δικοινοτικού Europe Direct στην Κύπρο. Το Europe Direct Περιοχή Λήδρα Πάλας θα παρουσιαστεί στο κοινό σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Συνεργασίας, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:00 με ομιλίες εκ μέρους της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο και του Europe Direct Λήδρα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική από τη δικοινοτική μπάντα J.A.M.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση βρίσκονται στην ιστοσελίδα και τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του Europe Direct Λήδρα και του Σπιτιού της Συνεργασίας.

Σχετικά με το Europe Direct Περιοχή Λήδρα Πάλας:

Το Europe Direct στεγάζεται στο Home Gallery απέναντι από το Σπίτι της Συνεργασίας, στην ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του Λήδρα Πάλας. Το Κέντρο βρίσκεται στο σημείο διέλευσης του Λήδρα Πάλας, μεταξύ των δύο πλευρών της Πράσινης Γραμμής και είναι προσβάσιμο προς όλες τις κοινότητες του νησιού. Ο στόχος του είναι να απαντά στις ερωτήσεις των πολιτών περί ευρωπαϊκών θεμάτων, να παρέχει υλικό και δημοσιεύσεις από την ΕΕ, όπως επίσης να φιλοξενεί εκδηλώσεις και συναντήσεις, μεταμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο το Κέντρο σε σημείο αναφοράς.

Η αποστολή του Europe Direct Περιοχή Λήδρα Πάλας, όπως και των άλλων Κέντρων του δικτύου Europe Direct, είναι να ενημερώνει τους Ευρωπαίους πολίτες σχετικά με την ΕΕ, συγκεκριμένα για τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ και τις προτεραιότητες της ΕΕ. Το Κέντρο έχει ως στόχο την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, και την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις νομοθεσίες της ΕΕ καθώς και το πώς αυτές υλοποιούνται στην Κύπρο. Παρέχονται επίσης πληροφορίες σχετικά με τα διάφορα προγράμματα της ΕΕ, τις επιχορηγήσεις και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που διατίθενται σε ιδιώτες και οργανισμούς στην Κύπρο έτσι ώστε να αυξηθούν οι ευκαιρίες για την απασχόληση και την εκπαίδευση των πολιτών.

Μέρος των δράσεων του Κέντρου είναι η διοργάνωση διαφόρων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση των πολίτων και διαφόρων εορτασμών των Ευρωπαϊκών θεσμών.

Ιστοσελίδα: www.europedirectledra.eu

Facebook και Instagram: @europedirectledra

Twitter: @edledra

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;