Στην Πλατεία Ελευθερίας στις 30 Σεπτεμβρίου το European Researchers’ Night

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.9.2022
Το European Researchers’ Night αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 350 πόλεις σε όλη την Ευρώπη

Tο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας σε συνεργασία με τους κυριότερους φορείς από τον χώρο της έρευνας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων στην Κύπρο διοργανώνει την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 10:00 το βράδυ, το European Researchers’ Night στην Πλατεία Ελευθερίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Το European Researchers’ Night αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 350 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Κεντρικό θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι οι «Ευρωπαϊκές Αποστολές» (European Missions), εμβληματικές δράσεις που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση για εξεύρεση λύσεων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της Ευρώπης και του πλανήτη, προστίθεται.

Ο εκθεσιακός χώρος που θα στηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, θα φιλοξενεί γύρω στα 60 περίπτερα, με τη συμμετοχή δεκάδων ερευνητών/τριών και επιστημόνων από ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και κέντρα αριστείας, καθώς επίσης και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Αναφέρεται ακόμα ότι το πρόγραμμα του European Researchers’ Night περιλαμβάνει, επίσης, τον μαθητικό διαγωνισμό Science Unfold, που διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά, στον οποίο καλούνται μαθήτριες και μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με μια επιστημονική ανακάλυψη της επιλογής τους, η οποία έχει συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, και να το παρουσιάσουν με απλό και κατανοητό τρόπο αναδεικνύοντας την αξία της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00 στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bitly.ws/u3Ys.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και τον διαγωνισμό Science Unfold, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ: www.research.org.cy και τη σελίδα του στο Facebook: https://www.facebook.com/ResearchAndInnovationFoundationCy.

(ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΗΦ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η «ALARME» του Τερζόπουλου έρχεται στο Θέατρο Ριάλτο

Η «ALARME» του Τερζόπουλου έρχεται στο Θέατρο Ριάλτο

Η «ALARME» του Τερζόπουλου έρχεται στο Θέατρο Ριάλτο