Παγκόσμια Μέρα Ειρήνης με διακοινοτικό πρόγραμμα στο Σπίτι της Συνεργασίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.9.2022
Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (ΟΙΔΕ), το Σπίτι της Συνεργασίας (H4C), το The Home Cafe και οι Peace Players Κύπρου διοργανώνουν μια σειρά δραστηριοτήτων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου, ακολουθώντας το φετινό θέμα «Τερματίστε το ρατσισμό. Χτίστε την ειρήνη.»

Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 21 Σεπτεμβρίου. Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR) και το Σπίτι της Συνεργασίας (H4C) συμμετέχουν στους εορτασμούς μαζί με χιλιάδες οργανισμούς και ανθρώπους που γιορτάζουν την ειρήνη και τιμούν όσους και όσες συμβάλλουν στην οικοδόμηση κοινωνιών όπου όλα τα μέλη τους αισθάνονται ευπρόσδεκτα και ισάξια.

Στην εκδήλωση παρουσιάζονται διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για την οικοδόμηση της ειρήνης και την ενίσχυση των διακοινοτικών επαφών στην Κύπρο: εκπαίδευση, τέχνες, αθλητισμός και, φυσικά, φαγητό.

Πρόγραμμα ημέρας:

Μέρος 1 – Εγγραφή απαραίτητη, είσοδος ελεύθερη*!

17.30-18:30: Παρουσίαση έκδοσης:

«Κύπρος: Τάξη Δίχως Τοίχους» από τον ΟΙΔΕ

18:45-20:00: Εξερευνώντας την ουδέτερη ζώνη

*Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://fb.me/e/1Efe0flwX

Μέρος 2– Είσοδος ελεύθερη, εγγραφή ΔΕΝ είναι απαραίτητη!

20:00-23:00:

- DJ με τους Radio Pangea και Annie

- Δραστηριότητες καλαθόσφαιρας με τους Peace Players Κύπρου

Φαγητό & ποτά θα είναι διαθέσιμα καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, από την Gallop Trading και το The Home Café.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των οργανισμών που διοργανώνουν την εκδήλωση, καθώς και στις ιστοσελίδες www.ahdr.info και www.home4cooperation.info ή μέσω τηλεφώνου στα +357 22 445 740 / +90 548 834 57 40.

Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR) είναι ένας πολύ-κοινοτικός οργανισμός που συμβάλλει στην προώθηση της ιστορικής κατανόησης μεταξύ του κοινού και πιο συγκεκριμένα μεταξύ των παιδιών, των νέων και των εκπαιδευτικών παρέχοντας πρόσβαση σε ευκαιρίες μάθησης σε άτομα κάθε ικανότητας και κάθε εθνικού, θρησκευτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού υπόβαθρου. Ο Όμιλος επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς, ακτιβιστές, ερευνητές και ακαδημαϊκούς να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες στους τομείς της εκπαίδευσης για την ειρήνη και της ιστορίας.

Το Σπίτι της Συνεργασίας, που ιδρύθηκε από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας το 2011, είναι ένα ξεχωριστό κοινωνικό-πολιτιστικό κέντρο που βρίσκεται στη μέση των διαχωριστικών γραμμών στην Κύπρο, στην ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη ουδέτερη ζώνη στη Λευκωσία. Σήμερα το Σπίτι είναι ένα κτίριο ορόσημο για τη Λευκωσία, λειτουργώντας ως γέφυρα, φέρνοντας κοντά διαχωρισμένες κοινότητες, αναμνήσεις και οράματα μέσω της φυσικής του παρουσίας, αλλά και των προγραμμάτων οικοδόμησης της ειρήνης και τη μεταμορφωτική δύναμη των τεχνών και του πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;