BUFFER FRINGE 22| Η τσέπη των K&A

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.10.2022
Η Κάρλα Ισιδώρου και η Αλεξάνδρα Μπέλλον αναμειγνύοντας το διαφορετικό τους υπόβαθρο και τις περίπλοκες πολιτιστικές τους ρίζες, διέδωσαν ποιητικές και πολιτικές έννοιες. Στη δουλειά τους σκοτώνεται η ενιαία υπογραφή, εργάζονται μέσα σε μια ισότιμη συλλογική ατμόσφαιρα.

Το RELAY OF MATCHES είναι μια απλή συλλογική δράση: μια ποιητική ανάφλεξη, μια κρίσιμη χειρονομία, για να μεταφέρει τη βαρύτητα της αναφλεξιμότητας. Πόσο εύφλεκτες είναι οι σκέψεις μας; Οι πράξεις μας; Οι σύνδεσμοί μας; Όλοι μαζί, ερμηνευτές και κοινό, αναμεταδίδουμε μια απλή χειρονομία… κάποιοι θα έλεγαν ένα παιδικό παιχνίδι: περνώντας τη λάμψη ενός σπίρτου από το ένα στο άλλο. Η επιτυχία ή η αποτυχία δεν είναι το ζητούμενο. Όπως χιλιάδες άνθρωποι πριν από εμάς θα μοιραστούμε τη φωτιά. Από σώμα σε σώμα, χέρι σε χέρι, ταίρι σε ταίρι, σύνορα σε σύνορα.

Σημείωση: αυτή η παράσταση είναι συμμετοχική.

Τι βρίσκεται στη τσέπη σας;

Οι τσέπες μας κουβαλάνε συχνά αντικείμενα της καθημερινότητάς μας, που είναι γεμάτα σύμβολα, γεμάτα ποίηση, γεμάτα νόημα. Αυτά μπορεί να είναι τα κλειδιά για το μέρος που αποκαλείτε σπίτι, μπορεί να είναι μια εικόνα ενός αγαπημένου προσώπου ή μια τσαλακωμένη σημείωση μιας ιδέας. Η Κάρλα έχει σχεδόν πάντα στις τσέπες της μολύβια και ένα ζάρι. Η Αλεξάνδρα έχει στις τσέπες της μια μασημένη τσίχλα, ένα κλειδί του τυμπάνου και χαρτοπαίχτες. Για το RELAY OF MATCHES στις τσέπες μας υπάρχει ένα και μόνο αντικείμενο, ένα σπίρτο: σύμβολο πιθανοτήτων, σύμβολο ελπίδας, σύμβολο αντίστασης, σύμβολο της δυνατότητας πυροδότησης. Με τη RELAY OF MATCHES θα αναμεταδώσουμε τη φωτιά αυτού του μικροσκοπικού ποιητικού/πολιτικού αντικειμένου που μπορεί να μεταφερθεί πέρα ​​από τα σύνορα μόνο στην τσέπη σας: ένα σπίρτο. Ζητάμε από όλα τα μέλη του κοινού να φέρουν στην τσέπη τους ένα σπίρτο… για να ανάψει.

Τι θα κάνατε σε περίπτωση που ανακαλύψατε μια τρύπα στην τσέπη σας;

Συχνά καλούμε το κοινό να δράσει: μεταμορφώνοντας/μετατοπίζοντας/μεταθέτοντας/ μεταμορφώνοντας τη σχέση μεταξύ του ερμηνευτή και του θεατή για να γίνει ρευστή. Μια τρύπα στην τσέπη μας θα μας έκανε ακόμα περισσότερο εξαρτημένους από την προθυμία του κοινού να δράσει και να συμμετάσχει. Χωρίς τον δικό μας αγώνα, θα βασιζόμασταν στα μέλη του κοινού να πάρουν τη δύναμη για να ξεκινήσουν αυτή τη συμμετοχική παράσταση. Ποιος θα ήταν ο πρώτος που θα άναβε το σπίρτο του; Ποιος θα αναμεταδώσει πρώτος το μικροσκοπικό λάκκο της φωτιάς;

Τι κάνει τη ζωή να αξίζει;

Η ζωή είναι τόσο έντονη όσο η χειρονομία του να ανάψεις ένα σπίρτο: ένα γρήγορο ξεκίνημα, λίγη φωτιά, ένα απροειδοποίητο τέλος. Γιατί αξίζει να ζεις; Κοινή χρήση της φωτιάς: η αναμετάδοση της γνώσης, των σκέψεων, των ερωτήσεων, της ελπίδας, της ενσυναίσθησης και της αναφλεξιμότητας τους. Με τη σκυταλοδρομία των αγώνων αμφισβητούμε μέσω μιας φαινομενικά απλής χειρονομίας (περνώντας τη λάμψη ενός αγώνα από το ένα στο άλλο) πόσο εύφλεκτες είναι οι σκέψεις, οι πράξεις και οι σύνδεσμοί μας. Αυτά τα ερωτήματα είναι που μας οδηγούν και είναι η ένταση της εμπειρίας των απαντήσεων μέσα στο σώμα σας και μέσα στη συλλογικότητα που κάνει τη ζωή περισσότερο από ό,τι αξίζει να τη ζεις.

* Η παράσταση RELAY OF MATCHES θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 8μμ στο Σπίτι της Συνεργασίας. www.bufferfringe.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...