'Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας' για 6η συνεχόμενη χρονιά

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 13.10.2022
Έναρξη με γιορτή στην Πλατεία Φανερωμένης στις 23 Οκτωβρίου – 28 Νοεμβρίου 2022

Οι Πρεσβείες της Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου διοργανώνουν τις 'Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας' που στοχεύουν στην προώθηση της πολυγλωσσίας στη Κύπρο και συμβάλλουν στην πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ Κύπρου, Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας, θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Κύπρο από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τις 28 Νοεμβρίου για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Καθ΄ όλη την διάρκεια των 'Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας' θα παρουσιαστεί ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων οι οποίες σχετίζονται με τη γερμανική γλώσσα και τη κουλτούρα των τριών γερμανόφωνων χωρών, όπως συναυλίες κλασικής μουσικής, αναλύσεις γερμανόφωνης λογοτεχνίας, προβολές ταινιών, κ.ά.

Από το φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Ένα ρεσιτάλ με τον πιανίστα Mario Häring με γνωστά κομμάτια Γερμανών συνθέτων και μια διάλεξη με θέμα τον γερμανικό ρομαντισμό και την σχέση του με το σήμερα, που διοργανώνονται από την Γερμανική Πρεσβεία.

Το Ινστιτούτο Γκαίτε συμμετέχει στο πρόγραμμα μεταξύ άλλων με ένα διαγωνισμό για νεαρούς μαθητές και μαθήτριες γερμανικών καθώς και το Moving Silence σε συνεργασία με το ARTos House, όπου για δωδέκατη συνεχή χρονιά συναντιόνται μουσικοί και συνθέτες/συνθέτριες από Γερμανία και Κύπρο για ένα μοναδικό πρόγραμμα μουσικής και κινηματογράφου. O Κυπρογερμανικός Πολιτιστικός Σύνδεσμος θα μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από την παράδοση της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς.

Η Αυστριακή Πρεσβεία μας παίρνει πίσω στη δεκαετία του 80’ με μια ταινία για τη ασυνήθιστα συναρπαστική ζωή του γνωστού ποπ-στάρ, Φάλκο. Η Πρεσβεία της Ελβετίας θα προβάλει μια ευχάριστη κωμωδία στα γερμανικά (ελβετικά), Eden für Jeden σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Με μια μουσική παράσταση, που διοργανώνουν από κοινού οι τρεις Πρεσβείες, αφιερωμένη στο μαγικό κόσμο των Lieder, οι Κύπριες σοπράνο Χρύσω Μακαρίου και η Μαρίζα Αναστασιάδη θα συμπράξουν επί της σκηνής του Θεάτρου Ριάλτο λίγο πριν την λήξη των Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας. Τέλος, ο Κύπρο-Ελβετικός Σύνδεσμος θα κλείσει το φετινό πρόγραμμα με μια ζωντανή προβολή του ποδοσφαιρικού αγώνα Παγκόσμιου Κυπέλλου Βραζιλία – Ελβετία, λουκάνικα και Πρέτζελ!

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αποχής λόγω πανδημίας, θα εγκαινιαστούν και φέτος οι 'Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας 2022' με μια υπαίθρια εκδήλωση στην Πλατεία Φανερωμένης, την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022, μεταξύ 10:00 π.μ. – 02:00 μ.μ.

Σε αυτή την καθιερωμένη γιορτή δρόμου οι μικροί επισκέπτες θα βρεθούν και φέτος στο επίκεντρο και θα διασκεδάσουν με διάφορες δραστηριότητες. Μικροί τεχνίτες θα δημιουργήσουν τα δικά τους αντικείμενα με την βοήθεια του εργαστηρίου ξύλου Wood Wizards ενώ ένα παιχνίδι εξερεύνησης θα οδηγήσει μικρούς και μεγάλους στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης. Η Bierstein BlasmusikBand θα ζωντανέψει την πλατεία Φανερωμένης με γερμανικά κλασικά κομμάτια και άλλες μουσικές επιτυχίες! Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις από τις τρεις γερμανόφωνες χώρες, καθώς και να παρακολουθήσουν μια επίδειξη ενός εκ των αρχαιότερων εθνικών σπορ της Ελβετίας - του κυματισμού της σημαίας.

Την εναρκτήρια γιορτή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Δήμαρχος της Λευκωσίας κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://www.wddscyprus.com/ και Facebook: www.facebook.com/CypWddS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου