Συνέδριο Γραφιστικής & Εικονογράφησης GRID22 στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.11.2022
Για δεύτερη χρονιά, η ΕΓΕΚ (Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου) διοργανώνει το συνέδριο GRID (Graphic & Illustration Design), που θα πραγματοποιηθεί στις 9-11 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με κεντρικό θέμα φέτος τη δημιουργική διαδικασία – Creative Process.

Η ΕΓΕΚ έχει ετοιμάσει ένα γεμάτο πρόγραμμα για όσους ενδιαφέρονται για τον δημιουργικό σχεδιασμό, είτε από την πλευρά της γραφιστικής είτε από αυτήν της εικονογράφησης. Προβολές, ομιλίες, παρουσιάσεις και εξειδικευμένα εργαστήρια συνθέτουν το τριήμερο του συνεδρίου GRID22 και, φυσικά, πλαισιώνονται από τα καθιερωμένα networking drinks, τον καφέ καλωσορίσματος και ένα δείπνο με όλους τους συντελεστές που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου.

Η Παρασκευή είναι αφιερωμένη στην προβολή του ντοκιμαντέρ “No Politica”, ενώ το Σάββατο, την κυρίως ημέρα του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες και παρουσιάσεις από 8 διαφορετικούς ομιλητές, από Ελλάδα και Κύπρο. Η Κυριακή, 11/12, είναι η ημέρα που θα πραγματοποιηθούν ένα εργαστήρι γραφιστικής και ένα σεμινάριο εικονογράφησης, τα οποία θα έχουν θέμα τη δημιουργική διαδικασία καλύπτοντας όλες τις πλευρές του θέματος.

Η ΕΓΕΚ, που σαν κύριο σκοπό της έχει την αναβάθμιση και την εκπαίδευση σχετικά με τους κλάδους της γραφιστικής και της εικονογράφησης, ήρθε σε επαφή με 8 δημιουργικούς σχεδιαστές από διαφορετικά πεδία σχεδιασμού και τους έθεσε τα εξής ερωτήματα:

“Πώς σπουδαίοι καλλιτέχνες και σχεδιαστές σκέφτονται τις πιο λαμπρές ιδέες τους, και με τι είδους διαδικασία μπορούν να φέρουν αυτές τις ιδέες στη ζωή; Επηρεάζει η σύγχρονη πραγματικότητα και οι νέες τεχνολογίες τη δημιουργική διαδικασία; Αλλάζει ο τρόπος που οι σχεδιαστές σκέφτονται και παράγουν;”

Τα ερωτήματα αυτά θα απασχολήσουν για τρεις ημέρες ομιλητές και συμμετέχοντες στο συνέδριο GRID22, που έχει θέσει στόχο να αποτελέσει μία αφορμή δημιουργικότητας και έμπνευσης για όλους τους παρευρισκόμενους.

Η ΕΓΕΚ ιδρύθηκε το 2016 και είναι η επίσημη Ένωση των Γραφιστών και Εικονογράφων στην Κύπρο που εργοδοτούνται από εταιρείες και οργανισμούς ή ενεργούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή είναι εκπαιδευτικοί στον τομέα της γραφιστικής ή/και εικονογράφησης. Περισσότερες πληροφορίες για την Ένωση, το συνέδριο GRID22, καθώς και άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΓΕΚ και στις σελίδες της στα κοινωνικά δίκτυα.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

4389044816902601 2220111

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου