Έκθεση του street artist TWENTY THREE

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.12.2022
«Around the Walls: Between Tradition and Globalization» είναι ο τίτλος της πρώτης ατομικής έκθεσης του καλλιτέχνη στο Πρόζακ

O Twenty Three έχει αφήσει δουλειά του σε όλη την Κύπρο. Κάποια από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του βρίσκονται σε χωριά, όπως η Λόφου και τα Κατύδατα. Επίσης, η δουλειά του ταξίδεψε και εκτός Κύπρου. Δημιούργησε τοιχογραφίες σε γειτονιές και πλατείες, δρόμους και προσόψεις στη Μαδρίτη, τη Λα Κορούνια, το Brighton, τη Ρώμη, την Πόλη Μεξικού, την Οαχάκα και την Τσιάπας. Το 2014 συμμετείχε στην Biennale Αρχιτεκτονικής στη Βενετία με το project “Anatomy of a Wallpaper” και το 2017 το video installation “Baffle Zone” προβλήθηκε στο Μουσείο Maxxi της Ρώμης, σε συνεργασία με τους Urban Gorillas. O Twenty Three πειραματίζεται συνεχώς με νέα υλικά, στυλ και τεχνικές. Δουλεύει με stencils, εικονογραφίσεις, τυπώνει με τη μέθοδο της κυανοτυπίας και δημιουργεί δυναμικά διαδραστικά installations. Οι βασικές πηγές της έμπνευσης του ως street artist ξεκινούν από την επιθυμία του να αμφισβητήσει τις κυρίαρχες ταυτότητες σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο και να εξερευνήσει τον χώρο ανάμεσα στην παράδοση και τον μοντερνισμό. Η έκθεση αποτελεί μια επιλογή έργων από τη δουλειά του των τελευταίων δέκα χρόνων.

AROUND THE WALLS POSTER A3 savvas

Street art: Οι ρίζες της street art εντοπίζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα αν και πλέον εξαπλώνεται ευρύτατα σε κάθε γειτονιά και περιοχή. Μετατρέπει τον δημόσιο χώρο σ΄ένα πεδίο για ανοιχτό διάλογο. Η street art είναι άµεση και δεν προϋποθέτει προηγούµενες γνώσεις για αυτό µπορεί να προβληµατίσει το ευρύ κοινό πιο εύκολα. Αμφισβητεί τις νόρμες της υψηλής τέχνης.

4395547673712391 xarkis

4395547779200945 alasia Struggles copy
cof

* Στο Πρόζακ (Common Room), Μέδωντος 3Α, Λευκωσία 1060 |Τετάρτη 21 με Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 18:00 - 22:00.

Δείτε τη δουλειά του www.twentythreeart.com

Eπικοινωνία: IG: twenty_three_artist FB: twenty three artist

e-mail.: twentythreeartist@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Μαντομαχαλάrt» | Το «μαχαΛάrt» εξαπλώνεται προς τον Άη Γιάννη

«Μαντομαχαλάrt» | Το «μαχαΛάrt» εξαπλώνεται προς τον Άη Γιάννη

«Μαντομαχαλάrt» | Το «μαχαΛάrt» εξαπλώνεται προς τον Άη Γιάννη

Τριήμερο εργαστήρι κεραμικής με την Iωάννα Χατζηπανηγύρη

Τριήμερο εργαστήρι κεραμικής με την Iωάννα Χατζηπανηγύρη

Τριήμερο εργαστήρι κεραμικής με την Iωάννα Χατζηπανηγύρη