Τον Δεκέμβριο υποδεχόμαστε το πρώτο Digital Art Festival

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.12.2022
Το πρώτο PIXEL Digital Art Days έρχεται τον Δεκέμβριο στη Λεμεσό και απογειώνει τη σκηνή της ψηφιακής τέχνης στην Κύπρο

Το PIXEL Digital Art Days, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ψηφιακή τέχνη, μεταμορφώνει το Sousami Bar της Λεμεσού σε έναν immersive εκθεσιακό χώρο, από τις 9 έως τις 11 Δεκεμβρίου. Το τριήμερο event, που διοργανώνει η ABR-Alternative BrainsRule, έχει στο επίκεντρό του τα αντιθετικά δίπολα και ανοίγει διάλογο ανάμεσα στο Ψηφιακό και το Αναλογικό, τη Δυστοπία και την Ουτοπία, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσικές εκδηλώσεις, παρεμβάσεις ψηφιακής τέχνης, εγκαταστάσεις, ομιλίες και προβολές.

Μέσα από τον πειραματισμό με τα όρια της τεχνολογίας, με σκοπό να θολώσει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη φυσική και την ψηφιακή πραγματικότητα, η έκθεση ανοίγει τις πύλες που οδηγούν σε νέες ψηφιακές διαστάσεις, προσκαλώντας τον θεατή σε μια υπερβατική εμπειρία, όπου ο χώρος και ο χρόνος γίνονται πλέον έννοιες ρευστές. Μέσα από μια σειρά από επιλεγμένες εγκαταστάσεις και παρεμβάσεις που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, το κοινό εξερευνά τα δίπολα ενός κόσμου που καταργεί την ουδετερότητα και γίνεται αντιληπτός πέρα από το σύμπαν των αισθήσεων.

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι εγκαταστάσεις θα είναι καθημερινά ανοιχτές για το κοινό από τις 17:00 και μετά, φιλοξενώντας έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών από τον διεθνή χώρο, μεταξύ των οποίων ο Μαλαισιανός σχεδιαστής JowinFoo και η καλλιτέχνις διαδραστικών μέσων Αλεξάνδρα Νιάκα. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Animafest, θα πραγματοποιηθούν προβολές που καθρεφτίζουν τα αντιθετικά δίπολα ψηφιακό/αναλογικό και ουτοπία/δυστοπία. Οι προβολές περιλαμβάνουν τις ταινίες του πολυβραβευμένου Ολλανδού animator και σκηνοθέτη ROSTO, όπως και δημιουργίες animation από τον καλλιτέχνη, επιμελητή εκθέσεων και καθηγητή Faiyaz Jafri, που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Ο Λουκής Μενελάου, η Μαρίνα Ιερίδη (aka Lamarina), καθώς και η δημιουργική ομάδα cloudy.works, θα εκπροσωπήσουν την καλλιτεχνική σκηνή της Κύπρου.

Συνδυάζοντας τη μουσική και την ψηφιακή τέχνη, το δίδυμο των Plasmatik και Angeriki θα συνοδεύσει την deep house και την techno με μια σεκάνς από κινούμενες εικόνες. Παράλληλα, το ντουέτο των KALAQS και Cievil Momo θα προσφέρει στο κοινό μια αξέχαστη οπτικοακουστική εμπειρία, μέσα από τη μίξη ηλεκτρονικών ήχων και post-internet αισθητικής, ενώ ο Κωνσταντίνος Κυπριανού και η Στυλιάνα Αποστόλου θα παρουσιάσουν μια πολυμεσική συνάντηση χορού και ηλεκτρονικής μουσικής. Τέλος, οι κορυφαίοι DJs Manuel Fischer, Matthias Millhoff και Patraulea θα μας παρασύρουν στον ρυθμό τους για τρία συνεχόμενα βράδια.

Εξερευνώντας την εξέλιξη της τέχνης μέσα από την τεχνολογία, το φεστιβάλ λειτουργεί ως πλατφόρμα για τα νέα μέσα δημιουργικής έκφρασης στην Κύπρο. Ο στόχος της διοργάνωσης είναι να διευρύνει και να αναβαθμίσει την κυπριακή σκηνή, να προσφέρει υποστήριξη στις τοπικές δημιουργικές πρωτοβουλίες, αλλά και να χτίσει ένα διεθνές δίκτυο συνεργασιών.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του τριημέρου, επισκεφτείτε τις σελίδες του PIXELDigital Art Days στο Facebook (www.facebook.com/PixelDigitalArtDays) και στο Instagram (www.instagram.com/pixeldigitalartdays).

4396638665805144 33332

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ksoporti Art Weekend 2024 | H Νεφέλη ανοίγει τα στούντιο των καλλιτεχνών

Ksoporti Art Weekend 2024 | H Νεφέλη ανοίγει τα στούντιο των καλλιτεχνών

Ksoporti Art Weekend 2024 | H Νεφέλη ανοίγει τα στούντιο των καλλιτεχνών