Το πρόγραμμα «Πολιτιστική Αποκέντρωση» για το 2023 προκήρυξε το Υφυπουργείο Πολιτισμού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.1.2023

Το πρόγραμμα «Πολιτιστική Αποκέντρωση» για το 2023 προκήρυξε το Υφυπουργείο Πολιτισμού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι στόχος του Προγράμματος είναι να συμβάλει, αφενός, στη σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο βαθμό ουσιαστική ανταπόκριση και συστηματική αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν σε σχέση με τις διαπιστωμένες, υφιστάμενες (οικονομικές) ανάγκες ενός ευρέος φάσματος φορέων, άτυπα συγκροτημένων ομάδων δημιουργών και μεμονωμένων φυσικών προσώπων που είναι πολιτιστικά ενεργοί και δραστήριοι.

Αφετέρου, προστίθεται ότι το Πρόγραμμα φιλοδοξεί να αποτελέσει τη βάση που θα καθιστά εφικτή – από την πλευρά της δημόσιας (κρατικής) πολιτιστικής πολιτικής – την προσφορά νέων ευκαιριών και τη διάνοιξη νέων προοπτικών για υλοποίηση δημιουργικών και αξιόλογων δραστηριοτήτων στον χώρο του πολιτισμού.

Στο Πρόγραμμα εντάσσονται Σχέδια για τη λογοτεχνία, τα εικαστικά, τον χορό, τη μουσική, τον παραδοσιακό πολιτισμό, το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Διευκρινίζεται ότι για την υποβολή αιτήσεων που αφορούν στη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων από τα διάφορα επιμέρους Σχέδια του Προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιούν τα ειδικά διαμορφωμένα Έντυπα Υποβολής Αίτησης.

Πριν από τη συμπλήρωση του κατάλληλου ειδικού εντύπου και την υποβολή της αίτησης, αναμένεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μελετούν με προσοχή τις πρόνοιες του συγκεκριμένου Σχεδίου, στο πλαίσιο του οποίου προτίθενται να υποβάλουν την αίτησή τους.

Ιδιαίτερα τονίζεται ότι με την υποβολή και έγκριση της αίτησής τους, οι αιτητές αναλαμβάνουν παράλληλα και συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις έναντι των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, τις οποίες αναμένεται ότι θα είναι σε θέση να εκπληρώνουν ώστε να καθίσταται απρόσκοπτη η χρηματοδότηση της δραστηριότητάς τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.moec.gov.cy/politistikes_ypiresies/programmata.html.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 10η Φεβρουαρίου 2023, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η «ALARME» του Τερζόπουλου έρχεται στο Θέατρο Ριάλτο

Η «ALARME» του Τερζόπουλου έρχεται στο Θέατρο Ριάλτο

Η «ALARME» του Τερζόπουλου έρχεται στο Θέατρο Ριάλτο