Επισκέπτρια γκαλερί έσπασε κατά λάθος γλυπτό του Τζεφ Κουνς

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 21.2.2023
Αλλά οι συλλέκτες θέλουν να αγοράσουν τα θραύσματα

Οι λάτρεις της τέχνης στο Μαϊάμι βρέθηκαν μπροστά σε ένα ατύχημα, όταν μια επισκέπτρια έριξε κατά λάθος ένα γλυπτό αξίας 42.000 δολαρίων του Αμερικανού καλλιτέχνη Τζεφ Κουνς.

Το άγαλμα, ένα από τα εμβληματικά σκυλομπαλόνια του Κουνς, έπεσε και έσπασε σε μικροσκοπικά κομμάτια. Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής βραδιάς εγκαινίων μόνο για VIP της Art Wynwood, μιας έκθεσης σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Ο καλλιτέχνης, Στέφεν Γκάμσον δήλωσε ότι κοιτούσε το γλυπτό όταν μια κυρία το ακούμπησε με αποτέλεσμα αυτό να πέσε και να σπάσει. Στην αρχή αναρωτήθηκε αν επρόκειτο για μέρος κάποιας performance, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για ατύχημα.

«Όταν αυτό το πράγμα έπεσε στο έδαφος, ήταν όπως όταν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα γίνεται πόλος έλξης ενός τεράστιου πλήθους στην εθνική οδό (...) Όλοι ήρθαν να δουν τι συνέβη», είπε χαρακτηριστικά. «Ευτυχώς, για τη γυναίκα, το έργο καλύπτεται από την ασφάλεια, δήλωσε η Μπενεντίκτ Καλούς, σύμβουλος τέχνης της γκαλερί Bel-Air Fine Art.

«Η ζωή απλά σταμάτησε για 15 λεπτά με όλους να μαζεύονται τριγύρω», είπε ο Σέντρικ Μποέρο, ο οποίος εργάζεται επίσης για τις γκαλερί Bel-Air Fine Art.

Το γλυπτό ήταν μέρος μιας περιορισμένης έκδοσης έργων τέχνης, η οποία έχει πλέον μειωθεί από 799 σε 798. «Αυτό είναι καλό για τους συλλέκτες», δήλωσε ο Μποερό αστειευόμενος.

Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι το γλυπτό έχει πλέον θρυμματιστεί σε χιλιάδες κομμάτια, εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά του. Ο Στέφεν Γκράμσον για παράδειγμα προσφέρθηκε ήδη να το αγοράσει καθώς όπως είπε «έχει μια πολύ ωραία ιστορία».

Πηγή: LiFO / Φωτογραφία: Stephen Gamson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Βραβείο 10 χιλιάδων ευρώ για το «Where the sun never sets»

Βραβείο 10 χιλιάδων ευρώ για το «Where the sun never sets»

Βραβείο 10 χιλιάδων ευρώ για το «Where the sun never sets»

Mία τύπισσα στο κέντρο της Λευκωσίας

Mία τύπισσα στο κέντρο της Λευκωσίας

Mία τύπισσα στο κέντρο της Λευκωσίας