Τζάκσον Πόλοκ: Η αστυνομία βρήκε άγνωστο πίνακά του στη Βουλγαρία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.3.2023
Έναν άγνωστο- μέχρι σήμερα- πίνακα του Τζάκσον Πόλοκ εντόπισε η βουλγαρική αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο πλαίσιο έρευνας για διεθνή κυκλώματα λαθρεμπορίου έργων τέχνης.

Η αξία του πίνακα του Τζάκσον Πόλοκ θα μπορούσε να «αγγίζει» τα 50 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται η εθνική ραδιοφωνία της χώρας, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν και οι ελληνικές αρχές.

«Αυτή είναι μια διεθνής επιχείρηση, με τη συμμετοχή της Europol, της Ελλάδας και άλλων χωρών», δήλωσε ο Πέταρ Τοντόροφ, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας. «Προς μεγάλη μας χαρά, καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε αυτόν τον πίνακα. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως είναι αυθεντικός», συμπλήρωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Novinite.

Κατά τη διάρκεια της διεθνούς επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν πολλές συλλήψεις. Ανάμεσα στους είναι Βούλγαροι πολίτες, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων BTA. Το σχετικό ρεπορτάζ δεν περιελάμβανε περιγραφή του πίνακα ή άλλες πληροφορίες για το έργο τέχνης που φέρεται να είναι του Τζάκσον Πόλοκ.

Πηγή: lifo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;