Η Ιθάκη στο Μανχάταν: Στίχοι του Καβάφη φωτίζουν κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν

ΠΑΡΑΘΡ Δημοσιεύθηκε 3.4.2023
Ο Κ. Π. Καβάφης ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη μέσα από το Ίδρυμα Ωνάση

Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινά το #ArchiveofDesire, το μεγάλο φεστιβάλ του Onassis Foundation USA, και ήδη οι πρώτοι στίχοι της «Ιθάκης» του Κ. Π. Καβάφη φωτίζουν τα κτίρια κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη.

Με αφορμή την επέτειο των 160 ετών από τη γέννηση του Κ. Π. Καβάφη, η Νέα Υόρκη θα γεμίσει με δράσεις που θα αναδεικνύουν τον επιδραστικό χαρακτήρα του Αλεξανδρινού ποιητή και τον αντίκτυπο του έργου του σε παγκόσμια κλίμακα.

Το «Archive of Desire» [Αρχείο της Επιθυμίας] είναι ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει μια πλειάδα δράσεων εμπνευσμένων από τη ζωή και το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή, με στόχο την ανάδειξη του έργου του, μέσα από ένα φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών εγχειρημάτων που απλώνονται σε όλη την πόλη.

Συγκεντρώνοντας τα δημιουργικά ταλέντα διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως είναι ο Nick Cave, ο Bob Faust, η Julianne Moore, η Laurie Anderson, ο Rufus Wainwright, η Robin Coste Lewis, η Julie Mehretu, ο Vijay Iyer με τον Jeffrey Zeigler, η Sister Sylvester, η Nadah El Shazly, η Juliana Huxtable και πολλοί άλλοι, το φεστιβάλ εστιάζει τόσο στον ποιητή όσο και στον άνθρωπο Καβάφη.

4497538502118423 Screenshot 2023-04-03 113518

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.onassis.org/el/whats-on/cavafy-festival/archive-of-desire

Πηγή: lifo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;