Τρίτη του Πάσχα στο Καίμακλί!

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 12.4.2023
Γνωρίστε το Καϊμακλί και τις παραδόσεις του, στις 18 Απριλίου 2023 στην πλατεία της εκκλησίας Αγίας Βαρβάρας.

Ο Δήμος Λευκωσίας έχοντας ως στόχο να κρατήσει ζωντανά τα έθιμα και την παράδοση, διοργανώνει πασχαλινή εκδήλωση την Τρίτη του Πάσχα, στην Πλατεία Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί, από τις 16:00 μέχρι τις 20:00.

Πρόγραμμα:

16:00 - 17:00 Παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμοί (Αυγουλοδρομίες, σακουλοδρομίες, ζίζηρος, σχοινί κ.ά.) από το 71ο Σύστημα Προσκόπων Καϊμακλίου και ακολούθως απονομή μεταλλίων στους νικητές των διαγωνισμών.

17:00 - 20:00 Παραδοσιακά τραγούδια και χοροί από τον Λαογραφικό Όμιλο «Ακρίτες Γερίου» και το Λαογραφικό Όμιλο Γρηγόρη Ασσιώτη Ομόνοιας Άσσιας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πωλούνται σουβλάκια, κρέπες, βάφλες, ποπ-κορν, λουκουμάδες, καφέδες/φραπέ, παραδοσιακά γλυκά, εργόχειρα και άλλα, από τους Συνδέσμους Γονέων Α’ & Β’ και Γ’ Δημοτικών Σχολείων Καϊμακλιού, το ΕΚΥΣΥ και από το 71ο Σύστημα Προσκόπων Καϊμακλίου.

Επίσης, στο Παραδοσιακό Καφενείο Καϊμακλίου στην πλατεία, θα πωλούνται μεταξύ άλλων, κυπριακοί καφέδες, λεμονάδα και μαχαλεπί.

Περαιτέρω, ο κατασκευαστής παραδοσιακών πιθκιαυλιών, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, θα επεξηγεί την τεχνική κατασκευής τους, χαρίζοντας μελωδίες στους παρευρισκόμενους.

Τέλος, η κ. Ελένη Ρίμπα, θα μιλήσει για τη λαϊκή χειροτεχνία της κεντητικής και υφαντικής, εκθέτοντας έργα της.

Είσοδος ελεύθερη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ανοιχτή πρόσκληση για δημιουργικές υποβολές περιεχομένου από την ΕΤΑΠ Λευκωσίας

Ανοιχτή πρόσκληση για δημιουργικές υποβολές περιεχομένου από την ΕΤΑΠ Λευκωσίας

Ανοιχτή πρόσκληση για δημιουργικές υποβολές περιεχομένου από την ΕΤΑΠ Λευκωσίας