"Τρεις αδερφές": Περιοδεία σε Πάφο, Λάρνακα & Λεμεσό.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.4.2023
Η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα περιοδείας της εκτός Λευκωσίας, με το αριστουργηματικό έργο του Άντον Τσέχωφ "Τρεις αδερφές", σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου.

Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ: Τρεις αδερφές του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου.

Περιοδεία σε Πάφο, Λάρνακα & Λεμεσό.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΑΣ

Η Αθηνά Κάσιου απηύθυνε με παρρησία και βαθύτητα τα ερωτήματά της σχετικά με την επικαιρότητα του Τσέχωφ, τη διαχρονική συνομιλία του αντισυμβατικού συγγραφέα με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Γιώργος Σαββινίδης, Φιλελεύθερος, 15/4/2023.

Γιατί πετάνε οι γερανοί, Γιατί γεννιούνται τα μωρά, γιατί υπάρχουν τ’ άστρα…

Η Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα περιοδείας της εκτός Λευκωσίας, με το αριστουργηματικό έργο του Άντον Τσέχωφ Τρεις αδερφές, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου, ενώ παράλληλα συνεχίζονται με επιτυχία οι τακτικές παραστάσεις στο Θέατρο ΘΟΚ.

Πρώτος σταθμός περιοδείας, η Πάφος την Τετάρτη 26 Απριλίου στο Μαρκίδειο Θέατρο. Ακολουθούν παραστάσεις στη Λάρνακα την Τετάρτη 3 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο «Γεώργιος Λυκούργος» και στη Λεμεσό την Παρασκευή 5 Μαΐου στο Θέατρο Ριάλτο.

4512200728028175 23©Δημήτρης Λούτσιος

Γραμμένο το 1900 και χαρακτηρισμένο ως «κωμωδία» από τον ίδιο τον συγγραφέα, οι Τρεις αδερφές είναι ένα τετράπρακτο έργο για τις ανθρώπινες αδυναμίες, την περιπλοκότητα των σχέσεων, τη φθορά του χρόνου και τη διάψευση της ελπίδας για μια καλύτερη ζωή.

Σε μια μικρή απομακρυσμένη επαρχιακή πόλη μακριά από τη Μόσχα και σε ένα περιβάλλον στρατιωτικών ζουν οι τρεις αδερφές– Όλγα, Μάσια και Ιρίνα – μαζί με τον αδερφό τους Αντρέι. Βαλτωμένες στην πλήξη της καθημερινότητάς τους, εγκλωβίζονται σε αναμνήσεις από το «ένδοξο» παρελθόν, επινοούν ιστορίες και προσμένουν την επιστροφή τους στη Μόσχα, εκεί όπου η εκπλήρωση των ονείρων πραγματώνεται. Όσο το μέλλον πλησιάζει τόσο η αλλαγή απομακρύνεται, οι επιλογές τους γίνονται πιο άκαμπτες, τα όνειρα της νιότης διαλύονται και τη θέση του ενθουσιασμού και πάθους για αγάπη και ζωή παίρνει το αίσθημα της ματαίωσης.

Ο Τσέχωφ αποδίδει στα δραματικά πρόσωπα που δημιουργεί την έσχατη ευθύνη για τη διαμόρφωση της ζωής τους. Οι αναστολές, οι φόβοι και οι εσωτερικές προθέσεις προδίδονται όχι μέσα από αυτά που λέγονται αλλά κυρίως μέσα από τις παύσεις, τις σιωπές, τους υπαινιγμούς και το δυσδιάκριτο χιούμορ.

Με μια εξαιρετική ομάδα διακεκριμένων συντελεστών και ηθοποιών, η σκηνοθέτιδα Αθηνά Κάσιου αναδημιουργεί το τσεχωφικό σύμπαν, φέρνοντάς το κοντά στο κρίσιμο σήμερα, με τη συνδρομή της νέας μετάφρασης από την Έρι Κύργια και της δραματουργικής επεξεργασίας του Joel Horwood.

4512202333098785 61©Δημήτρης Λούτσιος

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Έρι Κύργια

Σκηνοθεσία: Αθηνά Κάσιου

Επιμέλεια κειμένου - Δραματουργική επεξεργασία: Joel Horwood

Μουσική - Σχεδιασμός ήχου - Μουσική επιμέλεια: Αντρέας Τραχωνίτης

Σκηνικά - Κοστούμια: Λύδια Μανδρίδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη / σκηνογράφου: Στέφανη Μουρούζη

Παίζουν: Βασίλης Βασιλάκης, Νικόλας Γραμματικόπουλος, Γιάννης Καραούλης, Ανδρέας Κούτσουμπας, Μαρίνα Μανδρή, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Παρίσης, Αντρέας Πατσιάς, Λένια Σορόκου, Σπύρος Σταυρινίδης, Ανδρέας Τσέλεπος, Αντωνία Χαραλάμπους, Νιόβη Χαραλάμπους, Γιώργος Χιώτης.

4512203346295081 69©Δημήτρης Λούτσιος

Παραστάσεις περιοδείας

Πάφος: Μαρκίδειο Θέατρο, Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, 20:30.

Λάρνακα: Δημοτικό Θέατρο Γεώργιος Λυκούργος, Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, 20:30.

Λεμεσός: Θέατρο Ριάλτο, Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, 20:30 (υπέρτιτλοι στα αγγλικά και τουρκικά).

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy & από το Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλέφωνο 77772717 (Τρίτη - Κυριακή, 10:00 - 13:30 & 16:00 - 18:00).

Λεμεσός: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.rialto.com.cy & από το Ταμείο Θεάτρου Ριάλτο, τηλέφωνο 77777745.

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Φωτογραφίες: Δημήτρης Λούτσιος

4512204866563997 85©Δημήτρης Λούτσιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Βραβείο 10 χιλιάδων ευρώ για το «Where the sun never sets»

Βραβείο 10 χιλιάδων ευρώ για το «Where the sun never sets»

Βραβείο 10 χιλιάδων ευρώ για το «Where the sun never sets»

Mία τύπισσα στο κέντρο της Λευκωσίας

Mία τύπισσα στο κέντρο της Λευκωσίας

Mία τύπισσα στο κέντρο της Λευκωσίας