34οι Παγκύπριοι Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου: Τριήμερη εκπαιδευτική θεατρική εκδρομή στην Αθήνα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.4.2023
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας έδωσαν την ευκαιρία σε δύο θεατρικές ομάδες που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στους φετινούς αγώνες, να συμμετάσχουν σε τριήμερη εκπαιδευτική θεατρική εκδρομή στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο των Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου και με στόχο τη θεατρική αγωγή, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας έδωσαν την ευκαιρία σε δύο θεατρικές ομάδες που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στους φετινούς αγώνες να συμμετάσχουν σε τριήμερη εκπαιδευτική θεατρική εκδρομή στην Αθήνα από τις 19 μέχρι τις 22 Απριλίου 2023.

Οι δύο θεατρικές ομάδες, του Γυμνασίου Αραδίππου και του Λυκείου Παλλουριώτισσας, επιλέγηκαν, με κλήρωση, ανάμεσα σε αυτές που παρουσίασαν παραστάσεις στο πλαίσιο των 34ων Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου και τιμήθηκαν με το πρώτο βραβείο. Η κλήρωση έγινε κατά τη διάρκεια των τελετών βράβευσης Γυμνασίων και Λυκείων στις 6 & 7 Απριλίου 2023, αντίστοιχα, στο κτίριο ΘΟΚ, στην Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης.

Το πρόγραμμα της τριήμερης εκπαιδευτικής θεατρικής εκδρομής περιλάμβανε επίσκεψη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Κέντρο Πολιτισμού), στο Μουσείο Ακρόπολης καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Οι δύο θεατρικές ομάδες παρακολούθησαν τις παραστάσεις «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και «Το έκτο πάτωμα» στο ιστορικό Θέατρο Ακροπόλ. Έλαβαν επίσης, μέρος σε θεατρικό εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο.

Ευχαριστίες στο πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΘΟΚ κ. Αλέξη Τσιελεπή που συνέδραμε καθοριστικά το Τμήμα Ανάπτυξης του Οργανισμού προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική θεατρική εκδρομή.

Τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου εκπροσώπησε στο ταξίδι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κα. Χριστίνα Μυλωνά Παρπαρίνου και το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης κ. Σπύρος Αντωνέλλος.

4519159151584381 Γυμνάσιο Αραδίππου
Γυμνάσιο Αραδίππου

4519159353200470 Λύκειο Παλλουριώτισσας
Λύκειο Παλλουριώτισσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Άνοιξε η αυλαία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φοιτητικών Ταινιών Yeast στη Λεμεσό

Άνοιξε η αυλαία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φοιτητικών Ταινιών Yeast στη Λεμεσό

Άνοιξε η αυλαία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φοιτητικών Ταινιών Yeast στη Λεμεσό