Βράβευση Κυπρίων προσωπικοτήτων στο πλαίσιο των εγκαινίων της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.5.2023
Ο Εντεταλμένος Εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και Πρόεδρος του EUNIC Cluster Κύπρου, εικαστικός καλλιτέχνης κ. Γιώργος Ταξιαρχόπουλος θα απονείμει τις βραβεύσεις των επίλεκτων Κυπρίων προσωπικοτήτων των Γραμμάτων & των Τεχνών, σε εκδήλωση προς τιμήν τους στο πλαίσιο των εγκαινίων της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Με μεγάλη χαρά και τιμή, ο Εντεταλμένος Εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και Πρόεδρος του EUNIC Cluster Κύπρου, εικαστικός καλλιτέχνης κ. Γιώργος Ταξιαρχόπουλος θα απονείμει τις βραβεύσεις των επίλεκτων Κυπρίων προσωπικοτήτων των Γραμμάτων & των Τεχνών σε εκδήλωση προς τιμήν τους στο πλαίσιο των εγκαινίων της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης όπου οι ΗΠΑ ήταν η τιμώμενη χώρα, την Πέμπτη 4 Μαϊου 2023 στις 19:00, στο Περίπτερο 15 της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, παρουσία επισήμων.

«Σας εμπιστευόμαστε την ιδιότητα της/του Πρέσβειρας/Πρέσβη Ελληνικού Πολιτισμού ως Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Σας συγχαίρουμε θερμά και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στις επιτυχίες σας διεθνώς, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Πνεύμα, την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό όπως επάξια κάνετε έως σήμερα και με αυτό το βραβείο σας το αναγνωρίζουμε επισήμως ως ΕΙΠ Κύπρου», δήλωσε ο κος Γιώργος Ταξιαρχόπουλος.

Ήδη από τις αρχές του νέου έτους 2023 και έπειτα από εισήγηση του Εντεταλμένου Εκπροσώπου και Εκτελεστικού Διευθυντή του ΕΙΠ στην Κύπρο κ. Γιώργου Ταξιαρχόπουλου, η επιτροπή των βραβείων HFC Delegate Awards Professional 2023 συνεδρίασε υπό τον Πρόεδρο του ΕΙΠ κ. Νίκο Κούκη, τον Υπεύθυνο των βραβείων κ. Γιώργο Δρίβα και τον Εκτελεστικό Διευθυντή στο παράρτημα του ΕΙΠ στην Κύπρο και σε σύμφωνη γνώμη με την ολομέλεια του ΔΣ του ΕΙΠ αποφάσισαν να απονεμηθεί η φετινή διάκριση ως εξής:

Δρ Νάντια Στυλιανού, για το λογοτεχνικό της έργο στην Ποίηση και την έρευνα σχετικά με Έλληνες Ποιητές.

Δρ Κλείττος Ιωαννίδης, για το φιλοσοφικό του έργο.

Δρ Νάντια Αναξαγόρου, για το Πολιτιστικό της έργο και την Ιστορία της Τέχνης.

Μαρίζα Μπαρτζίλη, για το καλλιτεχνικό της έργο και τις επιμέλειες εικαστικών εκθέσεων.

Δρ Μάριος Ιωάννου-Ηλία, για το σύνολο του μουσικού του έργου.

Δρ Γεώργιος Δανός, για το επιστημονικό & πολιτιστικό έργο του στο χώρο του Διαστήματος.

Κος Colm Larkin, για το έργο του στην Επικοινωνία και την Εκπαίδευση.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιείται την Πέμπτη, 4 Μάϊου 2023 στις 19:00 διά ζώσης, στο Περίπτερο 15 στην 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό η Σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΙΒΒΥ Κύπρου κ. Έλενα Περικλέους, ο Πρόεδρος του ΕΙΠ κ. Νίκος Κούκης και ο Εντεταλμένος εκπρόσωπος του ΕΙΠ στην Κύπρο και Πρόεδρος της EUNIC Κύπρου κ. Γιώργος Ταξιαρχόπουλος μεταξύ άλλων επισήμων.

Αναβαθμίζοντας τη φετινή χρονιά τα ετήσια βραβεία HFC Delegate Awards Professionals, οι βραβευθέντες στο εξής μπορούν επίσημα στις δραστηριότητές τους να αναφέρονται στην ιδιότητά τους και στη συνεργασία τους με το ΕΙΠ Κύπρου και τον κ. Ταξιαρχόπουλο, ως Πρέσβεις ή Πρέσβειρες Ελληνικού Πολιτισμού του ΕΙΠ Κύπρου και πάντα σε απευθείας συνεργασία και επικοινωνία μαζί του μπορούν να επικοινωνούν και μέσα από τη δραστηριότητα του ΕΙΠ τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητές τους.

Το ΕΙΠ Κύπρου προσβλέπει σε μία στενότερη συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο των συνεργασιών του με προσωπικότητες της Κύπρου και με σημαντικούς οργανισμούς του Πολιτισμού της Κύπρου, δημόσιους και ιδιωτικούς.

Για την διάδοση και δικτύωση των βραβευθέντων από όλα τα παραρτήματα του ΕΙΠ ανά τον κόσμο θα πραγματοποιηθεί σε επόμενη φάση διαδικτυακή εκδήλωση γνωριμίας μεταξύ τους και απονομής τιμών καθώς και σχεδιάζεται ήδη το καλοκαίρι μία εκδήλωση από το ΕΙΠ σε συνεργασία με οργανισμούς στην Λευκωσία δεξίωση προς τιμήν των βραβευθέντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...