Πρώτοι Παγκόσμιοι Ολυμπιακοί Αγώνες Γέλιου στον αρχαιολογικό χώρο του Ιδαλίου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.5.2023
Το άναμμα της δάδας θα γίνει την Κυριακή 7 Μαΐου 2023.

Η Επιτροπή Παιδείας-Νεολαίας-Αθλητισμού, υποστηριζόμενη από τον Δήμο Ιδαλίου και σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης και Υγείας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» και τον κ. Chaminda De Silva, Spare Time Global Foundation, από τη Σρι Λάνκα, θα ξεκινήσει την τελετή έναρξης των Πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Γέλιου.

Το άναμμα της δάδας θα γίνει την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, στον αρχαιολογικό χώρο του Ιδαλίου στην περιοχή της Λευκωσίας.

4525222212479125 Screenshot 2023-05-05 121526

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Γέλιου αποτελεί τη συνέχεια και την κορύφωση του προγράμματος «Γέλιο και ψυχική υγεία», που υλοποιείται από το 2011 με μεγάλη επιτυχία σε διάφορους δήμους και κοινότητες με επικεφαλής τον Δήμο Ιδαλίου, μέσα από διαλέξεις, εργαστήρια, βραδιές γέλιου, αφήγηση ιστοριών και ανέκδοτων), εκδρομές με το «Λεωφορείο του Γέλιου», εκθέσεις κινουμένων σχεδίων κ.λπ.

Στόχος του προγράμματος «Γέλιο και Ψυχική Υγεία» είναι η αντιμετώπιση των αρνητικών συναισθημάτων, του άγχους, της λύπης, της κατάθλιψης, του σωματικού και ψυχικού πόνου και η ενίσχυση της ψυχικής υγείας, των συναισθημάτων και των κοινωνικών σχέσεων των ανθρώπων.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Γέλιου θα διεξαχθούν μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής «World Laughter Olympics» (WOL), μέσω της οποίας θα συμμετέχουν πολίτες από όλες τις χώρες, με συνεχείς αγώνες που θα λειτουργούν με βάση τη βασική αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κάθε χρόνο, μια πόλη που θα συμμετέχει, κάνοντας αίτηση online, θα ψηφίζεται από τους συμμετέχοντες και την επιτροπή και θα ορίζεται ως η Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Γέλιου.

Η Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Γέλιου, για ένα χρόνο, θα έχει την ευκαιρία να επιδείξει σε όλο τον κόσμο τρόπους με τους οποίους το γέλιο (ως παράγοντας ψυχικής υγείας) παίζει ζωτικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή της πόλης, οργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις που θα παρουσιάζονται σε όλο τον κόσμο μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, κάνοντας την πόλη τους παγκοσμίως γνωστή, μαζί με πολλά άλλα οφέλη.

4525215943857670 Screenshot 2023-05-05 122522

Σκοπός μας είναι να πραγματοποιήσουμε την τελετή των εγκαινίων για το Άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας μέσω της Αρχαίας Πόλης του Ιδαλίου και να εξαπλωθεί σε όλες τις πρωτεύουσες των χωρών που συμμετέχουν, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μεταδίδοντας από τη μια πόλη στην άλλη τη φλόγα.

Για το σκοπό αυτό ζητήσαμε και έχουμε τη συνεργασία του Τμήματος Αρχαιοτήτων, το οποίο μας έδωσε την άδεια να τελέσουμε το Τελετουργικό εντός του Αρχαιολογικού Χώρου Ιδαλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Βραβείο 10 χιλιάδων ευρώ για το «Where the sun never sets»

Βραβείο 10 χιλιάδων ευρώ για το «Where the sun never sets»

Βραβείο 10 χιλιάδων ευρώ για το «Where the sun never sets»

Mία τύπισσα στο κέντρο της Λευκωσίας

Mία τύπισσα στο κέντρο της Λευκωσίας

Mία τύπισσα στο κέντρο της Λευκωσίας