Αφιερωμένες στον Γιώργο Σκοτεινό οι εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Δημοσιεύθηκε 10.5.2023

Αφιερωμένες στον ζωγράφο Γιώργο Σκοτεινό και το έργο του είναι οι φετινές εκδηλώσεις για την 18η Μαϊου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η οποία φέτος γιορτάζεται υπό τον τίτλο «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» με το γενικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Κύπρο να συντονίζει η Εθνική Επιτροπή ICOM Κύπρου, η οποία λειτουργεί υπό την ευθύνη του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Η Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – Majestic, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Πολιτισμού, συμμετέχει στους φετινούς εορτασμούς με διάφορες εκδηλώσεις, στις 18, 19 και 20 Μαΐου 2023, οι οποίες είναι αφιερωμένες στη ζωή και το έργο του Κύπριου ζωγράφου Γιώργου Σκοτεινού (1937–2022).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση και εργαστήρια για παιδιά και οικογένειες, περφόρμανς σύγχρονου και δημιουργικής κίνησης, διαδραστικά έργαστήρια τέχνης και παλαιοντολογίας και ηχητικές περφόρμανς.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 18 Μαΐου διεξάγεται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ο Παιδικός Κόσμος της Πινακοθήκης» για τα παιδιά της Δ΄τάξης του ∆ηµοτικού Σχολείου Λυκαβηττού ΚΒ Λευκωσίας, µε τη συµµετοχή μελών της οικογένειάς τους, ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιείται και Περφόρμανς Σύγχρονου Χορού, η οποία πραγματεύεται, μεταξύ άλλων, "το πώς το σώμα μου θυμάται τη φύση;

Την Παρασκευή 19 Μαΐου πραγματοποιείται έκθεση με έργα παιδιών που συµµμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής «Ο Παιδικός Κόσμος της Πινακοθήκης» του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας - ∆ιεύθυνση ∆ηµοτικής Εκπαίδευσης στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης-Majestic. Την ίδια μέρα διεξάγεται Εργαστήριο δημιουργικής κίνησης για παιδιά 6-12 ετών, με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Το Σάββατο 20 Μαΐου διοργανώνεται Διαδραστικό εργαστήρι Παλαιοντολογίας και Τέχνης για παιδιά 6-11 ετών και το βράδυ ηχητική περφόρμανς, η οποία αποτελεί μια ερμηνεία του έργου του Γιώργου Σκοτεινού "Μεταβολισμός (1969)", μέσα από ηχητικά αποσπάσματα/ηχογραφήσεις πεδίου και έτοιμες μουσικές ηχογραφήσεις από τον Παναγιώτη Μηνά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ksoporti Art Weekend 2024 | H Νεφέλη ανοίγει τα στούντιο των καλλιτεχνών

Ksoporti Art Weekend 2024 | H Νεφέλη ανοίγει τα στούντιο των καλλιτεχνών

Ksoporti Art Weekend 2024 | H Νεφέλη ανοίγει τα στούντιο των καλλιτεχνών