“Παπούτσι Εις τον Τόπο Σου 2.0”: Διαπολιτισμικές Περιηγήσεις τον Πυρήνα της Λάρνακας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 11.5.2023
Μια νέα σειρά περιηγήσεων στην πόλη της Λάρνακας, μέσα από τις διαπολιτισμικές συνυπάρξεις στο άλλοτε εμπορικό κέντρο της Σκάλας, για να δούμε πως επιβίωσαν και άνθισαν οι άνθρωποι μέσα από την διαφορετικότητά τους.

Ο Κυπριακός ΜΚΟ C.I.P Citizens in Power σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο “Παπούτσι Εις τον Τόπο Σου 2.0”: Διαπολιτισμικές Περιηγήσεις τον Πυρήνα της Λάρνακας.

Στις 12 Νοεμβρίου 2022, περισσότερα από 150 άτομα περιηγήθηκαν στην πόλη της Λάρνακας και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια διαφορετική οπτική γωνία του ιστορικού της κέντρου. Οι περιηγήσεις στην πόλη τόνισαν τη συμβολή των μεταναστών στην ιστορία και την αστική ανάπτυξη της Λάρνακας από τον 18ο αιώνα και μετά.

Ως συνέχεια της πρώτης εμπειρίας που είχαμε μαζί, ο ΜΚΟ C.I.P. Citizens in Power σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη, το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, το Discover Larnaka και το Larnaka 2030, σας προσκαλούν το Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023, σε μια νέα σειρά περιηγήσεων στην πόλη της Λάρνακας για να συνεχίσουμε την εξιστόρηση του παρελθόντος της πόλης μας μέσα από τις διαπολιτισμικές συνυπάρξεις στο άλλοτε εμπορικό κέντρο της Σκάλας, για να δούμε πως επιβίωσαν και άνθισαν οι άνθρωποι μέσα από την διαφορετικότητά τους.

Ο πρώτος περίπατος θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ. και θα είναι στα Ελληνικά, και ο δεύτερος στις 18:30 μ.μ., στα Αγγλικά. Οι περίπατοι θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Ζουχουρί, θα διασχίσουν την εκκλησία του Αγίου Λάζαρου, την Οδό Αφροδίτης, τον Τουρκομαχαλλά, το Μεγάλο Τζιαμί, το Κάστρο της Λάρνακας και θα καταλήξουν στο σημείο εκκίνησης, την Πλατεία Ζουχουρί, και πρόκειται να διαρκέσουν 1 με 1,5 ώρες. Τον περίπατο θα συντονίζει ο Δρ Ιωσήφ Χατζηκυριάκος.

DREAMM 2.0 City Tours Poster (Facebook Event Cover) - 1

Η Λάρνακα διαχρονικά αποτελούσε ένα διαπολιτισμικό κόμβο μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Η ύπαρξη του λιμανιού, οι Αλυκές, και οι εμπορικοί δρόμοι της Ανατολικής Μεσογείου, καθορίσαν την ιστορική εξέλιξη της πόλης του Ζήνωνα. Γλώσσες, θρησκείες, τρόποι ζωής πλέκονταν και δημιουργούσαν ένα κοινωνικό ιστό που χαρακτήριζε και διαφοροποιούσε τη Λάρνακα από πάντα.

Για την Λάρνακα, δεν υπάρχουν ξένοι, υπάρχουν πολίτες. Οι περίπατοι στοχεύουν ακριβώς στην ιστορική συνείδηση αυτής της πάγιας θέσης της Λαρνακιώτικης κοινωνίας μεταφέρωντας ένα μήνυμα ισότητας και διαπολιτισμικότητας. Η δράση αυτή υλοποιείται στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών έργων “DREAMM” και “EFIVOS” και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας.

Λάβετε πρόσβαση στην επίσημη εκδήλωση στο Facebook εδώ: https://fb.me/e/2xzWS6kgg

4530322146187939 DREAMM 2.0 City Tours Poster GR

Πληροφορίες για τους διοργανωτές:

Πληροφορίες για το Έργο DREAMM: https://www.dreamm-project.eu/

Πληροφορίες για το Έργο EFIVOS: https://www.facebook.com/efivoseu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Άνοιξε η αυλαία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φοιτητικών Ταινιών Yeast στη Λεμεσό

Άνοιξε η αυλαία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φοιτητικών Ταινιών Yeast στη Λεμεσό

Άνοιξε η αυλαία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φοιτητικών Ταινιών Yeast στη Λεμεσό