Π.Ι.Τ.Κ: Καλοκαίρι στο Μουσείο 2023 

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 7.6.2023
Σε ένα ταξίδι ανακάλυψης και δημιουργίας, οι μικροί μας φίλοι θα φανερώσουν κρυμμένες ιστορίες εντός και εκτός του μουσείου, εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις τους γύρω από την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου διοργανώνει φέτος μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία γνώσεων όπου μια περιπετειώδης ομάδα από παιδιά εξερευνά και μελετά τα μουσεία και τις συλλογές του ΠΙΤΚ.

Σε ένα ταξίδι ανακάλυψης και δημιουργίας, οι μικροί μας φίλοι θα φανερώσουν κρυμμένες ιστορίες εντός και εκτός του μουσείου, εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις τους γύρω από την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου. Το ταξίδι ξεκινά με μια πρώτη γνωριμία με τις συλλογές και τα μουσεία του ΠΙΤΚ: αρχαιολογικά ευρήματα, καρτ-ποστάλ, χάρτες και νομίσματα.

Ο σχεδιασμός βασίστηκε στο εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος #deneinaisxoleio. Μέσα από εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες τα παιδιά μελετούν τις συλλογές και συλλέγουν σαν αρχαιολόγοι ιστορίες, στοιχεία και νέες εμπειρίες. Μαζί με τους εξειδικευμένους εμψυχωτές του ΠΙΤΚ, σας περιμένουμε για ένα μοναδικό καλοκαίρι στο Μουσείο!

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εργαστήρια με βάση το υλικό των μουσείων και των συλλογών του ΠΙΤΚ μέσω μουσειακής αγωγής, εκπαιδευτικού παιχνιδιού, εικαστικής αγωγής, τρισδιάστατων κατασκευών, κεραμικής, αφηγηματικού παιχνιδιού, διαδραστικών παιχνιδιών άσκησης και αναπνοής, μουσικής δημιουργίας και άλλα.

Τα οργανωμένα προγράμματα διαρκούν από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή στο κτήριο του ΠΙΤΚ με εξαίρεση τις Τετάρτες, οι οποίες θα αφιερωθούν σε εκπαιδευτικές εκδρομές εντός Λευκωσίας.

Το κόστος ανά παιδί ανέρχεται στα €150 ευρώ την εβδομάδα για όλα τα εργαστήρια/δραστηριότητες και ξεναγήσεις (συμπεριλαμβανομένου πρωινού, σνακ και μεσημεριανού φαγητού).

Διάρκεια: 26 Ιουνίου - 7 Ιουλίου 2023 (2 εβδομάδες)

Ηλικίες: 8 - 12 ετών

Ωράριο: 08:00 - 15:00 (Προσέλευση από τις 7:00 π.μ. Αναχώρηση μέχρι τις 15:30 μ.μ.)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22128163 (Κράτηση απαραίτητη, δυνατότητα επιλογής μίας ή δύο εβδομάδων)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ανοιχτή πρόσκληση για δημιουργικές υποβολές περιεχομένου από την ΕΤΑΠ Λευκωσίας

Ανοιχτή πρόσκληση για δημιουργικές υποβολές περιεχομένου από την ΕΤΑΠ Λευκωσίας

Ανοιχτή πρόσκληση για δημιουργικές υποβολές περιεχομένου από την ΕΤΑΠ Λευκωσίας