Συναυλία «Της Ψυχής τα χρώματα» στο Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni23

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.6.2023
Την Πέμπτη 29 Ιουνίου, από την καλλιτεχνική ομάδα της Κύπριας ερμηνεύτριας και συνθέτριας Χρυσάνθης Σχίζα.

Το Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni23 συνεχίζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, την Πέμπτη 29 Ιουνίου, με τη συναυλία «Της Ψυχής τα Χρώματα», από την καλλιτεχνική ομάδα της Κύπριας ερμηνεύτριας και συνθέτριας Χρυσάνθης Σχίζα.

Στις «τέχνες του θεάματος» τα κυπριακά ποιήματα και τραγούδια αποτελούν μαρτυρίες του παραδοσιακού, λαϊκού και λόγιου πολιτισμού του νησιού μας. Η ένωση αυτής της άυλης μας κληρονομιάς με σύγχρονα μουσικά ακούσματα ενισχύουν την προβολή και τη διαιώνιση του πολιτισμού και των παραδόσεων.

Τα τραγούδια στην Κυπριακή παράδοση εξιστορούσαν ιστορίες και γεγονότα, που τα αφηγούνταν στις γιορτές και τα πανηγύρια, στοιχείο που στις μέρες μας κοντεύει να εξαλειφθεί. Τα τραγούδια που θα ακουστούν στην συναυλία, εξιστορούν συναισθήματα, βιώματα, αλλά και εσωτερικές ανησυχίες του σύγχρονου ανθρώπου. Μέσα από αυτά τα τραγούδια, το κοινό θα πάρει μια γεύση από «Της Ψυχής τα Χρώματα», τόσο των δημιουργών των τραγουδιών, όσο και των ερμηνευτών επί σκηνής.

Η μουσική παράσταση θα περιλαμβάνει κυρίως ζωντανή παρουσίαση αυθεντικών συνθέσεων της Χρυσάνθης Σχίζα, από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Αλήθειες», σε στίχους σύγχρονων Κύπριων στιχουργών αλλά και τις ίδιας. Θα παρουσιαστούν επίσης Κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια σε πρωτότυπες διασκευές και απαγγελίες παραδοσιακών ποιημάτων.

Συντελεστές

Χρυσάνθη Σχίζα: φωνή, συνθέσεις και σύλληψη ιδέας.

Κυριάκος Κώστα: καλλιτεχνική επιμέλεια και πιάνο

Αλέξανδρος Κωμοδρόμος: ηλεκτρική κιθάρα

Έλενα Ερωτοκρίτου: μπάσο

Χρήστος Ερωτοκρίτου: τύμπανα

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023.

Ώρα: 20:30

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86 - 90, 1011, Λευκωσία.

Διάρκεια: 60'

Περισσότερες πληροφορίες: 22 128175

Είσοδος Ελεύθερη

Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni23, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού και είναι προσβάσιμες σε εμποδιζόμενες ομάδες.

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf).

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου: Φανερωμένης 86 - 90, 1011, Λευκωσία / 22 128157

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Mία τύπισσα στο κέντρο της Λευκωσίας

Mία τύπισσα στο κέντρο της Λευκωσίας

Mία τύπισσα στο κέντρο της Λευκωσίας

Ksoporti Art Weekend 2024 | H Νεφέλη ανοίγει τα στούντιο των καλλιτεχνών

Ksoporti Art Weekend 2024 | H Νεφέλη ανοίγει τα στούντιο των καλλιτεχνών

Ksoporti Art Weekend 2024 | H Νεφέλη ανοίγει τα στούντιο των καλλιτεχνών