Μουσικοχορευτική παράσταση «Θέλω Τραγούδια να σου πω, σκοπούς να σου Χορέψω» από την Ρεμπέτικη ΦαΤριάς

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.7.2023
Στο Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη23

«Θέλω Τραγούδια να σου πω, σκοπούς να σου Χορέψω» στο Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη23!

Μουσικοχορευτική παράσταση, από την ομάδα Ρεμπέτικη ΦαΤριάς, στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου.

Η μουσική ομάδα Ρεμπέτικη ΦαΤριάς, παραμένοντας πιστή στη μεταφορά ήχου και στίχου και μέσα από σχετική έρευνα, παρουσιάζει την Πέμπτη 27 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φανερωμένη23, μέσα από τη μουσικοχορευτική παράσταση «Θέλω Τραγούδια να σου πω, σκοπούς να σου Χορέψω», τις γέφυρες της κοινής μουσικής παράδοσης Κύπρου, Ελλάδας & Μικράς Ασίας, όπου στο πέρασμα των χρόνων οι λαοί συνυπήρξαν σε κοινές πολιτιστικές δράσεις και με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκαν μεταξύ τους άρρηκτοι πολιτιστικοί και κοινωνικοί δεσμοί.

Ως εξέλιξη του δημιουργικού μουσικού πλούτου του νησιού μας, τα τραγούδια και οι οργανικοί σκοποί που θα ακουστούν, προέρχονται από τα ιστορικά βάθη της προφορικής μουσικοχορευτικής παράδοσης Κύπρου, Ελλάδας & Μικράς Ασίας, χωρίς να παραλείψουμε την κοινή κληρονομιά του γλεντιού και του Καφέ Αμάν.

Σε αρκετά από τα κομμάτια που θα παρουσιαστούν στην παράσταση, το κοινό θα βιώσει τη σύνδεση της κοινής μελωδίας (κυρίως στα τραγούδια του γλεντιού), ως αποτέλεσμα της μουσικής κουλτούρας που δημιουργήθηκε και εξελίσσεται μέχρι σήμερα στην Κύπρο, ιδιαίτερα από το 1922 και μετά όπου πολλοί Μικρασιάτες επέλεξαν ως καινούρια πατρίδα τους το νησί μας.

Η μουσική παράσταση συνοδεύεται από κείμενα και χορό.

Μουσικοί επί σκηνής: Άννα Μοσφίλη: Φωνή - ιδιόφωνα κρουστά, Μάριος Γεωργίου: Μπουζούκι - Φωνή, Μιχάλης Χειρίδης: Κιθάρα - Φωνή, Χορευτικά: Σχολή Χορού «Ρύμβος».

Διάρκεια: 75'

Ημερομηνία: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023.

Ώρα: 20:30

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86 - 90, 1011, Λευκωσία.

Πληροφορίες: 22 128175

Είσοδος Ελεύθερη

73760 BOCCF faneromeni 23 individual 1080x1080

Τα βράδια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη23, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού και είναι προσβάσιμες σε εμποδιζόμενες ομάδες.

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf).

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86 - 90, 1011, Λευκωσία.

Για πληροφορίες: 22 128157 / www.boccf.org / @boccf

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ανοιχτή πρόσκληση για δημιουργικές υποβολές περιεχομένου από την ΕΤΑΠ Λευκωσίας

Ανοιχτή πρόσκληση για δημιουργικές υποβολές περιεχομένου από την ΕΤΑΠ Λευκωσίας

Ανοιχτή πρόσκληση για δημιουργικές υποβολές περιεχομένου από την ΕΤΑΠ Λευκωσίας